- Дата и час: 22 Ное 2024, 12:27 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Здравно осигуряване+вноски=държавен рекет и безумство
|
|
[quote="Бесен съм"]Към карлос:
Боят настана, тупат сърца ни
Ето ги близо наште душмани
Кураж дружина вярна сговорна, ний не сме вече Рая покорна
Дружно братя БЪЛГАРИ в боят да вървим ....
това че си настроен така револиционно е много хубаво ,лошото обаче е че са малцина хората които ще последват теб и мен .......В крайна сметка се стига до основната черта на българина-аз си трая щото това сето се случва днес не ме засяга .Смятам че по тоя начин нямаме големи шансове за успех .Единствения начин е обединяването на всички засегнати от осигурителния рекет и отстояване на правата си до приемането на разумна промяна на закона.Така че за пореден път ви приканвам ако някой смята че е извън кръга на робското съзнание нека предложи варианти за решаване на проблема -така след обсъждането им ще стигнем до правилния избор и ще очертаем посоките и възможностите за нашите действия
това че си настроен така револиционно е много хубаво ,лошото обаче е че са малцина хората които ще последват теб и мен .......В крайна сметка се стига до основната черта на българина-аз си трая щото това сето се случва днес не ме засяга .Смятам че по тоя начин нямаме големи шансове за успех .Единствения начин е обединяването на всички засегнати от осигурителния рекет и отстояване на правата си до приемането на разумна промяна на закона.Така че за пореден път ви приканвам ако някой смята че е извън кръга на робското съзнание нека предложи варианти за решаване на проблема -така след обсъждането им ще стигнем до правилния избор и ще очертаем посоките и възможностите за нашите действия
- Гост
[quote="Бесен съм"]Към карлос:
- карлос
Бях се захванала със здравните осигуровки още миналата година, но за съжаление се сблъсках с много алчност, а можеше да променим нещо. Аз лично не съм се отказала да се боря срещу това безумство, но така няма да стане. Трябва първо да се съберем и обсъдим основните проблеми. Миналата година направихме нещо като гражданско движение за тази цел. Така, че нека всеки който би искал да помогне с нещо и изобщо да се захване с това да ми пише на:
danielanaidenova@abv.bg
danielanaidenova@abv.bg
- Гост
Радвам се изключително,че се отзовахте на темата!Няма никакъв проблем за безработните и социално слабите,както бе споменато от един потребител,има достатъчно застрахователни компании,тази държава е в състояние да поеме здр.застраховки(застраховки,а не осигуровки) на тези групи.Пълна лъжа е,че нямали пари и тем подобни,пари има предостатъчно,друг е въпросът в чии джобове отиват!Карлос имаш ли идеи?Госпожа Найденова,ще вляза във връзка с вас!Има ли някой юрист във форума,който да даде ценно мнение?
Ентусиазмът не бива да се изпарява в никакъв случай,прави сте,че българина все иска някои друг да му върши работата,или пък да си мисли,че него това не го засяга,но всъщност знаете ли кои са тези милион и нещо "неосигурени":ето малка сметка-милион и половина-два цигани,турци и други подобни,милион и половина-два-деца или лица до 18 год.възраст,милион и половина-два-пенсионери,остават пмилион(може и толкова да няма)връзкари по топли службици-разни паразитни държавни служители,и милион и половина "неосигурени",с една дума-повече от половината от активното бълг.население!!!Усещате ли се какъв е пъкленият им план!Ще се свържа с известният преодавател по право Янко Янков от Соф.университет,за да прокоментираме казуса,но вярвам,че сами разбирате-онези от Конст.съд или разни други си тълкуват нещата,както им ги зададат отгоре-изпълняват политически поръчки!Да не говорим,че според ЕС,здравната система на България трябва да се промени радикално,но интересно в каква насока,знам им и на тях лицемерните постановчици.....
