- Дата и час: 22 Ное 2024, 07:05 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
КОНКУРС ЗА МЛ.СЪДИИ бр.1 от 2009 г. на ДВ
|
|
Re: ПРЕДСТОЯЩ КОНКУРС ЗА МЛ.СЪДИИ
Пишете ако някой разбере за конкурсите още информация
- s_kostadinov
- Нов потребител
Колеги, тъй като съм девствен относно явяване на подобни конкурси наясно ли сте как се образува бала? От оценките на изпита и средната между държавните и следването-поне аз така предполагам. И някой ми еше подхвърлил за изискване за минимум 4,50 успех от следването за допускане за участие? Вярно ли е?
- ppetkov
- Младши потребител
Колега- има закон и наредба в тях ясно пише- балът се образува -като сбор от оценката от писмения и устния , както и оценката от държавните изпити. Това е поне така за сега , естествено ако не се промени нещо в последствие.
- Nicolaj
- Младши потребител
Мерси за отговора, колега. Съжалявам, че задавам въпроси на които отговорите са в ЗСВ и наредбата просто исках да се уверя, че няма промени, макар, че това най-добре да нарпавя в ДВ, май още не съм се събудил..пиша глупости
- ppetkov
- Младши потребител
Колеги,
Има ли някои информация кога сте се публикуват бройките за районни съдии от ВС. На заседанието на което се приеха бройките за младши т.3. от дневня ред бе оттеглена, без да се каже до кога????
Има ли някои информация кога сте се публикуват бройките за районни съдии от ВС. На заседанието на което се приеха бройките за младши т.3. от дневня ред бе оттеглена, без да се каже до кога????
- triangle
- Нов потребител
Най-вероятно , ще го оставят за другата година. Трябва да следите протоколите на ВСС. Успех на всички мечтатели и оптимисти(,които смятат ,че със знания ще спечелят в конкурса).
- Nicolaj
- Младши потребител
Благодаря колега.
Явно никoй на разполага с вътрешна информация по случая, поне във форума.
Явно никoй на разполага с вътрешна информация по случая, поне във форума.
- triangle
- Нов потребител
Колеги имам честта да ви съобщя, че ВСС е обявил конкурса за младши съдии и прокурори, а за младши следователи е отложен
3. ОТНОСНО: Обявяване на конкурси за младши магистрати /съдии, прокурори и следователи/ в органите на съдебната власт
ВИСШИЯТ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:
3.1.1. На основание чл. 180, ал. 1 от ЗСВ и въз основа на проведено планиране по предложенията на административните ръководители на органите на съдебната власт ОБЯВЯВА КОНКУРС за назначаване на младши съдии в окръжните съдилища, както следва:
СГС - 7 щ. бр.
ОС гр. София - 1 щ. бр.
ОС гр. Благоевград - 1 щ. бр.
ОС гр. Бургас - 4 щ. бр.
ОС гр. Варна - 3 щ. бр.
ОС гр. В. Търново - 1 щ. бр.
ОС гр. Враца - 2 щ. бр.
ОС гр. Кюстендил - 1 щ. бр.
ОС гр. Монтана - 1 щ. бр.
ОС гр. Пазарджик - 2 щ бр.
ОС гр. Плевен - 1 щ. бр.
ОС гр. Пловдив - 3 щ. бр.
ОС гр. Силистра - 1 щ. бр.
ОС гр. Стара Загора - 2 щ. бр.
ОС гр. Търговище - 1 щ. бр.
ОС гр. Шумен - 1 щ. бр.
ОС гр. Ямбол - 1 щ. бр.
ОС гр. Кърджали - 1 щ. бр.
Общо 34 щатни бройки
3.1.2. Конкурсът да се проведе от конкурсна комисия на два етапа - писмен и устен изпит по ред, определен с Наредба № 1/19.12.2007 г. на ВСС относно реда и организацията по провеждане на конкурси за назначаване, повишаване в длъжност и преместване на съдия, прокурор и следовател.
3.1.3. Писменият изпит да се проведе в сградата на Софийски университет - зали 272 и 292, от 08,00 часа на 20.02.2009 г., като в изпитните въпроси следва да се включат пет казуса от областта на наказателно-правните науки и пет казуса от областта на гражданско-правните науки.
3.1.4. Устният изпит да се проведе по график и на места, определени от конкурсната комисия.
3.1.5. Заявление и документи за участие в конкурса, съобразно чл. 18, ал.ал.1 и 2 от Наредба № 1/19.12.2007 г. на ВСС относно реда и организацията по провеждане на конкурси за назначаване, повишаване в длъжност и преместване на съдия, прокурор и следовател, се подават в Администрацията на ВСС, гр. София, ул. “Съборна” № 9, лично или от надлежно упълномощен представител в 14-дневен срок от датата на публикуване на обявата в “Държавен вестник”.
