- Дата и час: 22 Ное 2024, 08:24 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
БОЙКО НАЙДЕНОВ - НОВИЯТ ДИРЕКТОР НА НСлС...
|
|
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
БОЙКО НАЙДЕНОВ - НОВИЯТ ДИРЕКТОР НА НСлС...
Здравейте колеги следователи от структурата на НСлС в цялата страна. Избраха го вече - така коментирания избор приключи. С 13:10 свърши мача, с главен съдия и главен обвинител - Главния прокурор.
Имаме си нов директор на НСлС - БОЙКО НАЙДЕНОВ.
БОЙКО РАШКОВ - професионалния кандидат, който несъмнено бе верният избор, отпадна от надпреварата. Явно Главния прокурор, беше опекъл и подковал нещата за да влязат в "прокурорско русло". Това ли защо много ми напомня за последните "преназначавания" на "наши" кадри в прокуратурата. Очаквам коментари по темата....
Лично аз пожелавам на тоя "прокурорски навлек" да не се чувства комфортно от първия до последния ден на заеманата длъжност...))
Имаме си нов директор на НСлС - БОЙКО НАЙДЕНОВ.
БОЙКО РАШКОВ - професионалния кандидат, който несъмнено бе верният избор, отпадна от надпреварата. Явно Главния прокурор, беше опекъл и подковал нещата за да влязат в "прокурорско русло". Това ли защо много ми напомня за последните "преназначавания" на "наши" кадри в прокуратурата. Очаквам коментари по темата....
Лично аз пожелавам на тоя "прокурорски навлек" да не се чувства комфортно от първия до последния ден на заеманата длъжност...))
- NEUVEDOMEN
- Младши потребител
Това е невероятно ! Как може този човек да бъде избран за директор на НСС ? Сигурно има грешка.
През декември 2005 г. Бойко Найденов, тогава началник на Софийска градска прокуратура, обясняваше пред вестник Монд, как се борел срещу корупцията в неговата прокуратура. Бил изготвил списък на прокурорите си с две групи - горе-долу равни по брой. В първата група били прокурорите, които той лично познавал или пък които му били препоръчани от хора, в които имал доверие, и само на тях възлагал преписките, по които преследваните лица имали съответния паричен ресурс, за да дадат подкуп. В другата група били останалите прокурори, на които се възлагали преписките, по които преследваните лица нямали съответния паричен ресурс, за да дадат подкуп.
Ако новината е вярна, то това следствие май наистина ще трябва да заработи поновому.
През декември 2005 г. Бойко Найденов, тогава началник на Софийска градска прокуратура, обясняваше пред вестник Монд, как се борел срещу корупцията в неговата прокуратура. Бил изготвил списък на прокурорите си с две групи - горе-долу равни по брой. В първата група били прокурорите, които той лично познавал или пък които му били препоръчани от хора, в които имал доверие, и само на тях възлагал преписките, по които преследваните лица имали съответния паричен ресурс, за да дадат подкуп. В другата група били останалите прокурори, на които се възлагали преписките, по които преследваните лица нямали съответния паричен ресурс, за да дадат подкуп.
Ако новината е вярна, то това следствие май наистина ще трябва да заработи поновому.
- GeorgiKERELOV
- Активен потребител
Вярно е разбира се, нали цялата служба наблюдавахме по канал 1, избора.....
Човека на Главния прокурор е новия шеф на НСлС.....
Искаха безконтролна власт върху разследването - имат я....
По време на дебатите преди избора и словото на кандидатите, след като члена на ВСС Пламен Стоилов от квотата на НСлС професионално защити кандидатурата на доц. БОЙКО РАШКОВ, Главния "справедлив и обективен" прокурор така го нападна че.....очите му святкаха...))
Пълен смях в залата....ще видим крайния резултат!!!
Човека на Главния прокурор е новия шеф на НСлС.....
Искаха безконтролна власт върху разследването - имат я....
По време на дебатите преди избора и словото на кандидатите, след като члена на ВСС Пламен Стоилов от квотата на НСлС професионално защити кандидатурата на доц. БОЙКО РАШКОВ, Главния "справедлив и обективен" прокурор така го нападна че.....очите му святкаха...))
Пълен смях в залата....ще видим крайния резултат!!!
