начало

Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност

Може ли да се съставят два акта за едно нарушение по ЗМДТ

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Може ли да се съставят два акта за едно нарушение по ЗМДТ

Мнениеот ilian65 » 17 Яну 2008, 11:39

Здравейте,
След смъртта на баща ми подадохме декларация за имота по наследството, който получихме. В местната служба на "МДТ" в общината установиха разлика между декларирани с предишна декларация ( от баща ми) данни и сега декларираните. Това даде основание да ми доначислят данък със задна дата, т.е. от преди 5 години. Не ми беше прието обяснението, че са извършени ремонтно-строителни дейности в имота и ми бе съставен Акт за установяване на данъчно задължение. Обжалвах Акта за установяване на данъчно задължение и същият бе отменен от същата инстанция поради неправилно съставяне, т.е. поради това че е съставен не по правилния член на закона. След около 2 седмици отново ми бе съставен Акт за установяване на задължения, който ми изпратиха по пощата и който беше съставен по друг член на закона.
Въпросите ми са два:
1. Имат ли право да ми съставят Акт и да изискват доплащане на суми от преди 5 години, след като по Декларация имота е бил деклариран и е имал друга данъчна оценка
2. Имат ли право след като самите те са си отменили Акта, след това пак да ми съставят същия Акт, но по друг член от закона
Е-майла ми е ilian65@abv.bg
Благодаря на всички, които ще ми отговорят !!!!!!
Илиян Йончев
ilian65
Нов потребител

Мнениеот KREMENA » 18 Яну 2008, 11:41

Щом е друг член - може и още как. В случая има само един акт - последния... Но това не пречи да обжалвате и него... А данъци дължим до края на света.
KREMENA
Младши потребител

Назад към Данъчно право