Ентусиазмът не бива да се изпарява в никакъв случай,прави сте,че българина все иска някои друг да му върши работата,или пък да си мисли,че него това не го засяга,но всъщност знаете ли кои са тези милион и нещо "неосигурени":ето малка сметка-милион и половина-два цигани,турци и други подобни,милион и половина-два-деца или лица до 18 год.възраст,милион и половина-два-пенсионери,остават пмилион(може и толкова да няма)връзкари по топли службици-разни паразитни държавни служители,и милион и половина "неосигурени",с една дума-повече от половината от активното бълг.население!!!Усещате ли се какъв е пъкленият им план!Ще се свържа с известният преодавател по право Янко Янков от Соф.университет,за да прокоментираме казуса,но вярвам,че сами разбирате-онези от Конст.съд или разни други си тълкуват нещата,както им ги зададат отгоре-изпълняват политически поръчки!Да не говорим,че според ЕС,здравната система на България трябва да се промени радикално,но интересно в каква насока,знам им и на тях лицемерните постановчици.....
- Спусък
Ще се опитам да намеря адреса на Асоциацията на юристите за европейска интеграция и човешки права.Доколкото прочетох днес в Пловдивския труд,те завеждат дело против т.нар. топлинно счетоводство или може би беше против скоростната смяна на номерата-нещо от този род,но ето сега ще се опитам да открия нещо в Нета за тях,...намерих това:http://www.aip-bg.org/php/sendcase_bg.htm
Може би не е само това,трябва да има и още,но сега нямам много време!
Може би не е само това,трябва да има и още,но сега нямам много време!
- Каравелов
Изпратете своето изложение по въпроса със здр.осигуровки и рекета и репресиите,които българските власти налагат на собственото си население на този адрес(потърсете формата за контакт или е-мейла най-отдолу): http://www.coe.int/T/R/CommissionerHR/
Аз вече го сторих!
Аз вече го сторих!
- Алворадо
............
Аз писах един e-mail до Нова телевизия, БТВ и господари на ефира. Любопитно ми е дали четвъртата власт ще се опита да направи нещо по въпроса, или ще докажат че ВЛАСТТА СИ ПЛАЩА ЗА МЕДИЕН КОМФОРТ
- Бесен съм
Хич не се и надявай да ти отговорят тези казионни задниколизци!Те ако ги накарат и едно сочно фелацио ще извъртят,за да им е удобно на тлъстите дирничета!Не се лъжете да се занимавате с тях,те изпълняват държавни поръчки и служат за разпространение на правителствените демагогии и популистки изказвания,а така също манипулират и целят да стресират аудиторията с гръмките си заглавия или репортажи!Още веднъж,не им вярвайте!!!Намерих телефона и е-майла на адвокат Екимджиев от сайта на лекс.бг,той в момента атакува неправомерната такса смет в Пловдив и е доста отворен-нека ако някой пожелае да му пише и да го запознае с казуса на абсурда със здр.осигуровки,аз ще му пиша,но нека има повече участие-ето линка с координатите му-
http://lex.bg/sprav.php?lang=bg&op=adv& ... rt=1&bid=6
http://lex.bg/sprav.php?lang=bg&op=adv& ... rt=1&bid=6
- До Бесен съм
Всички тези медии изпълняват правителствени поръчения и повече манипулират отколкото да информират!Не вярвайте на официалните медии!Пишете на адвокат Екимджиев от Пловдив,в момента атакува високата такса смет в града,доста е отворен,координатите са му: ekimjiev@mail.bg
tel.032/26 40 97
032/27 25 10
tel.032/26 40 97
032/27 25 10
- Страхил Войвода
Прави се нещо...
Може би тук е мястото да припомня, че българите в чужбина от март месец протестират активно против идиотския ЗЗО, пишат писма до Еврокомисията, събират пари, наели са адвокат и скоро ще заведат дела.
http://www.podpiski.org
http://www.podpiski.org
- parisvesti
Здравно осигурен ли???????
Бассссссссси....
Здравно осигурените имали рядката възможност със сигурност да си умрат под медицински контрол,ама според размера на вноските си,а ние здравите но "неосигурени" ще трябва да осигуряваме точно тоя контрол на докторите към умиращия българин...тръгне ли да мре,никакво раздвояване.
