начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

НОВОРОДЕНО НИ ДЕТЕ И 3 ГОД. НИ ДЪЩЕРЯ КАТО СЪСОБСТВЕНИЦИ

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

НОВОРОДЕНО НИ ДЕТЕ И 3 ГОД. НИ ДЪЩЕРЯ КАТО СЪСОБСТВЕНИЦИ

Мнениеот marrygeorgieva » 10 Ное 2008, 10:12

Здравейте на всички юристи! Имам кратък въпрос преди да си наемем адвокат и ще бъда благодарна за насока!
Бащата на децата ми ще купува имот - къща с покупко-продажба. Въпросът ми е, как при подписването на договора да се впишат като купувачи и новороденото ни дете и дъщеря ни, която е почти на 4 годинки. Искам децата ни да имат половината или по 1/3 всяко от къщата и тя да не може да се продава.
marrygeorgieva
Младши потребител

Re: НОВОРОДЕНО НИ ДЕТЕ И 3 ГОД. НИ ДЪЩЕРЯ КАТО СЪСОБСТВЕНИЦИ

Мнениеот dimist » 10 Ное 2008, 11:13

Няма проблеми. Ако не сте женени , можете вие да представлявате децата, ако сте в брак - ще им се назначи особен представител.Има някои формалности, но в общи линии нищо непреодолимо.
Има участници във форумите, които са негативно настроени към търсещите безплатни съвети. Аз пък от опит съм установил, че който си спести хонорара на един адвокат, след това отваря работа поне на двама.
dimist
Потребител

Мнениеот sunrise » 10 Ное 2008, 15:56

Но отсега да си знаете,че няма вариант , според който да се забрани на собственик да се разпорежда с вещта си. :wink:
sunrise
Активен потребител

Мнениеот marrygeorgieva » 12 Ное 2008, 10:23

Здравейте и благодаря за отговорите! Ще наемем адвокат от адв.колегия във Враца. Просто исках да улесня колегата Ви с готова идея. На мнение съм че адвокатите които влизат в този форум са "по-любопитни" за всякакви новости, поради което се допитах до този форум. Необходимото уточнение е, че аз не искам моето име да се вписва в този договор за покупко-продажба, а направо на децата. И от това да следва обаче, че до 18 годишната им възраст техният дял да може да бъде продаван само с моето съгласие. Но ние нямаме и няма и да имаме брак. Просто се чудя как да запазя за децата къща докато порастнат. Хубав и усмихнат ден желая на всички!
marrygeorgieva
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 12 Ное 2008, 10:59

Не обиждайте колегите с това улеснение. Проблемът Ви не е от никаква правна сложност.
Освен това, не е вярно ,че имотът ще се продава с Ваше съгласие , ако са непълнолетни. Това става с разрешение на районния съд, в строго ограничени хипотези.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот marrygeorgieva » 15 Ное 2008, 11:56

Благодаря на отзивчивите юристи!
marrygeorgieva
Младши потребител

Мнениеот pitasht » 17 Ное 2008, 15:45

Според мен дори няма нужда от специален представител и може да се купи за децата без да имат особен представител
Само при дарение се назначава такъв, при покупка-не.
Наистина имотът няма да може да се продава без разрешение на съда, но е хубаво да обмислите дали това е добре или не.
Често се случва в живота точно това да се окаже по-лошо, защото животът крие големи изненади и понякога ни трябват свободни пари за важни неща като здравето, а наистина съдът трудно дава разрешение. Помислете пак добре. Пример в живота е как едното дете се раболява тежко, имотът е на името на другото дете и съдът не може да даде разрешение, защото не се е разболяло детето-собственик, което е несправедливо но пък законно.
Ако пък това е вторият имот за семейството не виждам пречка да го пишете на децата, но ако Ви е единствен препоръчвам да не го правите-децата са твърде малки.
pitasht
Активен потребител

Мнениеот marrygeorgieva » 19 Яну 2009, 14:51

Много благодаря за отговора Ви! Достатъчно е ясен - купуваме къщата на името на дъщеря ни, която вече е на 4 годинки:)))) и на сина ни, който още няма годинка. Не ни е основен имот, а вила! И дано си възпитаме добре децата!:))))
marrygeorgieva
Младши потребител

Назад към Покупко-продажба