начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Делба на имот

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Делба на имот

Мнениеот jjmmc » 24 Юли 2014, 12:06

Zdraveite,

Pisha vi zaradi slednata nepriatna semeina istoria. Maika mi e pochinala predi godini. Bashta mi, brat mi i as sme ravnopravni naslednitsi na neinata chast, t.e. vseki vzima 1/3 ot neinata 1/2. Bashta mi e sobstvenik na drugata 1/2.

Bashta mi e prodal svoiata chast 1/2 + 1/6 na brat mi. Sdelkata e napravena bez moe znanie predi blizo godina. As samo sega razbiram za situaciata, za koeto niamam dumi...

Sega sam sobstvenik na 1/6 ot kashta+zemi.
Niamam namerenie da zapazia tazi 1/6 chast. Ot druga strana se chudia do kolko moga da tarsia spravedlivost v sluchaia.

Kakav e izborat, koito mi predlaga zakona?
- Ako razbiram pravilno moga da predloza na brat mi da kupi moiata chast i ako ne e saglasen shte triabva da slozim za prodan kashata. Imate li predstava kakvi mogat da badat razhodite po tazi procedura i kolko vreme shte otneme?
- Ima li smisal da podam zalba za Simulativna sdelka s prikritie na darenie? Tuk sashto se pitam kakav e priblizitelno razhodat i kolko vreme procesat moze da otneme

Blagodaria predvaritelno!

Здравеите,

Пиша ви заради следната непрятна семеина исторя. Маика ми е починала преди години. Баща ми, брат ми и ас сме равноправни наследнитси на неината част, т.е. всеки взима 1/3 от неината 1/2. Баща ми е собственик на другата 1/2.

Баща ми е продал своята част 1/2 + 1/6 на брат ми. Сделката е направена без мое знание преди близо година. Ас само сега разбирам за ситуацята, за което нямам думи...

Сега сам собственик на 1/6 от каща+земи.
Нямам намерение да запазя тази 1/6 част. От друга страна се чудя до колко мога да тарся справедливост в случая.

Какав е изборат, които ми предлага закона?
- Ако разбирам правилно мога да предлоза на брат ми да купи моята част и ако не е сагласен ще трябва да слозим за продан кашата. Имате ли представа какви могат да бадат ражодите по тази процедура и колко време ще отнеме?
- Има ли смисал да подам залба за Симулативна сделка с прикритие на дарение? Тук сащо се питам какав е приблизително ражодат и колко време процесат мозе да отнеме

Благодаря предварително!
Последна промяна consultant на 24 Юли 2014, 12:17, променена общо 1 път
Причина: ПИСАНЕТО НА КИРИЛИЦА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!
jjmmc
Нов потребител

Re: Делба на имот

Мнениеот julyanvonemona » 28 Юли 2014, 08:57

Какви имоти влизат в делбената маса защото "къща +земи" не е достатъчно детерминирано.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот jjmmc » 30 Юли 2014, 11:12

Pod kashta razbiram kashta s dvora i. Pod zemi imam predvid 3 zemedelski parcela

Под къща разбирам къща с двора й. Под земи имам предвид 3 земеделски парцела
Последна промяна consultant на 31 Юли 2014, 11:11, променена общо 1 път
Причина: ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА!
jjmmc
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 30 Юли 2014, 17:08

jjmmc написа:- ....Има ли смисал да подам залба за Симулативна сделка с прикритие на дарение? ....

Това е доста сложно за доказване и наистина Ви трябва опитен и вещ адвокат. Колкото до къщата с двора и трите земеделски имота, така или иначе, ще трябва да се допитате до експерт по оценките за да видите евентуално колко струва цялата делбена маса и да прецените какво от всичко представлява Вашата 1/6 част . Както гледам "на око", технически има начин да обособите и реален дял за Вас от всичо, който и стойностно да удовлетворява изискванията за делба, Но! Едно е "на око" друго е когато мога да се зепозная с реалните имоти.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот jjmmc » 31 Юли 2014, 18:53

Kato kazvate: "Както гледам "на око", технически има начин да обособите и реален дял за Вас от всичо, който и стойностно да удовлетворява изискванията за делба", triabva li da razbiram, che ima iziskvania za realnia dial ot imota, za da moga da poiskam delba? Blagodaria
jjmmc
Нов потребител

Мнениеот vdggbg » 31 Юли 2014, 20:18

Продължавате да пишете на маймуница - така убивате желанието на по-голямата част от хората в този форум да Ви четат писанията, и да им отговарят, съответно.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 01 Авг 2014, 05:50

vdggbg написа:Продължавате да пишете на маймуница....
Що бе колега? Човека просто може да си е маймун :D :D :D
jjmmc Поне един от имотите в делбената маса може да се окаже технически поделяем - според правилата на ЗУТ или ЗСПЗЗ. От тук нататък пътища много.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот jjmmc » 02 Авг 2014, 11:26

Sazaliavam. Prichinata da pisha na latinitza e, che ne razpolagam s klaviatura na kirilitsa
jjmmc
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 02 Авг 2014, 14:47

jjmmc написа:Sazaliavam. Prichinata da pisha na latinitza e, che ne razpolagam s klaviatura na kirilitsa
Купете си залепващи се върху клавишите букви! Струват дребни пари!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Съсобственост и делба