3.1.6. Решението за обявяване на конкурса да се обнародва в “Държавен вестник” и да се публикува в един централен всекидневник и на страницата на Висшия съдебен съвет в Интернет.
3.1.7. Възлага на главния секретар на ВСС да организира техническата процедура по провеждане на конкурса
3.1.8. Упълномощава главния секретар на ВСС да сключи договор за наем на помещенията в Софийския университет, където ще се проведе писмения изпит.
3.2. ОТНОСНО: Обявяване на конкурси за назначаване на младши прокурори в районните прокуратури
ВИСШИЯТ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:
3.2.1. На основание чл. 180, ал. 1 от ЗСВ и въз основа на проведено планиране по предложенията на административните ръководители на органите на съдебната власт ОБЯВЯВА КОНКУРС за назначаване на младши прокурори в районните прокуратури, както следва:
РП – гр. София - 6 щ. бр.
РП – гр. Бургас - 2 щ. бр.
РП – гр. Варна - 2 щ. бр.
РП - гр. Видин - 1 щ. бр
РП - гр. Враца - 2 щ. бр.
РП - гр. В. Търново - 1 щ. бр.
РП - гр. Габрово - 1 щ. бр.
РП - гр. Добрич - 1 щ. бр.
РП - гр. Пловдив - 1 щ. бр.
РП - гр. Шумен - 1 щ бр.
РП - гр. Петрич - 1 щ. бр.
РП - гр. Ботевград - 1 щ. бр.
РП - гр. Самоков - 1 щ. бр
РП - гр. Пирдоп - 1 щ. бр.
РП - гр. Кула - 1 щ. бр.
РП - гр. Белоградчик - 1 щ. бр.
РП - гр. Луковит - 1 щ. бр.
РП - гр. Карнобат - 1 щ. бр.
РП - гр. Казанлък - 1 щ. бр.
Общо 27 щатни бройки
3.2.2. Конкурсът да се проведе от конкурсна комисия на два етапа - писмен и устен изпит по ред, определен с Наредба № 1/19.12.2007 г. на ВСС относно реда и организацията по провеждане на конкурси за назначаване, повишаване в длъжност и преместване на съдия, прокурор и следовател.
3.2.3. Писменият изпит да се проведе в сградата на Софийски университет - зали 272 и 292, от 08,00 часа на 19.02.2009 г. като в изпитните въпроси следва да се включат десет казуса от областта на наказателно-правните науки.
3.2.4. Устният изпит да се проведе по график и на места, определени от конкурсната комисия.
3.2.5. Заявление и документи за участие в конкурса, съобразно чл. 18, ал.ал.1 и 2 от Наредба № 1/19.12.2007 г. на ВСС относно реда и организацията по провеждане на конкурси за назначаване, повишаване в длъжност и преместване на съдия, прокурор и следовател, се подават в Администрацията на ВСС, гр. София, ул. “Съборна” № 9, лично или от надлежно упълномощен представител в 14-дневен срок от датата на публикуване на обявата в “Държавен вестник”.
3.2.6. Решението за обявяване на конкурса да се обнародва в “Държавен вестник” и да се публикува в един централен всекидневник и на страницата на Висшия съдебен съвет в Интернет.
3.2.7. Възлага на главния секретар на ВСС да организира техническата процедура по провеждане на конкурса
3.2.8. Упълномощава главния секретар на ВСС да сключи договор за наем на помещенията в Софийския университет, където ще се проведе писмения изпит.
3.3. ОТЛАГА обявяването на конкурс за младши следователи.
3. ОТНОСНО: Обявяване на конкурси за младши магистрати /съдии, прокурори и следователи/ в органите на съдебната власт
ВИСШИЯТ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:
3.1.1. На основание чл. 180, ал. 1 от ЗСВ и въз основа на проведено планиране по предложенията на административните ръководители на органите на съдебната власт ОБЯВЯВА КОНКУРС за назначаване на младши съдии в окръжните съдилища, както следва:
СГС - 7 щ. бр.
ОС гр. София - 1 щ. бр.
ОС гр. Благоевград - 1 щ. бр.
ОС гр. Бургас - 4 щ. бр.
ОС гр. Варна - 3 щ. бр.
ОС гр. В. Търново - 1 щ. бр.
ОС гр. Враца - 2 щ. бр.
ОС гр. Кюстендил - 1 щ. бр.
ОС гр. Монтана - 1 щ. бр.
ОС гр. Пазарджик - 2 щ бр.
ОС гр. Плевен - 1 щ. бр.
ОС гр. Пловдив - 3 щ. бр.
ОС гр. Силистра - 1 щ. бр.
ОС гр. Стара Загора - 2 щ. бр.
ОС гр. Търговище - 1 щ. бр.
ОС гр. Шумен - 1 щ. бр.