- NEUVEDOMEN
- Младши потребител
ВСС днес извърши убийство на съдебната власт и в частонст на следствието - подготвят нещата да го сложат в прокуратурата.
И главният убиец беше г-н главния поркурор - ама изобщо незнам защо го хвалите!
Омръзна ми от червена номенклатура и комунисти.
Как можаха да предпочетат подлизуркото пред професионалиста, доказания човек и СЛЕДОВАТЕЛ ?!?
И тоя Велчев как подскочи като му казаха истината в очите, че във вестниците върви кампания за очерняне на Бойко Рашков - та аз лично четох такива поръчкови статии.
Жалко!!
С такива кадровици не ми се става магистрат!! Ще си стоя в частния сектор!
И главният убиец беше г-н главния поркурор - ама изобщо незнам защо го хвалите!
Омръзна ми от червена номенклатура и комунисти.
Как можаха да предпочетат подлизуркото пред професионалиста, доказания човек и СЛЕДОВАТЕЛ ?!?
И тоя Велчев как подскочи като му казаха истината в очите, че във вестниците върви кампания за очерняне на Бойко Рашков - та аз лично четох такива поръчкови статии.
Жалко!!
С такива кадровици не ми се става магистрат!! Ще си стоя в частния сектор!
- fixxxer
- Потребител
Следствието в България фактически бе закрито с новия НПК - на него се отреждат 1 % от делата http://www.cespolice.org/fra/docs/bulga ... ericht.pdf
Рано или късно, то ще бъде закрито и формално.
Сега Бойко Найденов ще трябва малко да разчисти авгиевите обори, като приключи "висящите" понякога от петилетки преписки. Това какво казал главният прокурор и какво не казал, какво значение има ? Важното е следствието да проработи най-накрая ..... Иначе нямам нищо против и Бойко Рашков. Та нали те са все бойки бойковци, като друг един Бойко ...
Въобще ако следствието беше работило качествено в годините на прехода, то никой нямаше да иска да го закрива .... А то се закри именно заради хората, които (не) работеха в него като Александров, Шарланджиева и сие ...
Рано или късно, то ще бъде закрито и формално.
Сега Бойко Найденов ще трябва малко да разчисти авгиевите обори, като приключи "висящите" понякога от петилетки преписки. Това какво казал главният прокурор и какво не казал, какво значение има ? Важното е следствието да проработи най-накрая ..... Иначе нямам нищо против и Бойко Рашков. Та нали те са все бойки бойковци, като друг един Бойко ...
Въобще ако следствието беше работило качествено в годините на прехода, то никой нямаше да иска да го закрива .... А то се закри именно заради хората, които (не) работеха в него като Александров, Шарланджиева и сие ...
- GeorgiKERELOV
- Активен потребител
Интересно защо гусин главпрокурора Велчев "припозна" в думите на следователя Пламен Стоилов себе си и свои подчинени, които така стръвно искат да приобщят следствието към прокуратурата.
Лошото за колегите следователи е, че за тази техен нов шеф се чуват отвсякъде само негативни неща... Да не се впускам в подробности, но предполагам, че и това някой ден ще "изплува" в публичното пространство. Но с военни и архаични методи и маниери трудно ще се управлява НСлС.
Нека не се забравя факта, че този човек се ползва с протекциите на Велчев и нещата са взаимосвързани. Или както се казва- няма случайни неща. Политиката за пореден път надделя над професионализма. Найденов като че ли от самото си начало ще бъде опозиция на всички следователи- както и следователите ще бъдат срещу него.
И за последно, за да се убедите в достоверността на думите ми- питайте някой колеги, които са работили с Найденов и чуйте отзивите им... А брожението в прокуратурата даде в крайна сметка своя явен резултат и така Найденов бе "помолен" да се кандидатира за шеф на НСлС. Защо ли... Защото явно не е искан от никой- а най- вече както виждам от горните постове и от колегите следователи.
Лошото за колегите следователи е, че за тази техен нов шеф се чуват отвсякъде само негативни неща... Да не се впускам в подробности, но предполагам, че и това някой ден ще "изплува" в публичното пространство. Но с военни и архаични методи и маниери трудно ще се управлява НСлС.
