начало

ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право

Строителни книжа

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Строителни книжа

Мнениеот lady.di » 03 Дек 2008, 13:06

Здравейте колеги,
сблъсквам се с един казус, на който аз лично мисля,че съм намерила решение, но бих искала да чуя и вашето мнение.Казуса е следния:
физическото лице Х притежава имот за който има строителни книжа за преустройство и реконструкция със съответното разрешение за строеж.Това лице има и ЕТ.Ще кандидатства по програма на ЕС за безвъзмездно финансиране ,но с ЕТ.Трябва имота заедно със строителните книжа да се прехвърлят на ЕТ.Според мен най-лесния начин е с продажба на имота в едно с книжата.Така мисля аз, но Нотариуса в нашия регион отказва да изповяда такава сделка.Има ли право?Как да постъпя?
lady.di
Нов потребител

Re: Строителни книжа

Мнениеот harmaiani » 03 Дек 2008, 14:30

ЗДДФЛ Чл. 27. (1) Физическо лице - собственик на предприятието на едноличния търговец, може да включи в имуществото на едноличния търговец придобити от него движими и недвижими вещи, които:
1. не са в режим на съсобственост, или
2. са част от съпружеска имуществена общност.
(2) Вещите по ал. 1 се завеждат в счетоводството на едноличния търговец по документално доказаната им цена на придобиване.
(3) В случаите по ал. 1 физическото лице - собственик на едноличния търговец, съставя протокол, в който посочва вида на вещта и цената по ал. 2.
(4) В случаите по ал. 1, т. 2 другият съпруг декларира с нотариално заверена декларация съгласието си за включване на вещта в имуществото на едноличния търговец.
Представяте протокола заедно с молба и копие от нотариалния акт до Общината за смяна на титуляра на разрешението за строеж.
harmaiani
Потребител

Назад към Строителство и регулация