начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Законът за ДАНС

Дискусии и предложения по проекти за закони

Мнениеот policai » 14 Авг 2008, 18:37

:D ДАНС ли? Ами, сещам се само за една крилата мисъл "Във всяка държава си има мафия, единствено у нас мафията си има държава" Визирам структурата, а не физическите служители. Който ме е разбрал - разбрал. :wink: 8)
...полицай, наистина е призвание...
policai
Потребител

Re: Закона за Държавната агенция за национална сигурност ?

Мнениеот kostadin.iordanov » 26 Сеп 2008, 11:53

БНД предлага временна комисия за изясняване на дейността на тайните служби

... „Заплахата за демократичния процес съществува за много категории български граждани – народни представители, представители на българския бизнес и българските медии. Това е кръгът на лицата, които излизайки като имена и действия чрез СРС и на които ползвайки по неправомерен начин разпечатки от телефонни разговори, се създава зависимост, която ни връща много назад в миналото. Минало, за което всички български граждани се надяват отдавна да е преодоляно”, категоричен бе Свиранов. ...

26.09.2008 г.
http://news.bpost.bg/story-read-17755.php
kostadin.iordanov
Потребител

Мнениеот GeorgiKERELOV » 20 Окт 2008, 12:06

Не без известна гордост, нашият модератор се похвали, че е разрешил "проблема" с мен:

ykovachev написа:Аз на Керелов таязи възможност съм я дал, колега :wink: Вижте при законопроектите темата "Керелов ден по ден за ДАНС". Проблемът в случая е, че той поставя въпроси, обаче няма кой да даде отговори - в смисъл, някой, който може эда промени нещата към по-добро...

Темата, която ми отвори и кръсти този щедър колега-модератор-кръстник е тук viewtopic.php?f=2&t=33104

Жалкото е, че няма кой да разреши по същия ефикасен начин и проблема с ченгетата-мафиоти в България, които сега окупираха и ДАНС. Виждам, че и след убийството на Ахмед Емин (не казвам, че той е света вода ненапита) от същите тези спец.служби http://www.novinar.net/?act=news&act1=d ... c3Nzs2Mw==
пак никой тук сред юристите не се чувства засегнат и не реагира, макар да е нормално да не знае кое точно как е станало и защо. А то редът в държавата могат да го направят само те - юристите. И те са както винаги "пас". Така, че не виждам смисъл повече и аз да пиша по темата, а и изобщо по форумите в Лекс. С изключение може би по една последна тема.
GeorgiKERELOV
Активен потребител

Мнениеот nezret » 24 Окт 2008, 13:40

Да колега за съжаление си прав. Липсва конструктивна дискусия по стандарт , проблем, анализ , решение.
Аз съм истински щатлив, когато се изложи аргументирано мнение, противно на моето, така се обогатявам. И така човещ научава нещо важно, и подготвя контрааргументи, когато с тази теза се дискутира в публичното пространство.
Хленченията и общи "свободистки" изказвания в стила папагал без човка, са най малкото неадекватни.
Това е за съжаление и "визията" на много представители на НПО и малки партии, преди време на среща (по тяхно искане в ФПБ) в стегнат тон, изложих ,стандарта за работа и поканих ако искат нещо съвместно, да бъдат така добри в своите сфери да изложат, проблема, аназиз на проблема и проект за решение на проблема(включително и законодателни изменения), в противен случай , популистки изказвания, и искания , тип лешояди, нямат място на масата.
Дадох 7 дневен срок, много от представителите, казваха ама не сме готови, трябва ни повече време, добре 1 месец. Това е . Някои от тях се разкараха, за щастие, във всяка една битка трябват лъвове е не лешояди, които чакат на готово да им се сервиза обяда(кокала).
Не може да се хленчи и да се иска промяна, без да сте наясно с проблема, анализ на причините за възникване на проблема и без да имате решение на проблема по сектори.
Това е минималния стандарт, максималния е какво е направено за да се наложи визията за решение(административни, съдебни, дипломатически и медийни офанзиви), кой е противника и кой е съюзника,
Това е .
Най голямото достойнство на закона е че не се влияе от емоции.
http://www.vasilev-babuchev.com
nezret
Потребител