Ми така де...доктора трябва да те прати на оня свят както подобава-с бяла престилка и издут портфейл.
Нямало пари за заплатите им,които не падат под четирицифрено число,нямало пари за нови спринцовки,щото старите се изтъпили вече,трябвало пари запамперси.......
Бассссссси...
Пратиха ми писмо да съм внесъл около 500лв с лихвите за времето когато не съм се сещал за тех,а и те за мене .И ако не съм ги внесъл щели да ми вземат нещо за тия пари...
Ами единственото което могат да ми вземат на тая стойност е на 20-тина см.под пъпа ми...ама аз сам мога да им го внеса там къде го не очакват.
Снощи жена ми,която е много яко осигурена,се обади на джипито си защото е лепнала бронхопневмония,а това джипи и каза да пие чайче и да лижи,па като се върнела от уйкенда си /или хуйкенда...не знам точно как се пише/ щяля да намине.
Басссссссси...
Аз неосигурения обаче викнах един доктор,дето бил много печен...доде човека след 30мин...тресна една слушалка и вика-май ще ми трябва ренген и още некви изледвания които искам в понеделник да ги направите,пи две водки и вика-аз не съм мародер,другите взимат по 30 ама виждам че сте на зор,затова за вас-20лв...
Обадих се и на още един "пневмоатичен специалист"..които па направо ми каза да съм я закарал жена ми при него,щото бил пил вече ....
Ми викам му-а да си носи ли пижама и презервативи или вие си ги имате?...а той ми тегли една докторска и ме прати в Орландовци.
Басссси...
Ама се чувствам адски неудобно от това че не съм осигурен с държавно-докторска грижа...щото ако си бех дал парите и аз на тая шибаняшка измислица-Здравната каса,със сигурност джипито щеше да доде от хуйкенда си и докторите немаше да ми изпият водката или да ме пращат в орландовци...
Та за тва:
Плащайте бе хора...давайте да плащаме за нещо дето никъде го нема и никога не сме го ползвали както трябва...
Плащайте за минало свършено време ...
Плащайте за това че са ви зачели с писмо в което хората са написали точно колко дължите,даже със стотинките.
Плащайте кой с квото може бе....
Аз ще им платя с оня дето ми се пречка между краката,щото са нацелили точната му стойност.
Да ни е честита новата здравна придобивка...плащане за минало време.
Басссссссссссси
- Житан
Re: ?
Бесен съм написа:Абе това е така, ама безработните и социално слабите като нямат никакви приходи как да си платят вноските за здравно осигуряване или здравна си застраховка ? Единствения начин за който се сещам е да преджобя някой от онези говеда който ги измислят тези глупости. Аз съм безработен, а жена ми работи за 150 лв. /в провинцията е така/. Твърдо съм убеден че при тази ситуация АЗ НЕ ДЪЛЖА ПАРИ ЗА ЗДРАВНО ОСИГУРЯВАНЕ. Дайте съвет какво да правим, аз и всички останали безработни ? ? ?
=================
Абе иди ме прочети по-надолу.
Там съм обяснил точно с какво можем да платим на любимите си доктори и здравословната ни осигурителна каса.
Ако ти се не дава , вземи от некое магаре и им плати бе човек.
- jitan
- Нов потребител
Тотален бойкот трябва ама не сме толкова единни,като някои други нации!Все ще се намери някой умник да изръси нещо или да се скрие на топло,понеже това не го засягало.Дано този път това не стане,ама всички сме си виновно за бездействието!Знаете ли кой измисли този кретенски закон-циганчето Костов,в края на мандата си,а ние бляхме ли бляхме тогава,но и самото законче беше прокарано в информационно затъмнение!Трябва да си отстояваме правата!Никакво плащане на грешни пари-паразитите трябва да изпукат!
