начало

ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право

Как се определя през кой имот да мине улица- тупик?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как се определя през кой имот да мине улица- тупик?

Мнениеот ivo_slavchev » 18 Ное 2009, 15:01

Здравейте,искам да попитам при прокарване на улица-тупик какви са критериите през кой имот да мине при положение ,че има възможност за тупик през три различни имота?
ivo_slavchev
Нов потребител

Re: Как се определя през кой имот да мине улица- тупик?

Мнениеот anserk » 18 Ное 2009, 20:56

ivo_slavchev написа:Здравейте,искам да попитам при прокарване на улица-тупик какви са критериите през кой имот да мине при положение ,че има възможност за тупик през три различни имота?

Инженер-регулатор като види плановете, ще приложи най-подходящия критерий за всеки от трите имота. Критериите са доста, от най-различно естество и защо ви трябва да се затормозявате :)
Има си хора за тази работа, но те трябва да погледнат все пак скицата :idea:
anserk
Активен потребител

Мнениеот ivo_slavchev » 19 Ное 2009, 20:38

Благодаря за отговора!
Притеснявам се,защото единият вариянт е тупика да мине през моя двор.
Затова ме интересува как става избора за трасе!
ivo_slavchev
Нов потребител

Мнениеот anserk » 19 Ное 2009, 21:13

ivo_slavchev написа:Притеснявам се,защото единият вариянт е тупика да мине през моя двор.

Трябва да приемете факта, че тупик се прави, за да се осигури достъп до вътрешен имот.Тупика винаги е за сметка на някой друг имот :cry: Прави се изменение регулацията на засегнатите имоти, той се обявявя и т.н.Има си процедура и регулаторите я знаят.
Добре е да се разберете предварително со кротце - со благо,като добри съседи (роднини).Ако ли не - заплюйте си още от началото адвокат :D
anserk
Активен потребител

Мнениеот ivo_slavchev » 20 Ное 2009, 08:27

Надеждата ми е ,че ще изберат някой от другите имоти за прокарване на тупика.Ако мине през моя имот трябва да е широк максимум 1,9 метра,защото толкова е разстоянието между оградата и къщата и най-лошото е ,че от тази страна на къщата ми е входа и как ще стане просто не ми се мисли.Дано се разминат главоболията,иначе ще си търся адвокат.Благодаря за отделеното време!
ivo_slavchev
Нов потребител

Мнениеот anserk » 23 Ное 2009, 23:57

ivo_slavchev написа:и как ще стане просто не ми се мисли.

Защо предварително се настройвате притеснително? Тупика не може да бъде 1,9 м- просто защото не става да мине МПС. Може да е част от вашия имот и част от съседния.Оставете първо регулаторите да си кажат думата. Ще имате право на глас - закона го дава. Друг е въпроса дали ще го използвате и по кой начин - с консултация със специалист и адвокат или на своя глава :|
anserk
Активен потребител

Назад към Строителство и регулация