Здравейте,
искам да ви попитам едн казус
Предстои ми да закупя апартамент, но не искам като ме „цъкнат” в данъчното да ми излезне ,че имам ЛИЧНО имущество. Решението е, може би, да запиша въпросния апартамент на фирма, която да е моя собственост (която не извършва дейност- направена е само за да запиша апартамента). Можете ли да ми кажете плюсовете и минусите на моето решение, защото чувам, че чрез измама се крадат фирми , точи се ДДС през такива и т.н. Решил съм с тази фирма да не извършвам дейност, но ако е по-добре да извършвам такава, ще я извършвам. Примерно някаква ниско рискова (лафка , бутка за вестници и т.н.),
Бихте ли ми препоръчали адвокат, с когото да направя консултация по казуса ми?
ПРЕДВАРИТЕЛНО ВИ БЛАГОДАРЯ!
- Дата и час: 23 Ное 2024, 22:09 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Как да закупя апартамент, без да ми се води лично имущество
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Как да закупя апартамент, без да ми се води лично имущество
хахахаха, данъчна измама. Както казах, не искам да ми се води ЛИЧНО имущество
- openyoureyesopen
- Младши потребител
А защо не искате да Ви се води лично имущество?
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
Вие ставате собственик на фирма.
Няма данъчна измама - гледайте филма "Изкуплението Шоушенк".
Дяловете в тази фирма са Ваша лична собственост. Лицето, собственик на имота обаче е самата фирма - затова и няма осъден банкер в България, просто отговорността е доста различна от представата на прокурора.
Не може да Ви измамят с ДДС - просто такава измама е безмислена.
Съдебните експерти, които проверяват почерка на подписите са много добре оборудвани и са под закрила на закона.
Не вярвайте на вестниците - измамите се вършат от данъчен, човек-измамник, човек-измамник. Но, ако не сте в схемата, не може да Ви измамят. Разбирам притесненията Ви, но просто не се вълнувайте - има отработена схема, по която измамите се неутрализират. Просто веднага се доверете на полиция, съд, прокурор. Ако имате познат адвокат - първо на него.
Дерзайте, не се стряскайте от усложнения.
Няма данъчна измама - гледайте филма "Изкуплението Шоушенк".
Дяловете в тази фирма са Ваша лична собственост. Лицето, собственик на имота обаче е самата фирма - затова и няма осъден банкер в България, просто отговорността е доста различна от представата на прокурора.
Не може да Ви измамят с ДДС - просто такава измама е безмислена.
Съдебните експерти, които проверяват почерка на подписите са много добре оборудвани и са под закрила на закона.
Не вярвайте на вестниците - измамите се вършат от данъчен, човек-измамник, човек-измамник. Но, ако не сте в схемата, не може да Ви измамят. Разбирам притесненията Ви, но просто не се вълнувайте - има отработена схема, по която измамите се неутрализират. Просто веднага се доверете на полиция, съд, прокурор. Ако имате познат адвокат - първо на него.
Дерзайте, не се стряскайте от усложнения.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Благодаря за съвета, ivan_lawyer! А филма на всяка цена ще го гледам
- openyoureyesopen
- Младши потребител
А защо не искате да Ви се води лично имущество?
За мен е по-лесно така
- openyoureyesopen
- Младши потребител
Аз пък си помислих, че имате дългове и искате да укриете имуществото си от кредиторите си
- kalahan2008
- Активен потребител
Може да има брак човека и да не иска жилището да става СИО
- plamena26
- Потребител
Може, но и този вариант не е много коректен и цели заобикаляне на закона
- kalahan2008
- Активен потребител
хахаха бракове, кредитори.. нищо такова.. Аз съм най обикновен келеш на 19 години
Иначе, някои може ли да ме "светне" за плюсовете и минусите за това, да ти се води апартамента на фирма , а не на лично имущество?
Иначе, някои може ли да ме "светне" за плюсовете и минусите за това, да ти се води апартамента на фирма , а не на лично имущество?
- openyoureyesopen
- Младши потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|