- Aлта Виста
аз смятам че единствения шанс да се противодейства на тоя рекет е да излезем на улицата и да се протестира до дупка.Важното обаче е да излязат поне 80% от неосигурените-иначе няма смисъл.А относно писмата на НОИ -ако забелязвате търсят си парите от началото на 2000г в което лоша няма разбира се.Само че искам да ги светна хората дето са решили да плащат че дължимите суми за 2000г вече са покрити с давност и може да възразите на това основание и да не ги плащате.На второ място- НЕ БЪРЗАЙТЕ ДА ПЛАЩАТЕ И НЕ ПРИЗНАВАЙТЕ ЧЕ СТЕ ПОЛУЧАВАЛИ ПИСМАТА НА БИРНИЦИТЕ/ ПИСМАТА СА БЕЗ ОБРАТНИ РАЗПИСКИ И НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ДОКАЖЕ ЧЕ СТЕ ГИ ПОЛУЧИЛИ / ТЕЧЕ ДАВНОСТ!!!КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ПРОТАКАТ ТОЛКОВА ПО МАЛКОЩЕ ПЛАЩАМЕ!!!
ОТНОСНО ДРУГОТО-ВЕЧЕ КАЗАХ ЕДИНСТВЕНИЯ НАЧИН Е ДА ИЗЛЕЗЕМ НА УЛИЦАТА И ДА ИМ СРИТАМЕ ЗАДНИЦИТЕ НА ЗДРАВНООСИГУРЕНИТЕ УМНИЦИ ДЕТО СА ИЗМИСЛИЛИ ТАЯ ПРОСТОТИЯ-ПЪК НЕКА ПОСЛЕ СИ ХОДЯТ ПРИ ДЖИПИТАТА>
ОТНОСНО ДРУГОТО-ВЕЧЕ КАЗАХ ЕДИНСТВЕНИЯ НАЧИН Е ДА ИЗЛЕЗЕМ НА УЛИЦАТА И ДА ИМ СРИТАМЕ ЗАДНИЦИТЕ НА ЗДРАВНООСИГУРЕНИТЕ УМНИЦИ ДЕТО СА ИЗМИСЛИЛИ ТАЯ ПРОСТОТИЯ-ПЪК НЕКА ПОСЛЕ СИ ХОДЯТ ПРИ ДЖИПИТАТА>
- заразно болен
Ами,че този закон не само,че е противуконституционен и дискриминационен,ами нарушава елементарни човешки права!Тези умници,дето го измислиха заслужават съд за геноцид над народа,и то геноцид в изключително огромни мащаби!!!Ами,че който няма доходи откъде да им ги даде тези пари?!Колкото стълбове има по улиците,толкова завързани за линчуване, дармоеди трябва да има на тях!За никакво плащане,не може да става и дума,заразно болен ти май си наясно с правните процедури,открехни ни с нещо повече,каква е тази давност и кога почва да тече.Ако имате конкретни предложения за протест,казвайте за кога и къде и да се организираме,нито стотинка повече в джобовете на паразитите...!!!Боят настана!
ВСЕКИ ЧОВЕК СЕ РАЖДА С РАВНО ПРАВО НА ЖИВОТ И ЗДРАВЕ!!!
ВСЕКИ ЧОВЕК СЕ РАЖДА С РАВНО ПРАВО НА ЖИВОТ И ЗДРАВЕ!!!
- д-р Токуда
Погасителна давност-Уредена е в закона за задълженията и договорите
110. С изтичане на петгодишна давност се погасяват всички вземания, за които законът не предвижда друг срок. 111. С изтичане на тригодишна давност се погасяват:
а) вземанията за възнаграждение за труд, за които не е предвидена друга давност;
б) (изм. - ДВ, бр. 12 от 1993 г.) вземанията за обезщетения и неустойки от неизпълнен договор;
[b]в) вземанията за наем, за лихви и за други периодични плащания;[/b]
116. Давността се прекъсва:
а) с признаване на вземането от длъжника;
б) с предявяване на иск или възражение или на искане за почване на помирително производство; ако искът или възражението или искането за почване на помирително производство не бъдат уважени, давността не се смята прекъсната;
в) с предприемане на действия за принудително изпълнение. 117. От прекъсването на давността почва да тече нова давност.
