начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Купуване на имоти с пълномощно

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Купуване на имоти с пълномощно

Мнениеот pyggi1 » 05 Дек 2008, 21:35

Привет на всички. Мой познат иска да купувам на негово име и за негова сметка имоти в региона в който живея. За целта трябва да ме упълномощи, въпроса ми е: Генерално пълномощно ще върши ли работа или ще трябва за всеки договорен от мен имот отделно пълномощно с оглед на изискването имота предмет на сделката да бъде подробно описан в пълномощното /такива са изискванията при продажба/. Благодаря предварително!
pyggi1
Нов потребител

Re: Купуване на имоти с пълномощно

Мнениеот Melly » 05 Дек 2008, 23:01

Отговорили сте си сам, така е - за всеки имот отделно пълномощно. Същото се прилага в оригинал към нотариалното дело.
Не че не може да се изредят всички обекти в един документ....., но тогава трябва да си направите n-броя преписи.
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот pyggi1 » 05 Дек 2008, 23:39

Благодаря за бързия отговор, ако правилно съм Ви разбрала с генерално пълномощно няма да стане въпреки, че е по удобно :x
pyggi1
Нов потребител

Мнениеот Melly » 06 Дек 2008, 00:01

Няма такъв термин "генерално пълномощно".
Прочетете внимателно поста ми, там всичко е казано.
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот ceko1969 » 06 Дек 2008, 00:43

Мелли още веднъж много Ви благодаря.
Успех и Бог да е с Вас!!!
ceko1969
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 06 Дек 2008, 01:27

Колежката Мелли е права.
Но, ако Ви се заяжда с олигофрените от нотариалните кантори, от данъчното - може и с генерално пълномощно.
Вижте, макар и аз самия да се храня със скандали, предпочитам на клиентите си да оформям детайлизирани пълномощни.
Зависи от парите - айде малко Ваша фантазия - ако искате да си придадете важност пред клиента, изпраскайте му 16 пълномощни, сметнете му сто лева хонорар.
Ако е ВИП-аджия действайте с едно генерално пълномощно - нема, нема начин да не изплувате.
Просто с генералното ще Ви забавят с един ден повече, но не и да Ви върнат.
Просто разберете - пари на пари тежат, просто хората с които работите, ако са богати, работата ще стане. Просто така, без излишни действия, само с подкашляне.
Ако не са богати, или са Ваши роднини - направете си детайлно пълномощно.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот ceko1969 » 06 Дек 2008, 01:47

ivan_lawyer думите Ви са като приятна музика за мойте уши, но само ако знаехте какво е положенито при нас....Чакаме по 2 месеца да минем пред И.Д. Нотариуса и не можем да си позволим подобни фриволности за съжаление, но уви.... Май е по добре да "играем" на сигурно?
ceko1969
Младши потребител

Мнениеот Melly » 06 Дек 2008, 02:39

от Melly на 06 Дек 2008 12:59 am

Цеко, Цеко,
Откъде тръгна - през пълномощното на баба ти, а къде стигна. И защо беше нужна цялата тази гимнастика, я кажи бе момче?

Не можа ли по прекия път да минеш? :wink:

Жив и здрав!
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот ceko1969 » 06 Дек 2008, 02:45

Моя първоначален отговор изчезна, но ще го повторя пак:
"Човек се учи докато е жив! Ти ли ме пита за самооценката...?
ceko1969
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 06 Дек 2008, 02:50

Ама не си мислете, че Ви бъзикам.
Когато трябва, юриста трябва да въвежда ред - генералното пълномощно е признато от цялата правна практика, не знам какво да кажа?
Генералното пълномощно, може и да е един (1) ред! - овластявам лицето (индивидуализирано според някакъв начин -име, ЕГН, л.к.)пда ме предствалява и да продаде. Аз съм виждал пълномощни от Аржентина, нескопосано направени, продават по реституция каквото си искат - въпрос на тежест.
Влезте в кантората на нотариуса тежко-тежко, все едно е голям клиент случая.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот ceko1969 » 06 Дек 2008, 03:10

ivan_lawyer и през ум не ми е минавало, че се бъзикате, просто се опитвам да Ви обясня каква е конкретната ситуация без да изпадам в подробности от етична гледна точка. Генералното пълномощно може и да е признато по целия свят, но в "нашия край на света" аз не бих се възползвал от него по вече понятни причини. Melly и ivan_lawyer благодаря Ви за прявената съпричасност към моите проблеми. Лека нощ и приятен уикенд!!
ceko1969
Младши потребител

Мнениеот donchev012 » 06 Дек 2008, 20:46

Който има пари за имоти да си плаща на адвокат за консултациите .
donchev012
Нов потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 06 Дек 2008, 21:03

Ох, какви са тези юнашки псувни.
Ако гледаш перспективно - на такъв клиент колко ще му вземеш?
Адвоката повече води дела, където е съсредоточен материален интерес. По-малко даваме консултации - те са толкова безсмислени, че направо ме е срам да взимам пари от клиентите, та така си вървя засрамен.
1. Има тарифа на адвокатските услуги - за пълномощно от 3 лева, как ще определиш тарифата, тя е минимум 10 лв. за устен съвет и справка.
2. Човека и да ми даде 20 лева за консултацията, нали ми ги е дал, така че - какво от това, че е питал по Интернет.
3. Интернет е всеобщо достъпен и е полезен за всички - ако си адвокат, трябва да знаеш, че професионалната квалификация е ден за ден - непрекъснато трябва да тичаш, за да не загубиш форма, нищо че Марин Марковски е по-пълен от останалите.
4. Видиш ли незакован пирон - закови го. Човека те пита нещо елементарно, едва ли съм изхабил и 3 калории да му отговоря. Половината ми клиенти са социално слаби, така че дори и заеми им давам, когато трябва. Храня се редовно, вече ми е леко, чувствам се добре.
5. Не се заяждай с адвокат, който се кара с адвоката си, губи.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот ceko1969 » 06 Дек 2008, 23:41

ivan_lawyer не му обръщайте внимание на donchev012 той е за малко във форума, след няколко часа ще престане да съществува :D , а Вие ме кефите с исказванията си!!!
ceko1969
Младши потребител

Назад към Покупко-продажба