начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Моля помощ-наследствени гори

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля помощ-наследствени гори

Мнениеот tania_blagova » 03 Авг 2008, 22:52

Зравейте, накратко моя казус: върнаха наследстена гора в Старозагорския балкан която се води на името на починалата ми преди 15 год баба.Наследници на гората са майка ми и вуйчо ми по 1/2. Но вуйчо ми е починал и втората му съпруга има претенции да му е наследница с дъщеря си. Но вуйчо ми има син от първия си брак който също би трябвало да му е насленик. Въпроса ми е :втората жена на вуйчо ми наследница ли е в случая, или наследници са само двете му деца с по 1/2.

Ще Ви бъда безкрайно блогодарна ако някой ми отговори
Таня
tania_blagova@abv.bg
tania_blagova
Нов потребител

Мнениеот ostin » 05 Авг 2008, 10:49

А кога е починал вуйчото? :(
ostin
Потребител

Имотен казус

Мнениеот tania_blagova » 08 Авг 2008, 09:47

ostin написа:А кога е починал вуйчото? :(

Вуйчото е починал миналата година, и със втората си съпруга имат 30 год дъщеря
tania_blagova
Нов потребител

Мнениеот portokal » 08 Авг 2008, 09:54

Наследници са и тримата с равни дялове по 1/3 - двете деца и жената. На този въпрос вече беше отговаряно.
Съпругата какво иска - целия имот за себе си и за дъщеря си ли? Много нагло, ако е така. 8)
Но определено и тя има право на дял, не само децата. Само децата щяха да наследяват, ако вуйчото беше починал преди бабата.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

много вярно начелихте болната тема

Мнениеот tania_blagova » 08 Авг 2008, 10:13

portokal написа:Наследници са и тримата с равни дялове по 1/3 - двете деца и жената. На този въпрос вече беше отговаряно.
Съпругата какво иска - целия имот за себе си и за дъщеря си ли? Много нагло, ако е така. 8)
Но определено и тя има право на дял, не само децата. Само децата щяха да наследяват, ако вуйчото беше починал преди бабата.

Да на практика така се получава, тя иска докато е жива да вземе възможно всичко.А пределно и е ясно че като почине нази част навуйчо ми ще се дели на две.Много низки страсти нали? Ето това ме изкарва извън нерви. Само ми е любопитно тъй като гората се води на името на баба ми и тя дава зор да се дели и продава/защото не нейната майка я е засаждала преди 75 год/ дали ако другите наследници майка ми с 50% и братовчед ми с 1/3 ако не са съгласни нито да се дели нито да се продава, тя може самостоятелно да действа. И ако това може и го направи направо я ликвидирам
tania_blagova
Нов потребител

Мнениеот portokal » 08 Авг 2008, 10:21

Няма да се дели на две след нейната смърт, синът си остава с 1/3 от наследството на баща си, а дъщерята и другите деца на вуйната, ако има такива, ще наследят нейния дял.
Ако вуйната няма други деца, дъщерята остава с 2/3, а синът с 1/3 от дела на вуйчото. Т.е. с 2/6 и 1/6 общо от целия имот. 3/6 има Вашата майка.
Продажба самостоятелно не, но делба може да предизвика всеки съсобственик и няма нужда от съгласието на останалите. Всъщност има ли нещо лошо да си ги поделите реално, т.е. всеки да получи по една по-малка гора, ако е възможно, и да си я прави, каквото си иска?
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Назад към Съсобственост и делба