- Дата и час: 23 Ное 2024, 21:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Прехвърляне право на строеж в нотариална форма
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Прехвърляне право на строеж в нотариална форма
Здравейте! Имам следният въпрос и Ви моля за съдействие! Закупили сме апартамент с приятеля ми " на зелено", в момента е достигнато проектното ниво на което предстои да се прехвърли правото на " груб строеж".Казаха ми, че трябва да се представят набор от декларации, които са необходими за изповядване на сделката. Моля, кажете какви са декларациите, от кои служби трябва да се набавят. Питам, тъй като положението ми в момента е такова, че нямам възможност да ходя по институции, а незнам по-добър вариантли е да бъде упълномощен някой близък. Приятеля ми не е България. Благодаря Ви!
- margarita_m
- Нов потребител
Декларациите
Минете през който и да е нотариус и му поискайте декларациите. Те не се вадят от никакви служби, но текстът е по образец. Обикновено при нотариусите има даже празни непопълнени бланки. Просто помолете да ви дадат празни декларации за прехвърляне на имот.
Приятелят Ви ще трябва да ги завери нотариално. Щом като е в чужбина, това значи в най-близкото българско посолство или консулство. Пак там ще трябва да завери и съответното изрично пълномощно.
Приятелят Ви ще трябва да ги завери нотариално. Щом като е в чужбина, това значи в най-близкото българско посолство или консулство. Пак там ще трябва да завери и съответното изрично пълномощно.
- kpy
- Потребител
Естествено предполагам, че под "закупили" подразбирате само предварителен договор, иначе нямате сделка за изповядване.
- kpy
- Потребител
Re: Прехвърляне право на строеж в нотариална форма
margarita_m написа:Здравейте! Имам следният въпрос и Ви моля за съдействие! Закупили сме апартамент с приятеля ми " на зелено", в момента е достигнато проектното ниво на което предстои да се прехвърли правото на " груб строеж".Казаха ми, че трябва да се представят набор от декларации, които са необходими за изповядване на сделката. Моля, кажете какви са декларациите, от кои служби трябва да се набавят. Питам, тъй като положението ми в момента е такова, че нямам възможност да ходя по институции, а незнам по-добър вариантли е да бъде упълномощен някой близък. Приятеля ми не е България. Благодаря Ви!
Ще си позволя един съвет, почерпен от практиката: покупката на имот в строеж, понякога крие много големи рискове. Затова, преди да подпишете н.акт трябва да се убедени, че купувате това, което искате и то същестува / на-общо казано/ при спазване на всчики нормативи за строителството. За целта се консултирате с адвокат.
УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
- monteskio
- Активен потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|