Нека не се забравя факта, че този човек се ползва с протекциите на Велчев и нещата са взаимосвързани. Или както се казва- няма случайни неща. Политиката за пореден път надделя над професионализма. Найденов като че ли от самото си начало ще бъде опозиция на всички следователи- както и следователите ще бъдат срещу него.
И за последно, за да се убедите в достоверността на думите ми- питайте някой колеги, които са работили с Найденов и чуйте отзивите им... А брожението в прокуратурата даде в крайна сметка своя явен резултат и така Найденов бе "помолен" да се кандидатира за шеф на НСлС. Защо ли... Защото явно не е искан от никой- а най- вече както виждам от горните постове и от колегите следователи.
- sadia_sf
- Младши потребител
А що се отнася до поста на GeorgiKERELOV, вече тази тема неведнъж е обсъждана тук. Въпросът дали ще се закрие следствието е меко казано смехотворен и лишен от смисъл за обсъждане. Ясно на всеки средно грамотен юрист е, че това няма как да стане / въпреки няколко кратните опити/ Така че нека обсъждаме темата по същество.
- sadia_sf
- Младши потребител
Че на Бойко Найденов му е отредена ролята на "лошия" началник, съм съгласен. С постепенното намаляване на броя на делата "на отчет" в следствието той ще трябва да "съкращава" постепенно и щата. Затова хора в следствието, не се чудете много, а си търсете още от сега друга работа. Защото ми се струва, че на Бойко Найденов няма да му трябва много време преди да започне да образува дисциплинарни преписки и да ги внася във Висшия съдебен съвет. А там явно неговата дума ще се чува, щом е в лобито на главния прокурор .....
- GeorgiKERELOV
- Активен потребител
GeorgiKERELOV написа:Че на Бойко Найденов му е отредена ролята на "лошия" началник, съм съгласен. С постепенното намаляване на броя на делата "на отчет" в следствието той ще трябва да "съкращава" постепенно и щата. Затова хора в следствието, не се чудете много, а си търсете още от сега друга работа. Защото ми се струва, че на Бойко Найденов няма да му трябва много време преди да започне да образува дисциплинарни преписки и да ги внася във Висшия съдебен съвет. А там явно неговата дума ще се чува, щом е в лобито на главния прокурор .....
Нека все пак не влизаме в излишна полемика и да говорим за "съкращения" на щата.. Малко несериозно звучи да се говорят такива неща от някой, претендиращ себе си да нарече юрист.. И личната преценка на Найденов едва ли ще засяга много колегите следователи- все пак доста от тях имат статут на несменяемост- няма как да бъдат уволнени. Нали това е целта- съдебната власт да има някаква защита. Колегите следователи нека не се притесняват. Найденов нито ще е първи, а най- малко пък ще е последния началник на НСлС И неговото Всички останали твърдения за меко казано несъстоятелни и явно продиктувани от някой лични причини и обстоятелства.
- sadia_sf
- Младши потребител
Съдебната реформа се прави именно за да се разграничи понятието "несменяемост" от понятието "неуволняемост". Така че "несменяемите" да не си мислят, че са и "неуволняеми" - такива филми няма. Разбира се, не го желая на никой в следствието, да бъде уволняван дисциплинарно, нито пък въобще да бъде уволняван. Но намаляването обективно на обема на работата на една държавна служба води до съответното съкращаване на личния й състав - по съображения за бюджетна дисциплина.
- GeorgiKERELOV
- Активен потребител
Не искам да минавам за лош пророк, но вижте какво се задава:
Бойко Найденов: Следствието трябва да изчисти делата, натрупани с години http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=396131
И щяло веднага да има някаква си там обща "ревизия" на делата в следствието.
Сами се сещата след тази "ревизия" какво ще прави Висшият съдебен съвет по предложения на Бойко Найденов.
Бойко Найденов: Следствието трябва да изчисти делата, натрупани с години http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=396131
И щяло веднага да има някаква си там обща "ревизия" на делата в следствието.
Сами се сещата след тази "ревизия" какво ще прави Висшият съдебен съвет по предложения на Бойко Найденов.
- GeorgiKERELOV
- Активен потребител
Работих като следовател в София по времето на БОЙКО РАШКОВ.
Сега съм адвокат и макар и много рядко да работя със следствието, то /като адвокат/ бих направил всичко Б.РАШКОВ да Е шеф.
