начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Искаме да закупим къща, но има обстоятелства за притеснение

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Искаме да закупим къща, но има обстоятелства за притеснение

Мнениеот ina_rs » 09 Сеп 2008, 07:35

Здравейте,

Харесали сме къща, построена преди 1989г, която желаем да закупим. Освен ипотеката, която притежава има още няколко обстоятелства, които ме притесняват и бих желала вашия професионален коментар и съвет по следните въпроси:

1. Има несъответствие между скица и нотариален акт по отношение на дворното място. По скица е 213 кв.м, а по нотариален акт -242кв.м.
2. На скицата има изобразени 2 пристройки, които наистина съществуват до самата къща, а никъде не са описани в нотариалния акт.
3. По нотариален акт е посочено, че РЗП е 80 кв.м, а всъщност къщата е на 2 етажа и е 160кв.м, първият от които е полуприземен.

Каква е процедурата в такива случаи?
Благодаря предварително!Очаквам с нетърпение отговорите ви.
ina_rs
Нов потребител

Мнениеот ina_rs » 09 Сеп 2008, 09:39

Не едно, а няколко посещения при адвокат вече са факт. Не се съмнявам в професионализма на колегите ви, но бих желала да чуя още едно компетентно мнение.
ina_rs
Нов потребител

Мнениеот inspectora » 09 Сеп 2008, 09:45

ina_rs написа:Не едно, а няколко посещения при адвокат вече са факт. Не се съмнявам в професионализма на колегите ви, но бих желала да чуя още едно компетентно мнение.

Няма как да се даде такова тук! Без документи и детайлно изследване на собствеността няма как да стане ... доверете се на колегите ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот nora00 » 09 Сеп 2008, 09:46

Съмнявам се, че след като сте били при адвокат, точно за описаните случай се е наложило да правите НЯКОЛКО посещеня.

Е, какво Ви казаха адвокатите?
nora00
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 09 Сеп 2008, 09:55

inspectora написа:
ina_rs написа:Не едно, а няколко посещения при адвокат вече са факт. Не се съмнявам в професионализма на колегите ви, но бих желала да чуя още едно компетентно мнение.

Няма как да се даде такова тук! Без документи и детайлно изследване на собствеността няма как да стане ... доверете се на колегите ...

Вие, колега, сте прав.
Може да се даде отговор и на трите въпроса, но предвид написаното от Инспектора- ще си е в сферата на гадателството.
Трябва да се изследва въпроса с дворното място- години назад, за постройките.... Отнема време и не е сигурно, че резултата ще ви хареса!
Гост.
Старши потребител

Мнениеот ina_rs » 09 Сеп 2008, 14:07

Благодаря все пак, ще се доверя на адвоката си, но това не означава, че самата аз ще се чувствам по-малко ангажирана....Що се отнася до консултациите с адвокат, които бяха подложени под съмнение, не смятам да отговарям....
Докато решим казуса ще се отдам на "гадателството", слагам кафето :)
Успех на всички!
ina_rs
Нов потребител

Re: Спешно запитване

Мнениеот Гост. » 09 Сеп 2008, 15:23

ina_rs написа:..........Освен ипотеката, която притежава има още няколко обстоятелства, които ме притесняват и бих желала вашия професионален коментар и съвет по следните въпроси......

ina_rs написа:........ще се доверя на адвоката си, но това не означава, че самата аз ще се чувствам по-малко ангажирана..............

Ще се доверите, но това не ви попречи да "го претеглите". :?:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот ina_rs » 09 Сеп 2008, 15:54

Нямам намерение да коментирам и да давам обяснение пред коготото и да било. Потърсих второ мнение, не го получих, за мен въпроса е приключен. Разбирам, че се подхожда индивидуално към всеки случай и съм съгласна че не може така лесно да се даде оценка.

Това, че някой се интересува повече и не се доверява изцяло на вашите колеги, не мисля че е причина да бъде накърнено професионалното ви достойнство и да се чувствате персонално засегнати.

Приятен ден и професионални успехи!
ina_rs
Нов потребител

Назад към Покупко-продажба