Мнениеот listi » 24 Окт 2008, 15:44

nezret написа:Да колега за съжаление си прав. Липсва конструктивна дискусия по стандарт , проблем, анализ , решение.
Аз съм истински щатлив, когато се изложи аргументирано мнение, противно на моето, така се обогатявам. И така човещ научава нещо важно, и подготвя контрааргументи, когато с тази теза се дискутира в публичното пространство.
Хленченията и общи "свободистки" изказвания в стила папагал без човка, са най малкото неадекватни.
Това е за съжаление и "визията" на много представители на НПО и малки партии, преди време на среща (по тяхно искане в ФПБ) в стегнат тон, изложих ,стандарта за работа и поканих ако искат нещо съвместно, да бъдат така добри в своите сфери да изложат, проблема, аназиз на проблема и проект за решение на проблема(включително и законодателни изменения), в противен случай , популистки изказвания, и искания , тип лешояди, нямат място на масата.
Дадох 7 дневен срок, много от представителите, казваха ама не сме готови, трябва ни повече време, добре 1 месец. Това е . Някои от тях се разкараха, за щастие, във всяка една битка трябват лъвове е не лешояди, които чакат на готово да им се сервиза обяда(кокала).
Не може да се хленчи и да се иска промяна, без да сте наясно с проблема, анализ на причините за възникване на проблема и без да имате решение на проблема по сектори.
Това е минималния стандарт, максималния е какво е направено за да се наложи визията за решение(административни, съдебни, дипломатически и медийни офанзиви), кой е противника и кой е съюзника,
Това е .

Хайде колегата с големия аналитичен мозък, ако може, да покаже поне някакъв зачатък на аналитична мисъл по темата, а не да ни прави изказвания в стила "папагал без човка", както той се изразява.
listi
Потребител

Re: ............

Мнениеот GeorgiKERELOV » 29 Окт 2008, 11:28

Позволявам си да пренасоча темата тук viewtopic.php?f=2&t=33104 , защото настоящата дискусия остана във форума без заглавие благодарение на инициаторката й.
GeorgiKERELOV
Активен потребител

Мнениеот kostadin.iordanov » 29 Окт 2008, 12:26

GeorgiKERELOV написа:Позволявам си да пренасоча темата тук viewtopic.php?f=2&t=33104 , защото настоящата дискусия остана във форума без заглавие благодарение на инициаторката й.

Не разбирам -- защо е премахнато заглавието на настоящата тема? Тази тема е инициирана от мен, а не от 'ianeva'. В един момент някой тук с администраторски правомощия е започнал да трие каквото му падне, без да се отбелязва точно от кого, кога и на какви основания. Ето тук се наложи да цитирам и първото мнение, с което отрих темата на 16 Януари 2008 г., наред с други мнения, които също са били изтрити.

Не възразявам че се опитвате да пренасочвате дискусията в друга тема, но ме интересува защо и на какво основание сега е изтрито (и) заглавието на настоящата тема?
kostadin.iordanov
Потребител

Re: Закона за Държавната агенция 'Национална сигурност'

Мнениеот kostadin.iordanov » 29 Окт 2008, 12:48

Доколкото си спомням, темата бе озаглавена 'Законът за Държавната агенция "Национална сигурност"' и още от самото начало на неговото приемане се отнася за несъответствията в този закон с текстове от Конституцията на България. Впрочем, в списъка от закони на 'lex.bg' този закон все още не може да се намери, така че моля най-учтиво да бъде възстановено заглавието на темата.
kostadin.iordanov
Потребител

Мнениеот GeorgiKERELOV » 29 Окт 2008, 12:57

Е и аз не знам какво става тук. Ако модераторът желае, моля да му възстанови на колегата заглавието на темата и да влее мненията от другата паралелна тема, която ми откри, тук в тази. Така или иначе, аз не виждам какво още може да добавя по нея, но нали е дискусия, макар и замряла, все някой нещо може да се сети да напише някога .....
GeorgiKERELOV
Активен потребител

