начало

Йоана Романова от СУ е студент на 2024 г. в областта на правните науки Йоана Романова от СУ е студент на 2024 г. в областта на правните науки

Заявленията по Закона за търговския регистър

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Заявленията по Закона за търговския регистър

Мнениеот Jurgen » 07 Яну 2008, 14:49

Къде могат да се намерят заявленията във формат, в който да могат да се попълват на компютър или работеща (подчертавам работеща) програма за конвертиране на pdf. Благодаря предварително.
Jurgen
Младши потребител

Мнениеот Melly » 07 Яну 2008, 19:27

Не се изисква специлна форма. Заявлението следва да изхожда от Управителя на дружеството/ЕТ и да съдържа искане за издаване Удостоверение за пререгистрация в Агенция по вписване, съгл. Пар.4, ал.2 о ПЗР на ЗТР. Специално за София, това заявление се подава в деловодството на ФО при СГС - стая №69 . За да не Ви върнат, е необходимо в заявлението да впишете освен № на фирменото дело/..год. и БУЛСТАТ.
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот Jurgen » 09 Яну 2008, 18:24

Melly, да бяхте прочела въпроса ми първо.
Jurgen
Младши потребител

Re: Заявленията по Закона за търговския регистър

Мнениеот balachev » 10 Яну 2008, 10:30

Jurgen написа:Къде могат да се намерят заявленията във формат, в който да могат да се попълват на компютър или работеща (подчертавам работеща) програма за конвертиране на pdf. Благодаря предварително.

Въпросните заявления, с възможност да бъдат попълнени на компютър, могат да се намерят в Ciela Норми :) И така няма да имате нужда от работеща /подчертавам работеща/ програмата за конвертиране :wink:
balachev
Младши потребител

Мнениеот d2 » 10 Яну 2008, 14:56

а,който няма Сиела Норми?!!????В Апис-а дали ще ги има?
d2
Младши потребител

Re: Заявленията по Закона за търговския регистър

Мнениеот gudio » 10 Яну 2008, 16:05

Jurgen написа:Къде могат да се намерят заявленията във формат, в който да могат да се попълват на компютър или работеща (подчертавам работеща) програма за конвертиране на pdf. Благодаря предварително.

:cry: НЯМА програма за конвертиране на PDF - по начина, по който ни трябва... :cry: Обикновено го прехвърля във съотв. формат, но като картинка.... От много време притежавам лицензиран Adobe Acrobat, стара версия, 6.0 май беше. Мислех си, че е нещо като текстообработваща програма, но все не намирах време да го разучавам. Сега, въодушевен от идеята да налагам запори по чл.398 б) :oops: по електронен път... хванах се да го разучавам - :shock: :roll: :?: оказа се, че е нещо (наистина) гениално като замисъл и възможности, но предназначението му е да създаде нещо като "универсален ел. документ". За да го накараш да попълва бланките на АВ обаче трябва бая да се потрудиш - да вкараш "текстови полета" навсякъде, където :twisted: е трябвало да ги сложат авторите на образците, ... обаче след като го направих, се оказа, че като попълня в едно поле напр. ЕИК на длъжника, той автоматично възниква навсякъде, където има такова поле :cry: Всяко текстово поле трябвало да има собствено наименование (код), а аз това не го знаех...
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот gudio » 10 Яну 2008, 16:10

:? Иначе самата бланка (при мен в абсолютно аматьорски експериментален и засега негоден :cry: вид), ако има такива полета, може да се попълва и с Adobe Reader или със стария Acrobat Reader. Не може да се запазва, но може да се печата или да се копира в клипборда и да се пусне в Word, където, в зависимост от версията почти "оцелява" като текст и графика.
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот e.i.t. » 10 Яну 2008, 16:10

Пробвайте он лайн конвентиране от страницата на http://www.zamzar.com. Аз така си редактирах заявленията.
e.i.t.
Младши потребител

Мнениеот gudio » 10 Яну 2008, 16:30

e.i.t. написа:Пробвайте он лайн конвентиране от страницата на http://www.zamzar.com. Аз така си редактирах заявленията.

