начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Българско гражданство по произход

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.

Българско гражданство по произход

Мнениеот bebuna_2014 » 07 Ное 2014, 17:34

Здравейте,
мъжът ми е гражданин на Р.Македония, а съм с Българско гражданство, имаме дете с двойно гражданство, родено е в Македония.
Бих искала мъжът ми да вземе Българско гражданство, но тъй като в момента живеем в Македония, няма как да стане по основание на нашия брак. Той веднъж има доказван български произход, когато е бил студент, за да получи карта за временен престой, но след като завърши не знае къде са му документите. Трябва ли да се доказва отначало или след като веднъж е доказан произход, трябва само да се направи справка? Ако да, към кой орган да се обърнем?
Благодаря предварително за отговорите
bebuna_2014
Нов потребител

Re: Българско гражданство по произход

Мнениеот doc03 » 07 Ное 2014, 21:27

Защо Вие не станете македонска гражданка? ... и ще бъде ... мир и любоФ 8)

П.П. ... преди време, три дни бях в Р. Македония, и там, след беседи с разни най-различни хора, с разнороден социален статус, установих, че всичко българско в същност е ... македонско, "откраднато" от България :roll: (Е, не съм от мълчаливите, но не ме набиха :D ) В същия момент, половината граждани на Македония драпат да се изкарат с български произход?! Нали уж няма България, а сме узурпирали всичко македонско, м? :roll:
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Re: Българско гражданство по произход

Мнениеот bvoykov » 07 Ное 2014, 22:22

До колкото съм запознат, не мога да твърдя, че знанията ми са изчерпателни в тази сфера, щом е доказано, че е с български произход по принцип може да придобие българско гражданство при по-олекотени условия. Удостоверения за произход се издават от Държавната агенция за българите в чужбина, може би ще е добра идея да се обърнете към тях, а иначе за процедурата по придобиване на гражданство трябва да се подаде молба, лично и то, в Министерство на правосъдието. Молба за придобиване на гражданство може да се подаде и в някое от българските дипломатически или консулски представителства, тя евентуално ще бъде препратена към министерство на правосъдието.
bvoykov
Потребител

Назад към Гражданство