Моля, ако имате информация къде може да се ползва free on line речник българо-английски с юридическа терминология да ми помогнете.
Благодаря
- Дата и час: 06 Фев 2025, 09:12 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
он лайн речник с юридическа терминология българо-английски
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Такъв речник може да си свалиш от следния сайт : http://www.download.bg
Аз лично си свалих една от версиите на юридически речник, който е двупосочен(англ.-бълг. и бълг.-англ.). Дано тази информация да ви свърши работа![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Аз лично си свалих една от версиите на юридически речник, който е двупосочен(англ.-бълг. и бълг.-англ.). Дано тази информация да ви свърши работа
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
- d_mavrodieva
- Потребител
Юридически речник
Речникът се казва EuroDictXP 3.1. Но като влезните в търсачката на самата страница и въведете "юридически речник" то ще си излезне. Самият речник е добър, но езиковата му база е ограничена-демо версия е. Но е free ![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
- d_mavrodieva
- Потребител
Да, и освен това можеш да си add-ваш сам думички в този on-line речник (такива, които срещаш в практиката и смяташ, че трябва да бъдат запаметени някъде), което го обогатява и лесно ги намираш вместо да започнеш диво ровене наново ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
- beauty
- Младши потребител
Добър речник
Колеги, отличен речник е Бизнес Речник на издателство PONS в електронния му вариант. Доста е богат на юридическа терминология.
Моля Wright, Arabela, дайте повече информация от къде да закупя CD със закони на английски език. Преводач съм към Правен Отдел на голяма международна компания и често се налага да се цитират закони в кореспонденцията. Колкото да е добър преводача, не винаги може да предаде браншовия жаргон на езика на който превежда. Моля, дайте съвет!![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Моля Wright, Arabela, дайте повече информация от къде да закупя CD със закони на английски език. Преводач съм към Правен Отдел на голяма международна компания и често се налага да се цитират закони в кореспонденцията. Колкото да е добър преводача, не винаги може да предаде браншовия жаргон на езика на който превежда. Моля, дайте съвет!
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
- vlstgeorgiev
- Младши потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Discussions in English
|
|