начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

дознатели

Дискусии и предложения по проекти за закони

Мнениеот yugoslav » 06 Яну 2007, 20:55

stan_36 написа:...Имам въпрос към всички ви:
Как се чувствате като евродознатели :?:

Лично аз, като евродознател без пукнато евро в джоба... :lol:
yugoslav
Потребител

Мнениеот stan_36 » 08 Яну 2007, 21:22

yugoslav написа:Лично аз, като евродознател без пукнато евро в джоба... :lol:

Честито! Аз също. Не се отчавайте, банките поне за нас отпукат моментални кредити, без поръчители до 15 000 еуро. Ще оцелеем. :oops:
stan_36
Младши потребител

Мнениеот Gabi1 » 09 Яну 2007, 19:28

Минах на този вариант/кредита, за дребни евро/ още първия работен ден. Почуствах се евродознател за два-три дена, после си смених амортисьорите и други дребни неща по колата и бях до тук...
Но по европейски ударно започваме годината... :twisted:
Gabi1
Потребител

Re: Имам питане???????

Мнениеот gdobrev » 15 Яну 2007, 16:08

roni написа:
blag009 написа:Искам да ЗНАМ ,ако ДОЗНАТЕЛ прецака ЦЯЛАТА процедура при снемане на ДАННИ и т.н. КАКВИ СА МОИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ ДА ГО СЪДЯ??????????Изобщо кави са ШАНСОВЕТЕ по частен път да ОСЪДЯ ДОЗНАТЕЛ ЗА МЪРЛЯВЩИНА?????

Не можеш за съжаление... Всичко е затворена система. Тук нищо не се обжалва, както е в цивилизацията.

Можеш да си търсиш правата , приятел. Надзор за работата на дознателя е съответният прокурор. Можеш да обжалваш всяко негово действие до прокурора, а ако не си доволен и от прокурора , обжалваш до по-грен прокурор. Лична отговорност дознателя за своите действия за сега по нашето право не носи. По ЗОДВПГ при сегашната редакция, държавата опема отговопрността , но предстоят промени и се очаква длъжностните лица да носят и персонална отговорност, при осъждането на държавата да заплаща обезщетение на гражданите. ТЪРПЕНИЕ И УСПЕХ!
gdobrev
Младши потребител

Re: относно мотивацията

Мнениеот gdobrev » 15 Яну 2007, 16:14

veronika1 написа:
Lukas написа:Както се казва честито!!! ОР щели да се демотивират ако увеличат заплатите на дознателите :( А как да се мотивирам аз да работя след получената днешна заплата, сравнявайки с тази на ОР, а да не говорим за началниците на групи, каквато длъжност и категория никога не може да достигне един дознател :lol: Няма управия за нас колеги, без лоби не става и никой не ни брои, пак ще сме си най-ниската брънка в МВР - плачевно, но за жалост реално:idea:

Последната новина от днес е: ще докладваме и неизвестния извършител на прокурора преди да спрем дознанието :) Ха да ни е честито!

АМИ, ВИЕ ДРУГА РАБОТА СИ НЯМАТЕ. Не разбрахте ли ,че сте машинописките на прокурора? Той може да е по-некадърен и от Вас, но Вие нямате да имате смелост да се опълчите - да обжалвате , протестирате неговите разпореждания , защото ще Ви истине мястото чрез началника на РПУ-то , който може да е и с агрономическо образование. ЗА ТАЗИ СИСТЕМА МОЖЕМ ДА КАЖЕМ - ДА ВИ Е ЧЕСТИТО УПРАВЛЕНИЕТО И САМОСТОЯТЕЛНОСТТА СПОРЕД ЧЛ.16 ОТ НПК.
gdobrev
Младши потребител

Мнениеот dozn03 » 15 Яну 2007, 17:22

Г-н gdobrev,
Струва ми се, че Вие си нямате друга работа, освен да се заяждате и иронизирате дознателите. По-добре си намерете. Защото ние къде като машинопистки, къде като юристи, но вършим нещо. Което май е трудно да се каже за Вас.
dozn03
Потребител