ОС гр. Ямбол - 1 щ. бр.
ОС гр. Кърджали - 1 щ. бр.
Общо 34 щатни бройки
3.1.2. Конкурсът да се проведе от конкурсна комисия на два етапа - писмен и устен изпит по ред, определен с Наредба № 1/19.12.2007 г. на ВСС относно реда и организацията по провеждане на конкурси за назначаване, повишаване в длъжност и преместване на съдия, прокурор и следовател.
3.1.3. Писменият изпит да се проведе в сградата на Софийски университет - зали 272 и 292, от 08,00 часа на 20.02.2009 г., като в изпитните въпроси следва да се включат пет казуса от областта на наказателно-правните науки и пет казуса от областта на гражданско-правните науки.
3.1.4. Устният изпит да се проведе по график и на места, определени от конкурсната комисия.
3.1.5. Заявление и документи за участие в конкурса, съобразно чл. 18, ал.ал.1 и 2 от Наредба № 1/19.12.2007 г. на ВСС относно реда и организацията по провеждане на конкурси за назначаване, повишаване в длъжност и преместване на съдия, прокурор и следовател, се подават в Администрацията на ВСС, гр. София, ул. “Съборна” № 9, лично или от надлежно упълномощен представител в 14-дневен срок от датата на публикуване на обявата в “Държавен вестник”.
3.1.6. Решението за обявяване на конкурса да се обнародва в “Държавен вестник” и да се публикува в един централен всекидневник и на страницата на Висшия съдебен съвет в Интернет.
3.1.7. Възлага на главния секретар на ВСС да организира техническата процедура по провеждане на конкурса
3.1.8. Упълномощава главния секретар на ВСС да сключи договор за наем на помещенията в Софийския университет, където ще се проведе писмения изпит.
3.2. ОТНОСНО: Обявяване на конкурси за назначаване на младши прокурори в районните прокуратури
ВИСШИЯТ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
Р Е Ш И:
3.2.1. На основание чл. 180, ал. 1 от ЗСВ и въз основа на проведено планиране по предложенията на административните ръководители на органите на съдебната власт ОБЯВЯВА КОНКУРС за назначаване на младши прокурори в районните прокуратури, както следва:
РП – гр. София - 6 щ. бр.
РП – гр. Бургас - 2 щ. бр.
РП – гр. Варна - 2 щ. бр.
РП - гр. Видин - 1 щ. бр
РП - гр. Враца - 2 щ. бр.
РП - гр. В. Търново - 1 щ. бр.
РП - гр. Габрово - 1 щ. бр.
РП - гр. Добрич - 1 щ. бр.
РП - гр. Пловдив - 1 щ. бр.
РП - гр. Шумен - 1 щ бр.
РП - гр. Петрич - 1 щ. бр.
РП - гр. Ботевград - 1 щ. бр.
РП - гр. Самоков - 1 щ. бр
РП - гр. Пирдоп - 1 щ. бр.
РП - гр. Кула - 1 щ. бр.
РП - гр. Белоградчик - 1 щ. бр.
РП - гр. Луковит - 1 щ. бр.
РП - гр. Карнобат - 1 щ. бр.
РП - гр. Казанлък - 1 щ. бр.
Общо 27 щатни бройки
3.2.2. Конкурсът да се проведе от конкурсна комисия на два етапа - писмен и устен изпит по ред, определен с Наредба № 1/19.12.2007 г. на ВСС относно реда и организацията по провеждане на конкурси за назначаване, повишаване в длъжност и преместване на съдия, прокурор и следовател.
3.2.3. Писменият изпит да се проведе в сградата на Софийски университет - зали 272 и 292, от 08,00 часа на 19.02.2009 г. като в изпитните въпроси следва да се включат десет казуса от областта на наказателно-правните науки.
3.2.4. Устният изпит да се проведе по график и на места, определени от конкурсната комисия.
3.2.5. Заявление и документи за участие в конкурса, съобразно чл. 18, ал.ал.1 и 2 от Наредба № 1/19.12.2007 г. на ВСС относно реда и организацията по провеждане на конкурси за назначаване, повишаване в длъжност и преместване на съдия, прокурор и следовател, се подават в Администрацията на ВСС, гр. София, ул. “Съборна” № 9, лично или от надлежно упълномощен представител в 14-дневен срок от датата на публикуване на обявата в “Държавен вестник”.
3.2.6. Решението за обявяване на конкурса да се обнародва в “Държавен вестник” и да се публикува в един централен всекидневник и на страницата на Висшия съдебен съвет в Интернет.
3.2.7. Възлага на главния секретар на ВСС да организира техническата процедура по провеждане на конкурса
3.2.8. Упълномощава главния секретар на ВСС да сключи договор за наем на помещенията в Софийския университет, където ще се проведе писмения изпит.
