начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Узаконяване къща

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Узаконяване къща

Мнениеот Боби » 13 Яну 2004, 17:46

Здравейте,

Има ли краен срок за подаване на молби относно узаконяване на къща поради липса на строителни проекти и разрешение за строителство от съответната община? Каква ще бъде съдбата на къщата след изтичане на крайният срок?
Боби

Re: Узаконяване къща

Мнениеот gega » 13 Яну 2004, 23:25

25.01.2004 г., но само за строежи, изгардени до влизане в сила на измененията в ЗУТ в бр. 65/2003 г. ДВ. В противен случая - премахване!
gega

Мнениеот bgjurist » 14 Яну 2004, 17:36

След 26 януари органите няма да приемат молбата ви за узаконяване. а съдбата на къщата ще бъде ПЛАЧЕВНА
bgjurist
Потребител

Мнениеот ДИ » 15 Яну 2004, 22:59

Има и т. нар. търпим строеж, който не подлежи на премахване. Зависи от конкретия казус , така че моля посочете подробности - например кога е построена къщата Ви.
ДИ

Мнениеот koleva » 16 Яну 2004, 15:13

В тази връзка. Живея в стар блок на три етажа. Аз съм на последния и имам скосявания във всички помещения. С разрешение на съседите -нотариално заверено от входа и съседния блок, аз съм надстроила /изправила/ източната част от апартамента. Но нямам разрешение за това. От друга страна по виза се разрешават още два етажа надстрояване в квартала и в частност върху блока. Това според Вас търпим строеж ли е? И трябва ли да предприема по-сериозни мерки за узаконяване?
koleva
Нов потребител

Назад към Строителство и регулация