Защото по негово време:
- Хаоса в следствието беше ПЪЛЕН. Навсякъде из стаите имаше някакви камари папки /очевидно дела/,които никой не знаеше със сигурност на кой точно са разпределени и какво се прави по тях.
Въобще организация на работа - нямаше.
Нямаше и контрол.
Имаше призив "Пари нема-действайте" - т.е - търсете си СПОНСОРИ.
А кандидати за това - имаше.
- И тези спонсори много се дразнеха,когато следователчето не изпълнява писмените им искания /по някое дело/ или не ги изпълнява достатъчно пъргаво.
В такива случай на следователя биваха "дърпани ушите" от началниците. На мен 2 пъти.
Що се отнася до Б.НАЙДЕНОВ - не го познавам лично,не съм работил по дела с него.
Много правилно !!!
Защото с "гангстерите" шега не бива.За тях не е проблем да пребият теб,жената и децата ти ,да ти размажат колата - въобще да ти почернят живота с години напред.Те не се спират пред нищо.
И въздействието им върху всички е по две линии: да те уплашат или да те подкупят.
Само ако магистрата издържи и на двете - може да си върши работата качествено.
И е добре началника да не е на ТИ с подчинените си.
А що се отнася до съществуването на следствието - излишно е да го има.
Каквото е правил полицая - повтаря го следователя + няколко експертизи.
Безмислено е - от гледна точка на правосъдието.
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е да има следствие - от гледната ми точка на адвокат.
Даже още поне 2-3 нива да се създадат - още по-добре.
Тогава наистина няма да има нужда от съд - преписките ще се прекратяват ПО ДАВНОСТ.
Сега съм адвокат и макар и много рядко да работя със следствието, то /като адвокат/ бих направил всичко Б.РАШКОВ да Е шеф.
Защото по негово време:
- Хаоса в следствието беше ПЪЛЕН. Навсякъде из стаите имаше някакви камари папки /очевидно дела/,които никой не знаеше със сигурност на кой точно са разпределени и какво се прави по тях.
Въобще организация на работа - нямаше.
Нямаше и контрол.
Имаше призив "Пари нема-действайте" - т.е - търсете си СПОНСОРИ.
А кандидати за това - имаше.
- И тези спонсори много се дразнеха,когато следователчето не изпълнява писмените им искания /по някое дело/ или не ги изпълнява достатъчно пъргаво.
В такива случай на следователя биваха "дърпани ушите" от началниците. На мен 2 пъти.
Що се отнася до Б.НАЙДЕНОВ - не го познавам лично,не съм работил по дела с него.
В първата група били прокурорите, които той лично познавал или пък които му били препоръчани от хора, в които имал доверие, и само на тях възлагал преписките, по които преследваните лица имали съответния паричен ресурс, за да дадат подкуп.
Много правилно !!!
Защото с "гангстерите" шега не бива.За тях не е проблем да пребият теб,жената и децата ти ,да ти размажат колата - въобще да ти почернят живота с години напред.Те не се спират пред нищо.
И въздействието им върху всички е по две линии: да те уплашат или да те подкупят.
Само ако магистрата издържи и на двете - може да си върши работата качествено.
И е добре началника да не е на ТИ с подчинените си.
А що се отнася до съществуването на следствието - излишно е да го има.
Каквото е правил полицая - повтаря го следователя + няколко експертизи.
Безмислено е - от гледна точка на правосъдието.
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е да има следствие - от гледната ми точка на адвокат.
Даже още поне 2-3 нива да се създадат - още по-добре.
Тогава наистина няма да има нужда от съд - преписките ще се прекратяват ПО ДАВНОСТ.
- stroitel
- Потребител
Решението Бойко Найденов го каза - ще прави обща ревизия и ще иска от всеки следовател отчет за несвършените дела. И който не си е гледал работата, ще си ходи, както е при останалите професии.
- GeorgiKERELOV
- Активен потребител
http://www.mediapool.bg/show/?storyid=133601&srcpos=2
Очевидно, концепцията не е убедила никак четящите, съдейки по мненията.И, не виждам някой да се съпротивлява на идеята за ред.Само на кандидатурата.
Очевидно, концепцията не е убедила никак четящите, съдейки по мненията.И, не виждам някой да се съпротивлява на идеята за ред.Само на кандидатурата.