3.3. ОТЛАГА обявяването на конкурс за младши следователи.
- sladkische
- Младши потребител
Колеги, смятам да се пробвам на конкурса за мл. съдии. Ако някой иска да си обменим материали по повод изпитите да пише. Няма да е зле да се съберем повечко "за кураж".
На предния конкурс минах успешно, но накрая не подадох молба за назначаване... просто ме отказаха.
Знам, че нямам много шанс без връзки, но надеждата умира последна.
На предния конкурс минах успешно, но накрая не подадох молба за назначаване... просто ме отказаха.
Знам, че нямам много шанс без връзки, но надеждата умира последна.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
Само да попитам - сега разглеждам страницата на ВСС и никъде не можах да намеря посочената по-горе информация. А и в днешния брой на ДВ нямаше нищо?! Къде бъркам?
- vanyasc
- Младши потребител
е, като погледнах маааалко по-долу и го видях...
- vanyasc
- Младши потребител
Видях, че сте го намерили, но да дадем и на другите да го видят.
http://www.vss.justice.bg/bg/decisions/2008/pr-52-08.htm
Ето линк към протокола. Намира се малко след средата.
http://www.vss.justice.bg/bg/decisions/2008/pr-52-08.htm
Ето линк към протокола. Намира се малко след средата.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
Щом ще се събираме за "кураж" и аз да се запиша тук.
Главната ми цел е "мл. прокурор", но ще се пробвам и за мл. съдия.
Където един изпит, там и два.
Предполагам, че за двата конкурса трябват 2 заявления или бъркам?
Главната ми цел е "мл. прокурор", но ще се пробвам и за мл. съдия.
Където един изпит, там и два.
- Biby
- Потребител
Брей да му се невиди ,naany май ще познае! И аз ще се пробвам в конкурса за мл.съдии , пък каквото сабя покаже.Успех на всички колеги , които ще се явяваме и ще разчитаме на собствените си сили.С радост ще се сключа тука , за да си помагаме в подготовката!
- REVOLUTION
- Активен потребител
Biby написа:
Да , със сигурност.Отделни са си и затова ще трябва да вадиш двоен комплект документи за участие.
- REVOLUTION
- Активен потребител
REVOLUTION, да не забравиш във вторник да прочетеш ДВ
Аз да попитам, че нещо не ми е ясно: откъде да намеря образец на Декларацията по чл.195, ал.1 от ЗСВ /http://www.vss.justice.bg/bg/start.htm - Подзаконови актове на ЗСВ - няма предоставен такъв образец, а само по чл.162 има/ и не би ли следвало с Декларацията за несъвместимост да се подаде към момента на встъпване в длъжност?
Аз да попитам, че нещо не ми е ясно: откъде да намеря образец на Декларацията по чл.195, ал.1 от ЗСВ /http://www.vss.justice.bg/bg/start.htm - Подзаконови актове на ЗСВ - няма предоставен такъв образец, а само по чл.162 има/ и не би ли следвало с Декларацията за несъвместимост да се подаде към момента на встъпване в длъжност?
- naany
- Младши потребител
Колеги декларациите и заявлението ще ги намерите в сайта на ВСС раздел конкурси.Успех на всички.
- Nicolaj
- Младши потребител
"Заявление и документи за участие в конкурса, съобразно чл. 18, ал.ал.1 и 2 от Наредба № 1/19.12.2007 г. на ВСС относно реда и организацията по провеждане на конкурси за назначаване, повишаване в длъжност и преместване на съдия, прокурор и следовател, се подават в Администрацията на ВСС, гр. София, ул. “Съборна” № 9, лично или от надлежно упълномощен представител на обявата в 14 дневен срок от датата на публикуване в“Държавен вестник”.
Някой път се чудя малоумен ли съм или не е съвсем ясно написано..В срок от 14 дена ще започнат да приемат документи или до 14 дена максимум след обявлението трябва да сме ги подали..Мерси предварително за мненията и успех и от мен
Някой път се чудя малоумен ли съм или не е съвсем ясно написано..В срок от 14 дена ще започнат да приемат документи или до 14 дена максимум след обявлението трябва да сме ги подали..Мерси предварително за мненията и успех и от мен
- ppetkov
- Младши потребител
Документите се подават в 14 дневен срок от обнародването в ДВ.Тоест излиза ДВ и започва да тече срока!
- REVOLUTION
- Активен потребител
Ами то хубаво ама ако се сбъдне предсказанието на колегите, че ще бъде публикувано в броя на ДВ от 23.12. реално ще имаме три работни дни !? за подготовка на документите за кандидатстване и като се вземе предвид колко "работни":) ще са 29 и 30 дек...Не знам дано не съм прав, не че са много документи ама все пак...Кофти ще е да се извием на опашка пред ВСС
- ppetkov
- Младши потребител
|
|