:cry: Пробвах го още щом видях линка. Заявлението В5 (за запор на друж. дял) НЕ СТАВА - полетата за писане са "картинки" и в тях не може да се пише, трябва много търпение и "рисуване" в "Уърд"-а, за да ги нагодиш. Същият ефект се получава и със самия "Акробат" - можеш да си запазиш "ПДФ-то" в какъвто си искаш файлов формат, но винаги пак си е "картинка". :cry:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот gudio » 10 Яну 2008, 21:49

d2 написа:а,който няма Сиела Норми?!!????В Апис-а дали ще ги има?

:cry: :cry: Както вече някой спомена в една друга тема - бланките на "Сиела" и тези на ТР са различни :shock: :cry: В интересуващия ме случай - запор на др. дялове "Сиела" твърди, че е "Б-6", а АВ дава "Б-5", да не говорим за разминаването в съдържанието :shock: :evil: :twisted:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот brainbench » 14 Яну 2008, 14:35

Колеги, ето първите заявления, които преработих така, че да могат да се попълват в .pdf формат:

1. Заявление Д1 - за запазване на фирма
2. Заявление Г1 - за обявяване на акт
3. Заявление А1 - относно ЕТ
4. Заявление А4 - за ООД, ЕООД

В момента работя по АД-то (А5). Ще го пусна веднага, щом е готово.

Приемам всякакви забележки по формите, така че ако откриете дефекти, пишете и ще ги отстраня във възможно най-кратък срок.
brainbench
Младши потребител

Мнениеот Jurgen » 14 Яну 2008, 17:36

Благодарности на brainbench за ентусиазма и труда, но лично аз не се справих с попълването в тази форма, в която са дадени от него заявленията.
Може би аз не правя нещо както трябва или нямам нужната програма, за да попълня така приготвените заявления. Така че малко разяснения как точно се полълват няма да бъдат излишни :)
Jurgen
Младши потребител

Мнениеот brainbench » 14 Яну 2008, 17:45

Jurgen написа:Може би аз не правя нещо както трябва или нямам нужната програма, за да попълня така приготвените заявления. Така че малко разяснения как точно се полълват няма да бъдат излишни :)

Програма: Acrobat Reader 7.0 or higher. Има я за свободно сваляне на http://www.adobe.com

За да попълните формите трябва (1) да download-нете необходимата ви форма на вашето PC, (2) да я отворите с Acrobat Reader, (3) да попълните полетата и (4) да принтирате готовия формуляр.

Jurgen: какво по-конкретно ви затруднява?
brainbench
Младши потребител

Мнениеот kpavlova » 14 Яну 2008, 18:40

много благодаря, спестихте ми дълъг образователен процес, а нямам време за това.Пак благодаря!
kpavlova
Активен потребител

Мнениеот Jurgen » 14 Яну 2008, 18:43

Сега вече всичко е ок brainbench. Не знаех, че първо трябва да се свалят :D
Благодаря много за улеснението и очакваме и другите заявления :)
Поздрави
Jurgen
Младши потребител

Мнениеот rozali » 14 Яну 2008, 19:19

ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ на brainbench за положения труд :lol: Даже благодарности не стигат, като дойдете към морето ще ви черпим :lol:
Аз се справих, нямах никакви проблеми!
brainbench, спестихте ни тонове писане!!!
rozali
Младши потребител

Мнениеот brainbench » 14 Яну 2008, 19:32

Ето го АД-то, плюс прокурата:

1. Заявление А5 - за АД, ЕАД, АДСИЦ, ЗПАД, ЗАД и банка
2. Заявление Б1 - за вписване на прокуристи

За днес толкова. Утре мисля да разработя клона.
brainbench
Младши потребител

Мнениеот ocean » 14 Яну 2008, 21:23

brainbench,
Това, което правите, е страхотно! Благодаря!
Аватар
ocean
Потребител

Мнениеот black » 15 Яну 2008, 12:44

Сърдечни благодарности, добри човеко!
black
Младши потребител

Мнениеот jeni77 » 15 Яну 2008, 12:50

моля ви дайте повече инфо. изтеглям файла и когато отворя акробата ми иска авторски код. предварително благодаря
jeni77
Младши потребител

Следваща

Назад към Търговско право