начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Вашето мнение?.........

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Вашето мнение?.........

Мнениеот nikifor » 03 Мар 2004, 19:50

Как мислите? Собственик на ЕООД има назначен управител (вписан в търговския регистър). Може ли да е държавен служител?
nikifor

Re: Вашето мнение?.........

Мнениеот donna2 » 03 Мар 2004, 20:13

в закона няма изрична забрана за това , мисля че може при условие ,че ЕООД се управлява и представлява само от назначения управител
donna2
Потребител

Мнениеот gega » 04 Мар 2004, 00:25

Управителят не се назначава, а се избира от Общото събрание на тълговското дружество, като това обстоятелство се вписва в специален регистър, наречен търговски регистър, който се води при окръжните съдилища по седалище на търговското дружество! Браво на мен - колко съм умен! Скука е да се говори за елементарни неща, които всеки студент в първи курс на прочутия Благоевррадски университет може да си го прочете от закончето! Егати и скуката!
gega

Мнениеот рени » 04 Мар 2004, 00:30

((((:ум да му зайде на човек((:
рени

Мнениеот donna2 » 04 Мар 2004, 01:44

какво общо събрание при ЕООД,при ЕООД управителя се определя от едноличния собственик на капитала ,въпросите от компетентноста на ОС се решават от едноличния собственик
donna2
Потребител

Мнениеот donna2 » 04 Мар 2004, 01:50

с твоите камъни по твоята глава
Поредното разпиляване на думи - колеги, все ми се струва, че тези форуми са публични места за обмяна на идеи и мнения, а не хортувания от типа преразказваен на правни норми от закони, които всеки може да си ги прочете. А пък това се учи в университета - кой учил, учил. Егати и скуката!!!!!!!!!!!
donna2
Потребител

Мнениеот donna2 » 04 Мар 2004, 01:52

напълно си права за жалост,човек пита за нещо конкректно,а то........думи.....думички....хиляди(((:тъпотия ,а?
donna2
Потребител

Мнениеот nikifor » 08 Мар 2004, 19:22

Наистина много думи на вятъра. Закона много добре съм си го прочел. Интересувах се да ли някои не се е сблъсквал с такъв прецедент. А пък и в закона и ма нещо не много ясно - "изпълнителен член".
А на колегата които много ги разбира, да не си губи "ценното време" с мрежата.
nikifor

Мнениеот donna2 » 08 Мар 2004, 19:51

това за изпълнителен член според мен е за АД ,по принцип такъв е изпълнителният директор
donna2
Потребител

Мнениеот Д.М. » 09 Мар 2004, 13:05

Скъпи колеги , аз съм държавен служител , изпълняващ функцията на юрисконсулт към Агенцията за социално подпомагане. В отговор на въпроса Ви, считам за абсолютно недопустимо държавен служител да е управител на ЕООД. Тези служители трябва да отговярят на изискванията на чл.107А от КТ, т.е. не трявба да участват в управлението на търговски дружества или кооперации или да имат дялово участие в такива дружества. Дори в случая се подписва изрична декларация, в която се споменава за прочутия член 113 от НК за наказателната отговорност за неверно подадени данни./както разбира се, и да отговарят на изискванията на Закона за администрацията и Закона за Държавния служител/. В момента има Инструкция за всички държ.служители да закрият или прехвърлят фирмите си.
Д.М.

Назад към Търговско право