начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

дарение на ид.ч

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

дарение на ид.ч

Мнениеот severnqka » 20 Май 2015, 17:37

Здравейте приятели, имам следният въпрос... Става въпрос за апартамент, собственици на които са бяха баба и дядо те имат 2 дъщери едната без преки наследници другата майка ми има двама сина...Баба почина и дядо продаде неговите 4/6. на майка ни. Сега майка ни иска да дари нейните 5/6 от имота на нас с брат ми, защото с леля ми са в лоши отношения. От тук идва и въпросът ми...Може ли майка ми да дари на мен и брат ми по 2,5 ид. части или ще трябва на единия 2 на другият 3? Трябва ли това да стане едновременно или може примерно в понеделник да дари на мен във вторник на брат ми?
severnqka
Младши потребител

Re: дарение на ид.ч

Мнениеот octavia » 20 Май 2015, 21:25

Може да дари поравно на двама ви (идеалните части не е нужно да са непременно 2,5/6, може да са 5/12 или 10/24... математика ;) ) Може да стане едновременно, може и поотделно, както решите.
Dip trip, flip fantasia
octavia
Младши потребител

Re: дарение на ид.ч

Мнениеот severnqka » 21 Май 2015, 01:17

Много благодаря :)
severnqka
Младши потребител

Назад към Съсобственост и делба