начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

конкурс за административни съдии

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот edit » 30 Ное 2006, 23:09

E, колеги и аз съм назначена. Четвърто желание и странно как в доста по- голям град в сравнение с този в който живея и който съм посочила на първо място. Доволна съм, защото за себе си знам, че не е имало нито връзки , нито пари. МОЖЕ БИ СТРАХОТЕН ШАНС. УСПЕХ НА ВСИЧКИ!
edit
Потребител

Мнениеот rossa3 » 01 Дек 2006, 11:05

Честито edit,panika и другите,които вероятно изпускам.
Pipelota,стискам палци за теб! И аз съм на "твоето дередже",чакам,но нямам кои знае какви надежди.Дай знак,ако имаш вести.
rossa3
Потребител

Мнениеот kasidi » 01 Дек 2006, 11:25

Panika,Edit , поздравления.Честито назначаване!!!Радвам се изключително много за Вас-бяхте от самото начало във форума и много помогнахте с вашите анализи и отговори по въпроси на "неразораната целина "-АПК. Бъдете здрави и..... разумни в тези бъдещи административни съдилища,в които заради предмета на делата ще бъдете подложени на най-различен натиск/знам от опита си ,макар и не в административен съд/.Надявам се все пак да се срещнем някъде,някой ден,по някой практически въпрос :D
Пипелота искрено се надявам моето предварително поздравление да е реална действителност.Оше веднъж ти пожелавам да си сред класираните.Вторият протокол още не е излязъл,но аз си знам резултата и след дългите дни на "блаженно" чакане се захващам за това,за което явно съдбта ми е отредила :wink:
kasidi
Потребител

Мнениеот rossa3 » 01 Дек 2006, 11:45

kasidi, дано предварителната ти информация не е вярна и като отвориш протокола да видиш срещу името си "НАЗНАЧАВА", а не отказава, поради липса на свободни места. Желая ти го от сърце.Ти беше от участниците във форума, за които считам,че заслужават да правораздават!!!
rossa3
Потребител

Мнениеот kasidi » 01 Дек 2006, 11:59

Rossa,благодаря от сърце! Но едва ли.... Все пак,когато съм се родила не е имало административни съдилища и както се казва"пъпът ми не е хвърлен в тях :) ,но някои от лицата,които са в състава направо ме ужасяват 8)
kasidi
Потребител

Мнениеот rossa3 » 01 Дек 2006, 12:05

Много добре те разбирам.И мен това най-много ме тормози, но такава е за жалост действителността.Все пак нека да гледаме напред и да не забравяме поговорката "Всяко зло за добро" !!!!
rossa3
Потребител

Мнениеот kasidi » 01 Дек 2006, 12:10

Rossa,сега проверих във форума и видях,че ти си в очакване и дай боже да си сред успелите-искрено ти го пожелавам!Успех!Чакам да се похвалиш!
kasidi
Потребител

конкурс

Мнениеот mona_liza » 01 Дек 2006, 13:25

колеги, случилото се с колегата Вълчев от Ямбол е абсурдно.Някой казал с "недомлъвки",нещо бил чул.Никакви факти,никакви обстоятелства.Мирише ми на "лов на вещици".Това ВСС ли е или средновековна инквизиция.За сведение на аудиторията колегата Вълчев беше перфектен съдия и напусна по времето на "голямото напускане на съдиите" по време на колегата Генков като председателствуващ ОС и защо ли?Колегата Вълчев е също толкова перфектен адвокат и отново за сведение работи в областта на гражданската материя,а не на тази,която по същество стимулира към "нерегламентирани контакти"съдиите и адвокатите.Мисля,че проблемът следва да бъде поставен на обсъждане,защото утре това ще се случи с Вас!
mona_liza
Нов потребител

