начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Юриконсулт към община

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Юриконсулт към община

Мнениеот младежа » 06 Апр 2004, 14:31

Темата е интересна, бих запитал колегата от общината-кой го е назначил ,с какъв договор? Колкото до щуротиите на ipperatora , колега - все пак има и ГПК чл.20 ал.1 б."В"- нали ? Освен чл.18 ГПК ----.
Бих искал да Ви посоча нещо друго интересно: В държавната агенция по заетостта -въззивни жалби пишат младши специалисти, които НЕ прикрепят пълномощно от което да е видно,че са юристконсулти- но кой ли ми ти гледа, нали е държавна институция......
младежа

Мнениеот готина » 08 Апр 2004, 08:16

Аз не съм държавен служител в общината ,а съм на трудов договор ,като чрисконсулт; явно навсякъде е различно.
готина

Мнениеот Пенка » 08 Апр 2004, 15:45

Не, не е различно навсякъде. Просто това е процес, който се извършва постепенно - в някои общини е въведено, в други все още не, но предстои да се въведе статута на държавен служител за тези длъжности.

Интересен е и друг въпрос - може ли юрисконсулт с тригодишен примерно юридически стаж да се явява пред ВКС и ВАС?
Пенка

Мнениеот Toshko » 08 Апр 2004, 15:54

Разбира се, че може, аз се явявам, няма никакъв проблем - това ограничение е само за адвокатите, не и за юрисконсултите.
Toshko

Мнениеот Пенка » 09 Апр 2004, 14:46

Благодаря за отговора. Има ли го рагламентирано някъде?
Пенка

Мнениеот Toshko » 09 Апр 2004, 14:54

Мисля, че не, но може да се извлече от общия принцип "Ако нещо не е забранено, значи е позволено"!!! :-)
Toshko

Мнениеот Пенка » 09 Апр 2004, 17:55

-----------------------------------
Аз не съм държавен служител в общината ,а съм на трудов договор ,като чрисконсулт; явно навсякъде е различно.
-----------------------------------

А бихте ли ми казали общо взето каква е работата?
Две години бях по майчинство и искам да се подготвя, да почета,
страх ме е дали ще се съм на ниво в началото...после със
сигурност ще набера скорост, но сега ми е притеснено да не се
изложа...
Предполагам, че някой по-старши колега ще ме въведе в работата,
ще ми обясни какво се иска от мен, но ще се радвам и вие, колеги,
които сте юристи към общини, да ме насочите в общи линии...
Пенка

Мнениеот Пенка » 13 Апр 2004, 22:21

колеги, моля ви!:-(
Пенка

Предишна

Назад към Административно право