118. Ако длъжникът изпълни задължението си след изтичането на давността, той няма право да иска обратно платеното, макар и в момента на плащането да не е знаел, че давността е изтекла.
119. С погасяването на главното вземане се погасяват и произтичащите от него допълнителни вземания, макар давността за тях да не е изтекла.
120. (Изм. - ДВ, бр. 30 от 1990 г., бр. 16 от 1997 г.) (Ал. 1, изм. - ДВ, бр. 30 от 1990 г.) Давността не се прилага служебно.
С това искам да ви кажа че по закон НОИ има право да си търси парите за 2000г, но всеки от нас може да му възрази че давноста на тези задължения е изтекла и по този начин да си ги спести,стига обаче да не признав че е получил писмо защото то спира давноста.Затова траите си откъм плащанията докато не ви потърсят а след това им възразявайте за изтекла давност.В никакъв случай не плащайте задълженията за които е изтекла давноста защото платите ли няма връщане назад.По настоящем тече давност за задълженията от 2001г така че колкото повече се скатаваме толкова по малко плащаме.Това е по отношение на плащанията а ако ще протестираме трябва по бързо да се организираме и да действаме.....така че давайте да си бием някъде среща и да почваме
110. С изтичане на петгодишна давност се погасяват всички вземания, за които законът не предвижда друг срок. 111. С изтичане на тригодишна давност се погасяват:
а) вземанията за възнаграждение за труд, за които не е предвидена друга давност;
б) (изм. - ДВ, бр. 12 от 1993 г.) вземанията за обезщетения и неустойки от неизпълнен договор;
[b]в) вземанията за наем, за лихви и за други периодични плащания;[/b]
116. Давността се прекъсва:
а) с признаване на вземането от длъжника;
б) с предявяване на иск или възражение или на искане за почване на помирително производство; ако искът или възражението или искането за почване на помирително производство не бъдат уважени, давността не се смята прекъсната;
в) с предприемане на действия за принудително изпълнение. 117. От прекъсването на давността почва да тече нова давност.
118. Ако длъжникът изпълни задължението си след изтичането на давността, той няма право да иска обратно платеното, макар и в момента на плащането да не е знаел, че давността е изтекла.
119. С погасяването на главното вземане се погасяват и произтичащите от него допълнителни вземания, макар давността за тях да не е изтекла.
120. (Изм. - ДВ, бр. 30 от 1990 г., бр. 16 от 1997 г.) (Ал. 1, изм. - ДВ, бр. 30 от 1990 г.) Давността не се прилага служебно.
С това искам да ви кажа че по закон НОИ има право да си търси парите за 2000г, но всеки от нас може да му възрази че давноста на тези задължения е изтекла и по този начин да си ги спести,стига обаче да не признав че е получил писмо защото то спира давноста.Затова траите си откъм плащанията докато не ви потърсят а след това им възразявайте за изтекла давност.В никакъв случай не плащайте задълженията за които е изтекла давноста защото платите ли няма връщане назад.По настоящем тече давност за задълженията от 2001г така че колкото повече се скатаваме толкова по малко плащаме.Това е по отношение на плащанията а ако ще протестираме трябва по бързо да се организираме и да действаме.....така че давайте да си бием някъде среща и да почваме
- заразно болен
да да ама не
Заразно болен,
лошото е че писмата се получават срещу подпис на лицето, близък или роднина, поне в моя случай.
Дайте да се организираме и да протестираме пред народното събрание, или да си манерим адвокат и да ги осъдим.
лошото е че писмата се получават срещу подпис на лицето, близък или роднина, поне в моя случай.
Дайте да се организираме и да протестираме пред народното събрание, или да си манерим адвокат и да ги осъдим.
- Бесен съм
- заразно болен
Назад към Обсъждане на законопроекти
|
|