Мнениеот gega » 01 Дек 2006, 13:33

Както многократно съм казвал, който счита, че неговите права са накърнени, да обжалва! Конституцията правъзгласява Републиката за правова държава, така че трябва да се има вяра на ВАС. А че ВСС решава изключително по слухове, повече от вярно е. Което е отново доказателство за неговата неефективност и откровенна произволност.
Казвал съм - ВСС е най-ПОЗОРНИЯТ колегиален орган в тази държава. И ще продължавам да го твръдя, докато не се промени конституционният модел на съдебната власт в нашата изстрадала държава.
gega
Потребител

Мнениеот pipelota » 01 Дек 2006, 13:35

Благодаря искрено на всички които ми пожелават успех!
pipelota
Потребител

Магистрати получават между 1000 и 2000 лева

Мнениеот katya01 » 01 Дек 2006, 13:45

RE: За балъците, които кандидатсват без да знаят за какво кандидатсват! :) То, че заплатите са символични така е, ама чак пък толкова да сте невежи :)
Вижте заплатите и обърнете внимание, че това е бруто. Дължите и данъци и т.н. Ле-ле-ле, майко какви са ми административни - от нищо правим нещо и веем знамена :))))

Основната заплата на начинаещ съдия в Районен съд е 960 лв., на прокурор в Районна прокуратура – 1005 лв., а на следовател - 1060 лв. Размерът на трудовите възнаграждения се определя от таблица, качена в сайта на Висшия съдебен съвет. Основната заплата на председателя на Районен съд е 1190 лв., а на заместниците му 1080 лв. Шефовете на Окръжен съд, прокуратура и следствена служба получават начално трудово възнаграждение в размер на 1475 лв., които нарастват до 2000 лв. след преизчисление на класовете и ранговете. Ранговете за повишение са по-скоро символични - между 20 и 50 лв.
Заплатите на редовите магистрати в Окръжен съд, прокуратура и следствие тръгват от 1275 лв. Изключение от общото правило правят онези бивши следователи, които преминаха на работа в прокуратурата и съда. По решение на ВСС те запазиха предишните си високи възнаграждения и така на практика ексследователят Георги Янев, действащ магистрат в Районен съд, получава по-голяма основна заплата от шефа си Владимир Ковачев. На прилична заплата се радват и държавните съдия-изпълнители, чието стартово възнаграждение е 833 лв., а единици с голям стаж прибират месечно около 1600 лв. Заплатите на апелативните съдии и прокурори тръгват от база 1560 лв., на зам.-шефовете на АС и АП - от 1680, а на председателите 1810 лв. Началните заплати на съдиите, прокурорите и следователите във ВКС, ВАС и Национална следствена служба без класовете са по 1880 лв., а на ръководителите на отдели - 1940 лв. Зам.-председателите на ВКС, ВАС и зам.-директорът на националното следствие започват от 1960 лв. Базовите заплати на шефовете на върховните съдилища, които са актуални от 1 юли 2007 г., не са отразени в таблицата.
katya01
Младши потребител

Мнениеот gega » 01 Дек 2006, 13:52

И какво иска да ни каже катето, с дребнобуржоазния си произход, която харчи тази заплатка за един ден по измислените бутици. Хайде, кате, доизкажи се, какво е "посланието ти"! 8)
gega
Потребител

Re: Магистрати получават между 1000 и 2000 лева

Мнениеот maradi » 01 Дек 2006, 13:58

katya01 написа:RE: За балъците, които кандидатсват без да знаят за какво кандидатсват! :) То, че заплатите са символични така е, ама чак пък толкова да сте невежи :)
Вижте заплатите и обърнете внимание, че това е бруто. Дължите и данъци и т.н. Ле-ле-ле, майко какви са ми административни - от нищо правим нещо и веем знамена :))))

Катя, следва да се отбележи ,че съдийте не внасят осигуровки, който са за сметка на държавата. Те са и удръжката с най-голям и определящ размер за чистите пари, които получаваме всички. Освен това, както се посочи във форума, техният клас е по 2 %. От собствени наблюдения мога да твърдя също, че редовно си получават парите за дрехи /добре дошли още 1000лв./ както и допълнителните пари по коледа/хайде още толкова/
maradi
Потребител

