Чии политически и икономически интереси стоят зад премахването на спецзвеното в Прокуратурата?
Здравейте приятели. Бях започнал да пиша един коментар по въпроса, но се отказах да го публикувам, защото излезе твърде дълъг и обширен (вкл. и цитатите към него). Който иска да се информира повече за проблема и мнението на прокурорите в това бившо вече спецзвено може да прочете в. Труд от 28 и 29 август тази година.
Та въпросът е за следното нещо. Главният прокурор Б. Велчев ходи в Бавария да обменя опит с германците по отношение на борбата с ограницираната престъпност. Вижда се че има големи резултати при тях. Решава да го приложи и у нас. Образува се едно спецзвено от 3 прокурори и 5 дознатели, които работят по огромни "мегаслучаи", като се изтъква, че преди създаването на спецзвеното не са констатирани нарушения, а сега доста мръсотии са започнали да излизат наяве. Всичко е добре, до момента в който господин М. Миков, с решение на практика разтурва това звено, защото, забележете, мотивът му е, че НЯМАЛО КОЙ ДА КОНТРОЛИРА РАЗСЛЕДВАЩИТЕ ПОЛИЦАИ.
Ситуацията в общи линии е ясна. Въпросите които следват са: зад чии икономически интереси (защото казусът е напълно икономически, т.е. свързан с икономически престъпления) стои М. Миков и дали някой не го е страх, че въпросният замесен и обвинен в престъпление човек от "Софийски имоти" няма да проговори. Защо след като нещо работи, то трябва да се премахне и то поради такива глупави мотиви. Апелирам към едно професионално журналистическо разследване и към даване на гласност на случая и работа по него от неправителствените организации. Ето сега е моментът да се прояви гражданското общество, а не само да гледаме "алабалистика", както се изразява Сашо Диков в стил а ла проф. "Вучков". Поздрави на всички и дано има повече мотивирани мнения.
- Дата и час: 22 Ное 2024, 08:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Чии политически и икономически интереси стоят зад...
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Едва ли "Труд" или който и да е вестник би могъл да информира успешно обществото по този и подобните му проблеми. А тези с разследването на т.нар. икономически престъпления са много и от всякакво естество.
- RinTimTim
- Потребител
Re: Чии политически и икономически интереси стоят зад...
Astronomer написа:Чии политически и икономически интереси стоят зад премахването на спецзвеното в Прокуратурата?
Здравейте приятели. Бях започнал да пиша един коментар по въпроса, но се отказах да го публикувам, защото излезе твърде дълъг и обширен (вкл. и цитатите към него). Който иска да се информира повече за проблема и мнението на прокурорите в това бившо вече спецзвено може да прочете в. Труд от 28 и 29 август тази година.
Та въпросът е за следното нещо. Главният прокурор Б. Велчев ходи в Бавария да обменя опит с германците по отношение на борбата с ограницираната престъпност. Вижда се че има големи резултати при тях. Решава да го приложи и у нас. Образува се едно спецзвено от 3 прокурори и 5 дознатели, които работят по огромни "мегаслучаи", като се изтъква, че преди създаването на спецзвеното не са констатирани нарушения, а сега доста мръсотии са започнали да излизат наяве. Всичко е добре, до момента в който господин М. Миков, с решение на практика разтурва това звено, защото, забележете, мотивът му е, че НЯМАЛО КОЙ ДА КОНТРОЛИРА РАЗСЛЕДВАЩИТЕ ПОЛИЦАИ.
Ситуацията в общи линии е ясна. Въпросите които следват са: зад чии икономически интереси (защото казусът е напълно икономически, т.е. свързан с икономически престъпления) стои М. Миков и дали някой не го е страх, че въпросният замесен и обвинен в престъпление човек от "Софийски имоти" няма да проговори. Защо след като нещо работи, то трябва да се премахне и то поради такива глупави мотиви. Апелирам към едно професионално журналистическо разследване и към даване на гласност на случая и работа по него от неправителствените организации. Ето сега е моментът да се прояви гражданското общество, а не само да гледаме "алабалистика", както се изразява Сашо Диков в стил а ла проф. "Вучков". Поздрави на всички и дано има повече мотивирани мнения.
Ти гледай аз какво интервю ще побликувам идната седмица със заглавие:
"Писна ми от шушумиги"
"Нещем пенсионери във ВСС"
"И какво дърпат с тоя стаж.Това да не е армията"
"Тъпкал, тъпкал цял живот на едно място, пък за ВСС се гласи"
Адвокат Георги Гатев е номер 1
- advokat__nikolov
"Трагедийка"
Съгласен съм за това, че в. "Труд" в повечето случаи е необективен. Но тук не става дума за субективен коментар на репортер или журналист, а за интервюта и факти, които се навързват, независимо от нечие журналистическо мнение. Така че тук ролята на вестника е сведена до минимум. Гледайте фактите. А те са такива, че някой има интерес да разруши направеното с много труд, заради икономическия си интерес !
- Astronomer
- Младши потребител
Искам темата да бъде разгледана и ако може да има повече мнения. Според мен този въпрос е политически-правен и е изключително, най-малкото любопитен, а да не говорим и колко важен. Тук става въпрос за огромни интереси и огромни суми. Моля Ви, ако може някакви мнения и препоръки.
- Astronomer
- Младши потребител
следете коментарите внимателно
който пребият с железни пръти, той е набарал истината
който пребият с железни пръти, той е набарал истината
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
-
satir - Активен потребител
Astronomer написа:Искам темата да бъде разгледана и ако може да има повече мнения. Според мен този въпрос е политически-правен и е изключително, най-малкото любопитен, а да не говорим и колко важен. Тук става въпрос за огромни интереси и огромни суми. Моля Ви, ако може някакви мнения и препоръки.
Драги ми,
Защо решихте, че темата Ви ще бъде обсъдена сериозно точно на този форум, и по възможност с повече мнения ? От август месец до сега ако някой е искал да напише нещо, щеше да го направил. Поогледайте се на форума тук и ще разберете защо няма да имате сериозни мнения по свидната Ви тема.
Година и половина (вече ! ) се опитвам да ориентирам малко такива заблудени патици като Вас да си търсят друг вир, но явно те нито виждат, нито чуват. Ако искате нещо конкретно да Ви кажа по темата Ви (според скромните си възможности, разбира се), пратете ми имейл. Иначе най-общо отговорите на въпросите, които Ви вълнуват, можете да ги намерите тук http://www.novinar.net/?act=news&act1=d ... c5MTszMg==
- GeorgiKERELOV
- Активен потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|