начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

некачествено строителство

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

некачествено строителство

Мнениеот vasko_c » 18 Мар 2004, 15:15

Колеги, бих искал да чуя Вашето становище по един проблем, който ме вълнува лично и професионално. Живея в жилищна сграда, която е завършена и въведена в експлоатация преди 13 месеца. Наскоро съседи се обърнаха към мен с молба за съдействие. Оказа се, че на част от жилищата се е появил конденз на калкана. Според специалисти причината е, че сградата няма поставена външна топлоизолация. Строителят категорично е отказал да отстрани щетите, като е заявил, че по проект не е имал задължение да поставя термоизолация. Аз извърших проверка и се оказа, че съгласно Наредба № 1 от 05.01.1999г. за проектиране и топлоизолации на сгради, същите следва да се проектират задължително с изолация едва след влизане в сила на тази наредба. А проекта на нашата сграда е от 1998г.
Въпросът ми е, може ли въпреки това да търся отговорност от строителя за появилия се кондеденз и на какво основание.
Предварително благодаря.
vasko_c

Re: некачествено строителство

Мнениеот donna2 » 18 Мар 2004, 19:28

в строителството си има гаранционни срокове опитайте с това
donna2
Потребител

Назад към Строителство и регулация