- Дата и час: 05 Мар 2025, 00:11 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Как се закрива ЕТ?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
18 мнения
• Страница 1 от 1
Как се закрива ЕТ?
Здравейте!
Какво трябва да направя ,за да закрия фирмата ми, която е ЕТ. Нямам данъци или такси които дължа.
Благодаря!
Какво трябва да направя ,за да закрия фирмата ми, която е ЕТ. Нямам данъци или такси които дължа.
Благодаря!
- lambolam
- Нов потребител
Обърнете се към юрист, за да ви обяси подробно какви документи ще са ви нужни и къде да ги подадете.
Процедурата не е сложна и след консултация ще можете да се справите и сам.
Процедурата не е сложна и след консултация ще можете да се справите и сам.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
Shift+Del
окончателно и необратимо.........
п.с. не ви е необходим адвокат
всеки счетоводител ще ви упъти
окончателно и необратимо.........
п.с. не ви е необходим адвокат

http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
-
satir - Активен потребител
За закриване на ЕТ трябват точно два документа:
1. заявлението до НАП, че закривате ЕТ, входирано с номер от НАП;
2. удостоверение по КСО, че сте върнали всички ведомости на работещите към ЕТ работници. Това удостоверение се издава от РУСО след като получите данъчна декларация от НАП колко брой работници имате към фирмата или сте имали и след като върнете въпросните ведомости ако изобщо е имало наети лица.
Предполагам ,че това ми е достатъчно.
- lambolam
- Нов потребител
ykovachev написа:Ми не е. Трябва още и А1, платена ДТ и декларация по чл. 13, ал. 4 ЗТР. Е, и подаване в АВ, де.
А1 ? ДТ ? АВ ? Какви са тези съкращения?
- lambolam
- Нов потребител
lambolam написа:А1 ? ДТ ? АВ ? Какви са тези съкращения?
А1 - не е съкращение
ДТ - държавна такса
АВ - агенция по вписванията
- inspectora
- Активен потребител
inspectora написа:lambolam написа:А1 ? ДТ ? АВ ? Какви са тези съкращения?
А1 - не е съкращение
ДТ - държавна такса
АВ - агенция по вписванията
Трудно ще се справи питащия сам, след като такива неща не са му ясни.

- fixxxer
- Потребител
lambolam написа:A от къде се взима това А1 ?
1.От сайта на търговския регистър
2.От някой от офисите на търговския регистър (съкратено ТР)
И за да изпреваря следващия Ви въпрос, който ще е нещо подобно на: "А може ли да ми кажете сайта на ТР, или адреса на офиса на ТР в гр.Х?" - ползвайте GOOGLE
- inspectora
- Активен потребител
Страшно съм Ви благодарен!
Inspector, това нямаше да ми е следващия въпрос. С компютрите съм наясно. Впрочем, уча и право, но съм мноооого гол и бос. Сега ще бъда 2-ра година. Както и да е.
Много съм Ви благодарен!!!
Inspector, това нямаше да ми е следващия въпрос. С компютрите съм наясно. Впрочем, уча и право, но съм мноооого гол и бос. Сега ще бъда 2-ра година. Както и да е.
- lambolam
- Нов потребител
lambolam написа:Страшно съм Ви благодарен!
Успех колега!
Извинявам се ако съм Ви засегнал ...
- inspectora
- Активен потребител
има и по-лесен вариант, но при условие че фирмата ви не е пререгистрирана все още и заличаването й не ви е необходимо спешно. Просто си я оставете така и в началото на 2011г. тя ще бъде закрита служебно от агенция по вписванията - търговкски регистър 

- buhti4ka
- Младши потребител
buhti4ka написа:има и по-лесен вариант, но при условие че фирмата ви не е пререгистрирана все още и заличаването й не ви е необходимо спешно. Просто си я оставете така и в началото на 2011г. тя ще бъде закрита служебно от агенция по вписванията - търговкски регистър
Все още не е ясна процедурата, според която фирмите ще бъдат служебно заличавани. Бездействието, според мен, е най-лошия вариант. Не се знае дали няма да сложат такса за служебно заличаване. Все пак ще са хиляди тези фирми. Защо да не изкарат някой лев за нови мерцедеси народните хрантутници.
Представяте ли си - заличили са фирмата и получаваш "честитка" от ЧСИ /щото АДВ скоро няма да ги има/, с която Ви уведомява, че имате задължение към държавата в размер на 100 лв главница, 100 лв лихви и 100 лв такси. /главницата, лихвите и таксите са примерни/
Кой ги знае какви ще ги изсмислят до тогава.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
заличаване на ЕТ
Може ли да Ви попитам и аз нещо ? Също трябва да залича ЕТ, което не е работило от 5 години. Аз съм един от наследниците. До сега това,което съм направила е да подам Уведомление в НАП. В НАП като го завериха,казаха да отивам в АВ. Но ЕТ-то не е пререгистрирано. Та в тази връзка какво трябва да направя ? Необходимо ли е първо да се пререгистрира или не ? Трябва ли да имам декларация от всички наследници,че не желаят да продължат дейността и изобщо какви документи са ми нужни ? Четах по-горе,че първо трябва да мина и през РУСО, така ли ?
- dimi_dimi
- Нов потребител
мдааа.. и пре ТП на НОИ трябва да се мине, и удостоверение от наследниците.. и всичко друго, посочвано досега в дискусията..
- antri
- Потребител
18 мнения
• Страница 1 от 1
|
|