Мнениеот dinev » 15 Яну 2007, 21:13

Но първо г-н Добрев следва да уточни като какъв работи
dinev
Потребител

Мнениеот Lukas » 15 Яну 2007, 22:00

Аз мисля, че gdobrev е прав и няма за какво да му се сърдим. Човека е реалист и е явно, че знае за какво става въпрос при нас. Така, че колеги няма защо да му се сърдим. Не е ли истина, че ни командват агрономите, или ще отречем, че като ни нареди началника на когото не сме подчинени да направим нещо го правим. Чух отнякъде, че Николай Свинаров четял за нас по форумите - Г-н Свинаров Вие сте юрист И ШЕФ НА КОМИСИЯТА ПО ВЪТРЕШЕН РЕД В НС, направете нещо спасете ни от агрономите, отделете ни от тях, но не хипотетично, а ПРАКТИЧЕСКИ!!!
Lukas
Младши потребител

Мнениеот yugoslav » 15 Яну 2007, 22:00

dinev написа:Но първо г-н Добрев следва да уточни като какъв работи

...може би като селски омбудсман!?
yugoslav
Потребител

Мнениеот yugoslav » 15 Яну 2007, 22:07

Lukas написа:Аз мисля, че gdobrev е прав и няма за какво да му се сърдим. Човека е реалист и е явно, че знае за какво става въпрос при нас. Така, че колеги няма защо да му се сърдим. Не е ли истина, че ни командват агрономите, или ще отречем, че като ни нареди началника на когото не сме подчинени да направим нещо го правим. Чух отнякъде, че Николай Свинаров четял за нас по форумите - Г-н Свинаров Вие сте юрист И ШЕФ НА КОМИСИЯТА ПО ВЪТРЕШЕН РЕД В НС, направете нещо спасете ни от агрономите, отделете ни от тях, но не хипотетично, а ПРАКТИЧЕСКИ!!!

Колега, нито шефът /Началникът/ ми е "агроном" или "ветеринар"/юрист е/, нито пък за три години служба в повереното му полицейско управление, същият ми е "нареждал" по досъдебните производства било пряко или косвено. Може би имам просто професионален късмет...?! Поздрав до всички колеги Дознатели!
yugoslav
Потребител

Мнениеот dizhel » 15 Яну 2007, 22:34

Е моят началник е агроном:)))) :lol: :oops: :oops:
dizhel
Потребител

za6togovorim

Мнениеот bisotipa » 15 Яну 2007, 23:25

kolegi, nikoi ne mu puka. Po dobre kajete kolko napuskat v momenta i kolko mesta sa nezaeti
bisotipa
Младши потребител

Мнениеот Gabi1 » 17 Яну 2007, 21:13

И на мен до сега никога не са ми нареждали как да реша дело. Сигурно и аз съм късметлия. А "бисерите" на прокурорите за съжаление сме длъжни по закон да изпълняваме, не можем да ги обжалваме.
Gabi1
Потребител

ха

Мнениеот Pablo » 01 Фев 2007, 01:44

и нашият началник е с ветеринарно образовение!!!
Как да му преведа смисъла на абривиатурата "НПК"? :shock:
Pablo
Нов потребител

Re: za6togovorim

Мнениеот Nikola » 01 Фев 2007, 20:11

bisotipa написа:kolegi, nikoi ne mu puka. Po dobre kajete kolko napuskat v momenta i kolko mesta sa nezaeti

Аз лично поне засега работя с желание и ме удовлетворява работата.
Разбрах, че има места за дознатели в Пловдив към момента. Одобрен е по-голям щат.
Интересува ме някой колега има ли информация дали се очаква някаква промяна в НПК в близко бъдеще относно възможността оперативните работници с по-голям стаж да имат разследващи фукции? В момента броят на дознателите в моето РПУ е крайно недостатъчен и не се очакват нови назначения, за съжаление.
Nikola
Младши потребител

Мнениеот Gabi1 » 02 Фев 2007, 01:20

От доста време се говори за това, но ефект никакъв. Оправяме се с наличните сили и средства :shock:
Gabi1
Потребител

Предишна

Назад към Обсъждане на законопроекти