начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Право на работа на член на семейство

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.

Право на работа на член на семейство

Мнениеот martin7 » 03 Сеп 2014, 15:18

Здравейте, съпругата ми е Рускиня, аз съм Българин. След като вземем карта за продължително пребиваване:

1.Трябва ли да я регистрирам и да плащам здравни или други осигуровки /здравна каса, НАП или др. място/ и къде ако трябва! За издаване на картата за продължително пребиваване за 1година ще трябва да платим задължителна застраховка за 1година, не става ли двойно облагане ако трябва да се плащат и здравни осигуровки?!

2. Има ли някакви изисквания за да започне работа тук в България? Трябва ли и разрешително или нещо друго, или е достатъчно че ще притежава Карта за продължително пребиваване на чужденец в РБ?

3. Имаме ли право да работи в друга страна членка на ЕС /Гернмания/ и изискват ли се разрешителни или други документи за съпругата ми. И има ли изискване колко време в рамките на 1година минимум трябва да сме в България /при издадена карта за продължително пребиваване/ или като сме в страна членка на ЕС няма такова изискване /прочетох че минимум 6месеца в рамките на всеки 12месеца трябва тя да е в БГ за да може да се издаде след това пак карта за продълж. пребиваване/

Ще съм много благодарен за помощта Ви!
martin7
Младши потребител

Назад към Гражданство