начало

Йоана Романова от СУ е студент на 2024 г. в областта на правните науки Йоана Романова от СУ е студент на 2024 г. в областта на правните науки

IT бизнес и фирма

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

IT бизнес и фирма

Мнениеот noone » 31 Юли 2008, 20:05

Здравейте, искам да регистрирам малка фирма занимаваща се с IT, web страници, IT консултиране и тн.
Тъй като средствата са ми ограничени ми се иска ако е възможно да регистрирам ЕТ, мисля ще е най евтино (колко?). Но въпроса ми е до колко е законосъобразно? Може ли да ми препоръчате и кой може да я регистрира вместо мен?

Благодаря Ви!
noone
Младши потребител

Мнениеот int13 » 31 Юли 2008, 21:02

ЕТ можеш и сам да си регистрираш (50 лв за име и 35лв за такса) формуляра, вярвам ще можеш да попълниш :) после се редиш в ТР... и те така :)

В противен случай:

if (разбиране.на.регистрация==null) { include 'адвокат.php'; }

малка закачка ;)
int13
Младши потребител

Мнениеот noone » 31 Юли 2008, 21:49

int13 написа:ЕТ можеш и сам да си регистрираш (50 лв за име и 35лв за такса) формуляра, вярвам ще можеш да попълниш :) после се редиш в ТР... и те така :)

В противен случай:

if (разбиране.на.регистрация==null) { include 'адвокат.php'; }

малка закачка ;)

:lol: Благодаря Ви за отговора. Имам ли някакви ограничения? Касов апарат необходим ли е? Изобщо можете ли да ме насочите ако има някакви особености при ползване на ЕТ за такава дейност?
noone
Младши потребител

Мнениеот int13 » 31 Юли 2008, 22:26

Ограничения нямате, касов апарат не ви е необходим ако ще ви плащат само по банков път.

ИТ дейност е като всяка друга търговска дейност. Освен ако няма да правите локална мрежа (ISP примерно) не мисля, че ви е необходимо нещо специално.

Ако желаете пък си дайте email или icq/gtalk/yahoo messenger/AIM/MSN номер да не говорим тук, аз ще ви пиша.
int13
Младши потребител

Назад към Търговско право