Отговорност трябва да се носи от участващите в процеса страни и решаващи органи.Трябва да е споделена.И лична .Истина е , че едните са на показ и се наказват другояче.Тъй че може би трябва раздел "Юридически безобразия", с подфоруми
да не останат недооценени гилдии
Шегувам се.Мисля, че разделът "Съдебна власт" не бива да е с предназначение - "помия" върху съдебната власт.Това е последното нещо, от което тя се нуждае.Българската магистратура се нуждае от реабилитация, публична, както и от възкръсване на вярата в нея, а никак не допринасяме за това.Честно го мисля.Защото ежедневно виждам неверващи, обезверени, цинични хора.Поне половината от тях са такива заради мултипликация на слухове.
Тук стана място за затриване и линч на цели съсловия- от магистрати.Да перефразирам един участник във форума -не ни пречат гредите в очите...Не е целта на форума това / според мене, де
/
В една друга тема писах, после затрих писанието - че не е съществено/ и то като това/ : като участници в един процес не е зле да да се приемаме, поне като необходимо зло, като не си вредим друг другиму
и не си причиняваме неща, дето не искаме да ни се причиняват. С взаимно приемане и уважение се работи, иначе не. Няма безгрешни, няма застраховани от грешене, няма имунизирани за грешки.
Като се върна назад, що глупости съм творила...
, не е истина, без зла умисъл и катастрофална вреда, но са глупости, с последствия
И сега творя такива, и в бъдеще ще ги творя.Старая се да е обратното.
И слагайки си едната ръка на сърцето / макар, че по презумпция бидейки жена, не трябва да имам/, констатирам, че мога сама да се оплюя достатъчно качествено
, какво остава за кръвожаден "колега".
Истините за грешките се казват в първо лице, единствено число и с подпис.
А да си кажа, понеже познавам болезнено добре няколко магистрати
, и те са си хора, и външно и вътрешно погледнато, от неоснователни публични упреци боли и вечер се прибираш по-натежал.
Сетих се за една статийка, автор е бивш зам.председател на ВКС, председател на НК, убит от Народния съд...та той перефразира думите на английския правосъден министър: На какво се крепи доверието в англ.съд- отговорът горе долу беше, че съдията трябва да бъде на първо място джентълмен, ако разбира малко и от право - добре дошло, в този смисъл.За по -хубавия ни пол- джентълменки, на първо място
Това се отнася за всеки практикуващ юрист.Може и да звуча възвишено като наивна гъска
А може и да съм си такава.
Или накратко/ пак съм се оляла/, крайно време е да има някаква хигиена в говоренето, азбучни правила за взаимно зачитане и ограничена употреба на множествени числа
Уморих се от вестници
От заглавия "Блясък научи подробности". Иначе не ги чета.