начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

мярка за неотклонение задържане под стража

В този форум можете да търсите и предоставяте лекции и др. материали

мярка за неотклонение задържане под стража

Мнениеот marieta80 » 10 Ное 2006, 23:51

Колеги,някой може ли да ми даде примерна молба за промяна на мярка за неотклонение задържане под стража в по-лека мярка....
marieta80
Младши потребител

Мнениеот gosho72 » 11 Ное 2006, 01:40

Оставил съм Ви в предходния Ваш пост със същото заглавие !
gosho72
Потребител

Мнениеот gdobrev » 15 Яну 2007, 17:15

ДО
.................СЪД
ГР. ............

М О Л Б А

от адвокат ................ от АК-............., ул.”.............. №...........
защитник на ......................от гр...............понастоящем в затвора гр............
подсъдим по нохд№........../........... по описа на ..............съд

ОТНОСНО:
ИЗМЕНЕНИЕ НА МЯРКАТА ЗА НЕОТКЛОНЕНИЕ
“ЗАДЪРЖАНЕ ПОД СТРАЖА”

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ПРЕДСЕДАТЕЛ,

Подзащитният ми .................... е задържан с постоянна мярка “задържане под стража” с Разпореждане на .............съд на .................г за извършено престъпление от общ характер по чл.............................. от НК, единствено с мотива, че има опастност да се укрие и да извърши друго престъпление, без дори да обсъди неговата законност.
Считам, че към настоящият етап тези вероятности не съществуват. В кориците на делото няма никакви данни , относно опастността ............ да се укрие или да извърши престъпление.
Всички свидетели са разпитани, извършени са всички съдебноследствени действия, като единствено остана да бъде приета назначената оценъчна експертиза.
Делото протича в своя ход и с нищо не би попречил за неговото завършване. Престоят му в затвора се явява ненужен и необоснован.
.
Предстоящото разглеждане на новото съдебно заседание е насрочено на ...........г и няма сигурни данни, че и тогава няма да бъде отложено делото, а на подсъдимият ..........да се удължи престоят му в затвора. .
Ето защо от и от името на подзащитният ми подс................... Ви моля да ОТМЕНИТЕ МЯРКАТА “ЗАДЪРЖАНЕ ПОД СТРАЖА” И МУ НАЛОЖИТЕ ДРУГА ПО-ЛЕКА.

.................... С уважение:…………………

Можете да изложите мотиви в свободен текст, но запазете си козове и за самото съдебно заседание. Не е лошо да се позовете и за срока за справедлив процес съгласно ЕКЗПЧ, както и че задържането не може да се прилага като наказание. Следва да представите и нови доказателства във ваша полза , т.е нови фаакти различни от мемента на вземане на мярката.
gdobrev
Младши потребител

Назад към Лекции и материали