- maria6666
- Младши потребител
За начина, по който стана изборът, съм съгласен, че беше карикатура на избор http://lex.bg/forum/viewtopic.php?t=25860
Но така или иначе сега Бойко Найденов е избраникът и остава да видим какво ще направи. Ще има ли дела или само думи ?
Но така или иначе сега Бойко Найденов е избраникът и остава да видим какво ще направи. Ще има ли дела или само думи ?
- GeorgiKERELOV
- Активен потребител
ЗНАЧИ НЯКОЙ даде идея да си търсим друга работа. Дори не ми се поглежда на кого е постинга - просто го мярнах. Не знам кой ще си търси, но аз лично няма да си търся. Не ставам за съдия, нито за прокурор, пък дори и да ставам нямам връзки и никой не ме вика. Пък и не желая и да имам, аз си харесвам работата. И то реално погледнато проблем няма. Има освободен ръководител - нормално е да дойде друг. Вярно е, че е крайно неудачен избор, но.......правото е рожба на политиката и отразява класовата надстройка на обществото - каквото политиката, такива му и кадрите. Лично аз смятам, че трябва да си преоценим делата, да направим каквото трябва, пък да видим дали Бойко, дали Гойко ще ни каже нещо...))))
Ако сте следили внимателно избора правят впечатление следните факти:
1. Опитът за "затапване" и "компрометиране" на г- н Рашков след неговото експозе, от един добре охранен субект...не го чух кой е.
За радост - освен смях в залата друго нищо не се получи.
2. След речта на члена на ВСС - следователят Пламен Стоилов и последвалата "реконтра" от страна на Главния прокурор, едно "процедурно - импотентно изказване", едно "словестно фелацио", което за съжаление намери отражение в смутените души на "гласоподавателите" от ВСС - все пак са съдии и прокурори - а той е "БАШ" шефа....))))) А "главния" си беше направо бесен - на крачка беше само да "отърве" тоталната и безкомпромисна власт върху следствието, която вече получи....)))))
Но това не е жалкото - жалкото е, че НИТО ЕДИНИЯ НИТО ДРУГИЯ са работили следствени дела на етапа на предварителното разследване, дори "главния" съм сигурен че не е държал следствие в ръката си.....))))...
Ако сте следили внимателно избора правят впечатление следните факти:
1. Опитът за "затапване" и "компрометиране" на г- н Рашков след неговото експозе, от един добре охранен субект...не го чух кой е.
За радост - освен смях в залата друго нищо не се получи.
2. След речта на члена на ВСС - следователят Пламен Стоилов и последвалата "реконтра" от страна на Главния прокурор, едно "процедурно - импотентно изказване", едно "словестно фелацио", което за съжаление намери отражение в смутените души на "гласоподавателите" от ВСС - все пак са съдии и прокурори - а той е "БАШ" шефа....))))) А "главния" си беше направо бесен - на крачка беше само да "отърве" тоталната и безкомпромисна власт върху следствието, която вече получи....)))))
Но това не е жалкото - жалкото е, че НИТО ЕДИНИЯ НИТО ДРУГИЯ са работили следствени дела на етапа на предварителното разследване, дори "главния" съм сигурен че не е държал следствие в ръката си.....))))...
- NEUVEDOMEN
- Младши потребител
Що да си търсим друга работа, колеги? Ако на някого не му отърва да работи с нас, да си ходи там откъдето е дошъл. Пък ако е решил да ни гони до дупка, нека го направи!!! Да ни разкара всичките има - нема 500 души, които сме останали, та тогава разследването в родната действителност току виж цъфнало, та и вързало! Аман от ревизии, справки, заплахи и тям подобни! Що не оставят хората да работят както трябва, не мога да разбера, ами от първия ден се започна със заканите!
- steffanny
- Нов потребител
Утре сутринта в понеделникэна 12. 11, от 07. 00 часа ще го гледаме по канал 1, Бойко Найденов ще дава интервю....гост ще е на канал едно...
- INVESTIGATOR_OSLS
- Младши потребител
Новият ни директор продължава да се цепи неподготвен.....за изказвания. Коритаров като го попита - Вие лично какви дела сте работили от значим обществен интерес да обясни....и прокурорът НАЙДЕНОВ закъса нещо - хъката - мъката...)))
- INVESTIGATOR_OSLS
- Младши потребител
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|