начало

Йоана Романова от СУ е студент на 2024 г. в областта на правните науки Йоана Романова от СУ е студент на 2024 г. в областта на правните науки

Вписване на променено име

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Вписване на променено име

Мнениеот antri » 15 Окт 2008, 17:24

ВЪх, днес ми върви на проблемни клиенти.. Едно въпросче имам към информираните колеги, макар че подозирам отговора.. Ама да си питам..
Имам си ООД, единият от управителите в момента носи звучна българска фамилия, но когато е подписван дружественият договор името е било с друг произход - с още по-звучното -оолу накрая. Промяната на личната карта и името очевидно не е била обявена в съда и ДД не е актуализиран.. Следователно и в УАС по §4 ще е оолусан човека.. Та - е ми тази промяна подлежаща на вписване, и как може да се обяви сега.. Ако може..
Благодаря на всеки, който се зарее в материята с мен :)
antri
Потребител

Re: Вписване на променено име

Мнениеот antri » 16 Окт 2008, 09:45

Хм.. Да доуточня, ако е много омешано - фирмата трябва да бъде пререгистрирана тепърва :)
antri
Потребител

Мнениеот ykovachev » 16 Окт 2008, 12:55

Не виждам какво друго можете да направите, освен пререгистрация с промяна...
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот antri » 16 Окт 2008, 14:21

Благодаря за отговора, Ковачев, но проблема и именно в пререгистрацията.. Ще има несъответствие м/у ДД и заявленията - човека вече си е с новото име, а ДД не е променен.. Вече не мога да го променя в съда..
Впрочем имам едновременно два подобни случая - с неотразена промяна.. Другите клиенти пък имат мнооого странен ДД - вместо да се направи нов при промяната, са сменени няколко от страниците.. Обачеее - който го е правил - не си е свършил добре работата - на места недонимиран капитал, други управители, мешаница пълна.. Въобще не проумявам как в СГС са завели, ама - факт.. И имам отказ, заради тези несъответствия.. Ако си им направя нов ДД /който да съответства на УАС от съда/, ще ме подгонят, защото не е вписания в СГС договор.. Уффф.. Откъде се намират такива занимавки :( И като капак - в УАС - неденоминиран капитал.. :evil:
antri
Потребител

Мнениеот antri » 27 Окт 2008, 11:05

Да добавя и развръзката - вписване :) Сега хич не могат да ме накарат да обявявам актуализиран ДД с новото име на управителя :)
antri
Потребител

Назад към Търговско право