начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Имотен казус!

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Имотен казус!

Мнениеот zlatnamira » 16 Юли 2014, 17:20

Здравейте,имам следния казус:Баща ми иска да ми дари апартамента в който живеем с него ,като се запази правото да го ползва докато е жив,имам брат с който не сме в добри отношения от години,а майка ми е починала.Въпросът ми е ако направи дарение и ако брат ми реши да оспорва,какво може да вземе?Благодаря предварително!
zlatnamira
Нов потребител

Re: Имотен казус!

Мнениеот eurolinker » 17 Юли 2014, 14:58

Ако оспори дарението, спИчелИ делУтУ и баща ви е жив - Хапартамента пак става собственост на баща ви.
Други въпроси?
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Покупко-пробажба с условие

Мнениеот zlatnamira » 17 Юли 2014, 15:29

Здравейте баща ми иска да прехвърли неговия дял от апартамента на мен чрез покупко-продажба ,но той пред нотариус да се откаже от пари,а в замяна да го гледаме.Майка ми е починала ,а с брат ми съм в лоши отношения .Така може ли ,за да няма проблем после при оспорване?Благодаря предварително!
zlatnamira
Нов потребител

Мнениеот barakuda » 17 Юли 2014, 22:59

Пълни глупости. След смъртта на бащата братът може да намали дарението до размера на запазената си част и нищо повече. Направете продажба.
barakuda
Потребител

Re: Покупко-пробажба с условие

Мнениеот barakuda » 17 Юли 2014, 23:01

Стига сте питали едни и същи глупости по сто пъти.
barakuda
Потребител

Мнениеот n6391 » 18 Юли 2014, 00:09

А този апартамент бил ли е съпружеска имуществена общност?
Това също има значение.
n6391
Потребител

Мнениеот eurolinker » 18 Юли 2014, 12:04

barakuda написа:Пълни глупости. След смъртта на бащата братът може да намали дарението до размера на запазената си част и нищо повече. Направете продажба.

Че кой е коментирал хипотезата при починал баща?!? И кой е уточнил, че въпросът му е поставен във връзка с тази хипотеза?
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Назад към Съсобственост и делба