Мнениеот maradi » 01 Дек 2006, 13:58

:lol:Горното обаче е само прозаичната част от битието. Много по-важна е емоционалната - усещането, че в работата си имаш пълна независимост и се занимаваш с "чисто" право, освободен от необходимостта да се съобразяваш с омерзителните страсти на политици и бизнесмени
Последна промяна maradi на 01 Дек 2006, 14:09, променена общо 1 път
maradi
Потребител

Мнениеот katya01 » 01 Дек 2006, 14:07

maradi написа:
katya01 написа:Катя, следва да се отбележи ,че съдийте не внасят осигуровки, който са за сметка на държавата. Те са и удръжката с най-голям и определящ размер за чистите пари, които получаваме всички. Освен това, както се посочи във форума, техният клас е по 2 %. От собствени наблюдения мога да твърдя също, че редовно си получават парите за дрехи /добре дошли още 1000лв./ както и допълнителните пари по коледа/хайде още толкова/

:lol: :lol: :lol: Wow, 1000 лева за дрехи - Цел костюм без пари .... и 1000 лв за коледа - ей, големи сте! И редовно ги пoлучаватe! Е, това вече е друго. И казвате на гаджетата, че сте съдии - още един бонус!
А данъци плащатe ли, в магазина плащате ли?
katya01
Младши потребител

Мнениеот a_ni » 01 Дек 2006, 14:18

Хей, здравейте и от мен ! БРАВО ЗА УСПЕХА! ЧЕСТИТИ ВИ НАЗНАЧЕНИЯ, ПРИЯТЕЛИ!

Кате, що си така злобничка........??????
Маради, не мислиш ли , че е наивно да се предполага , че съдията се занимава с "чисто" право, освободен от необходимостта да се съобразяваш с омерзителните страсти на политици и бизнесмени?
:) :) :) :) :)
a_ni
Потребител

Мнениеот kasidi » 01 Дек 2006, 14:19

Катя,може би за средностатическия българин от Монтана това е приличен доход,даже отличен на фона на другите държавни служители.Но за млад човек,който има многопосочни варианти пред себе си за най-разнообразни иницативи за правене на бизнес-това е нищо.Но манталитета на повечето българи е :да седна на един стол и да няма много тичане,щото това е по-трудно от раждането на идеи,пътувания и предприемчивост лИзобщо българския еснафски манталитет процъфтява,пък да не говорим за надеждата на някои,които се целят в държавния стол за нещичко нерегламентирано.
kasidi
Потребител

Мнениеот maradi » 01 Дек 2006, 14:22

Ани, наистина всичко зависи от човека разбира се, но аз познавам такива съдии.
А Катето явно е от ония ренегати, дето като видят чужбината забравят от къде са тръгнали. "Пази боже сляпо да прогледа" Казал го е българин,който е по-велик от всички нас взети заедно
maradi
Потребител

Мнениеот gega » 01 Дек 2006, 14:30

Но защо въобще трябва повече да се занимаваме с катето, тя никога сама не е изкарвала и един лева, камо ли 1 000, но ги харчи. Аз съм живял и със 100 лв. на месец, та дори се е налагало моята приятелка да ме издържа за известно време. И това никога няма да го забравя, защото наистина в трудните моменти на човек от неговия кратък живот разбира кой го обича, а това е истинският смисъл на живота - да правиш добро! И който не го е изпътвал, не може да го оцени. То не се купува с пари, а любовта не е парцалки, бутици или 1000, 20000 или 1 000 000 лв. Катето е далеч от тези размисли, така че да й е простено за нейния дребнобуржоазен, посткомунистически манталитет. Само че в Европата съдят за нас от такива като нея, за най-голямо съжаление.
gega
Потребител

Мнениеот kasidi » 01 Дек 2006, 14:34

Колеги административни съдии,днес се навършват 10 години от възстановяването на Върховния административен съд.Честита годишнина!Успех!
kasidi
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити