Здравейте,
Харесали сме къща, построена преди 1989г, която желаем да закупим. Освен ипотеката, която притежава има още няколко обстоятелства, които ме притесняват и бих желала вашия професионален коментар и съвет по следните въпроси:
1. Има несъответствие между скица и нотариален акт по отношение на дворното място. По скица е 213 кв.м, а по нотариален акт -242кв.м.
2. На скицата има изобразени 2 пристройки, които наистина съществуват до самата къща, а никъде не са описани в нотариалния акт.
3. По нотариален акт е посочено, че РЗП е 80 кв.м, а всъщност къщата е на 2 етажа и е 160кв.м, първият от които е полуприземен.
Каква е процедурата в такива случаи?
Благодаря предварително!Очаквам с нетърпение отговорите ви.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 21:31 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Искаме да закупим къща, но има обстоятелства за притеснение
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Не едно, а няколко посещения при адвокат вече са факт. Не се съмнявам в професионализма на колегите ви, но бих желала да чуя още едно компетентно мнение.
- ina_rs
- Нов потребител
ina_rs написа:Не едно, а няколко посещения при адвокат вече са факт. Не се съмнявам в професионализма на колегите ви, но бих желала да чуя още едно компетентно мнение.
Няма как да се даде такова тук! Без документи и детайлно изследване на собствеността няма как да стане ... доверете се на колегите ...
- inspectora
- Активен потребител
Съмнявам се, че след като сте били при адвокат, точно за описаните случай се е наложило да правите НЯКОЛКО посещеня.
Е, какво Ви казаха адвокатите?
Е, какво Ви казаха адвокатите?
- nora00
- Младши потребител
inspectora написа:ina_rs написа:Не едно, а няколко посещения при адвокат вече са факт. Не се съмнявам в професионализма на колегите ви, но бих желала да чуя още едно компетентно мнение.
Няма как да се даде такова тук! Без документи и детайлно изследване на собствеността няма как да стане ... доверете се на колегите ...
Вие, колега, сте прав.
Може да се даде отговор и на трите въпроса, но предвид написаното от Инспектора- ще си е в сферата на гадателството.
Трябва да се изследва въпроса с дворното място- години назад, за постройките.... Отнема време и не е сигурно, че резултата ще ви хареса!
- Гост.
- Старши потребител
Благодаря все пак, ще се доверя на адвоката си, но това не означава, че самата аз ще се чувствам по-малко ангажирана....Що се отнася до консултациите с адвокат, които бяха подложени под съмнение, не смятам да отговарям....
Докато решим казуса ще се отдам на "гадателството", слагам кафето
Успех на всички!
Докато решим казуса ще се отдам на "гадателството", слагам кафето
Успех на всички!
- ina_rs
- Нов потребител
Re: Спешно запитване
ina_rs написа:..........Освен ипотеката, която притежава има още няколко обстоятелства, които ме притесняват и бих желала вашия професионален коментар и съвет по следните въпроси......
ina_rs написа:........ще се доверя на адвоката си, но това не означава, че самата аз ще се чувствам по-малко ангажирана..............
Ще се доверите, но това не ви попречи да "го претеглите".
- Гост.
- Старши потребител
Нямам намерение да коментирам и да давам обяснение пред коготото и да било. Потърсих второ мнение, не го получих, за мен въпроса е приключен. Разбирам, че се подхожда индивидуално към всеки случай и съм съгласна че не може така лесно да се даде оценка.
Това, че някой се интересува повече и не се доверява изцяло на вашите колеги, не мисля че е причина да бъде накърнено професионалното ви достойнство и да се чувствате персонално засегнати.
Приятен ден и професионални успехи!
Това, че някой се интересува повече и не се доверява изцяло на вашите колеги, не мисля че е причина да бъде накърнено професионалното ви достойнство и да се чувствате персонално засегнати.
Приятен ден и професионални успехи!
- ina_rs
- Нов потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|