Мнениеот GeorgiKERELOV » 29 Окт 2008, 13:32

Добре, де, добре, де ..... Няма лошо. :lol: То тук уж се събираме да оправяме общите работи, пък вместо това ще се изпоядем помежду си. Все някой е крив на друг ... :lol: Национална черта .... сигурно... :wink:
GeorgiKERELOV
Активен потребител

Мнениеот kostadin.iordanov » 29 Окт 2008, 13:39

ykovachev написа:... изобщо не разбрах с браузъра, дето го ползвам, как аджеба мога да променя заглавие на съществуваща тема ...

... Ама има си щатен такъв, г-н Керелов, с пълни права да върши квото си иска. И очевидно го прави. Аз се намесвам изключително рядко ...

Разбира се, молбата ми да бъде възстановено заглавието на темата е отправена към който може и знае как да го направи. Или най-малкото, нека поне да се изясни защо е било изтрито.
kostadin.iordanov
Потребител

Мнениеот ianeva » 29 Окт 2008, 18:00

kostadin.iordanov написа:
ykovachev написа:... изобщо не разбрах с браузъра, дето го ползвам, как аджеба мога да променя заглавие на съществуваща тема ...

... Ама има си щатен такъв, г-н Керелов, с пълни права да върши квото си иска. И очевидно го прави. Аз се намесвам изключително рядко ...

Разбира се, молбата ми да бъде възстановено заглавието на темата е отправена към който може и знае как да го направи. Или най-малкото, нека поне да се изясни защо е било изтрито.

Дължа Ви извинение, г-н Йорданов! Тъй като съм решила да изтрия тотално съществуването си от Лекс, съм в процес на изтриване на собствените си мнения. Възможно е, съвсем неволно, уверявам Ви, да съм изтрила и заглавието на темата. Видях възможност да го възстановя и го направих. Вината е моя, не е модераторска, за което още веднъж се извинявам.
Апропо, г-н Керелов, не съм инициатор на темата, а дори и да бях, не дължа обяснения никому /изключая конкретният случай/, в случай, че реша да изтривам собствените си теми и мнения.
Желая на всички ви лек ден!
Аватар
ianeva
Потребител

Мнениеот GeorgiKERELOV » 31 Окт 2008, 13:51

mi_lena написа:
Докачлив съм, щото се оказа, че добрите ми намерения се оценяват негативно от няколко души, които пък най-малко трябва да се обаждат и да мрънкат.

Изразявайки съчувствие, Ви съветвам да не си губите времето, колега Ковачев.

Колега Ковачев, и аз Ви съветвам да последвате съвета на колежката ми Лена (само да не се обиди, че я вземам за колежка :D ) и ги оставете простаците тук на форума да се развиват (то май и аз бях един от тях, де, ако не греша).... :lol:
GeorgiKERELOV
Активен потребител

Re: Законът за ДАНС

Мнениеот kostadin_yordanov » 20 Фев 2011, 15:08

Законът за ДАНС прави службата фактически безконтролна

Законът за ДАНС е в твърде широки рамки и това постоянно поражда скандали като този със СРС-тата, заяви в предаването "Неделя 150" на БНР ген. Иван Чобанов, бивш директор на Националната служба "Сигурност". По думите му, законът прави службата фактически безконтролна и запазва стар модел, който противоречи на демократичните норми, тъй като осъществява тайна, паралелна власт на публичната.

Чобанов коментира, че такава власт неминуемо води до скандали и прави всеки български гражданин потенциален клиент на службите. ...

20 февруари 2011, Автор: БНР, "Неделя 150"
http://bnr.bg/sites/horizont/News/Bulga ... -DANS.aspx

Остава да се надяваме, че Българското национално радио, чрез своя Интернет-сайт, ще предостави и целия разговор с Иван Чобанов, както това се прави с други събеседници
maxilian.free.bg
kostadin_yordanov
Потребител

Предишна

Назад към Обсъждане на законопроекти