начало

Йоана Романова от СУ е студент на 2024 г. в областта на правните науки Йоана Романова от СУ е студент на 2024 г. в областта на правните науки

Прехвърляне на НПО в друго НПО

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прехвърляне на НПО в друго НПО

Мнениеот tzvetapopova » 11 Мар 2009, 10:53

Добър ден!
Надявам се да бъда точна с въпороса ми, тъй като не съм запозната с материята.
Близо 15 г. бяхме под шапката на Национално представителна организация, която не си мръдна пръста за нас, а само трупаше членове за държавна субсидия на наш гръб. Най-накрая решихме да си направим Неправителствена организация,за да защитим това, което сме създали с много труд и буквално с цената на човешки живот. Въпроса ми е какво трябва да направим, за да прехвърлим всичко движимо и недвижимо в новото Сдружение? Ще си запазим старото име, защото всички документи са на него, а и така ни познават хората. Но незнам освен нормалния пакет от документи за регистрация на Сдружение, трябва ли да правим нещо друго - Протокол, У събрание за прехвърляне на движимо и недвижимо имущество?
Предварително благодаря на всеки, който ми даде насока и се извинявам, ако въпроса ми е наивно зададен!
tzvetapopova
Нов потребител

Re: Прехвърляне на НПО в друго НПО

Мнениеот Sahiba » 11 Мар 2009, 14:26

Аз се извинявам, но данните, които сте дали са твърде малко (е или аз съм прост).

Правейки едно уточнение, ще помоля за повече данни :) Организациите с нестопанска цел не са Търговски дружества.

Погледнете и Закона за юридическите лица с нестопанска цел.
Sahiba
Потребител

Мнениеот tzvetapopova » 14 Мар 2009, 10:44

Наистина се извинявам, ако въпроса ми е достатъчно ясен. Просто искам да знам, дали трябда да се прави протокол за прехвърляне на всичко от старото НПО към новото или факта, че запазва името си е достатъчен.
tzvetapopova
Нов потребител

Мнениеот tzvetapopova » 14 Мар 2009, 13:31

Не виждам нищо сладникаво, във въпроса ми. Напротив, мисля че е обиновен и не държа да ми че цитират, членове и алинеи, а просто някаква насока. Преди 3-4 години тук всеки отговаряше веднага, с желание и изчерпателност, която не съм очаквала. Но явно "времената са се променили" за съжаление. Все пак благодаря.
tzvetapopova
Нов потребител

Мнениеот tzvetapopova » 15 Мар 2009, 21:28

Г-н k__rikov нямам и нямам право да имам претенций към никого в този полезен форум! Единствено искам да спрете да "цапате" темата ми /и не само нея както виждам/. Ако сте ядосан на някого не е това начина да го показвате - като се опитвате всячески да обърнете въпроса ми така, че едва ли не съм нагла да искам безплатна консултация.
tzvetapopova
Нов потребител

Мнениеот tzvetapopova » 16 Мар 2009, 12:04

Моля, Администратора на сайта да заключи темата!
tzvetapopova
Нов потребител

Мнениеот tzvetapopova » 16 Мар 2009, 12:56

Г-жо ianeva, изключително много Ви благодаря за изчерпателния отговор. С Вас доброто ми мнение за форума остава. Видно от Вашия отговор, замен вече е ясно, че трябва лична консултация с адвокат, което ще направя.
П.П. Дано "форумното чудо" си вземе поука от Вас и всички Ваши достойни колеги.
tzvetapopova
Нов потребител

Мнениеот ykovachev » 16 Мар 2009, 16:21

Ааааа... видяхте ли сега защо темите не трябва да се заключват :wink:
ykovachev
Активен потребител

Назад към Търговско право