- Дата и час: 22 Ное 2024, 08:24 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Подялба на Дарение !
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Подялба на Дарение !
Значи казусът е следния ! Преди 5-6 години майка ми и баща ми дариха на мен и на брат ми къщата ! Стана на въпрос,че тя е малка и не може да се раздели така,че да се ползва от двамата и да си изплатим един на друг някаква сума за да придобием аз или той цялата къща ! От там тръгнаха проблемите ! Той нито иска да купи моята половина нито иска и да я продава неговата част ! Може ли реално да придобие и моята половина след изтичането на 10 годишен срок в който той я е ползвал ? Пак да напомня,че аз не съм ходил там защото не мога да ползвам моята половина ! Майка ми и баща ми пък искат да развалят дарението и да я дадат на него ! Какво трябва да направя за да го накарам да ми изплати или аз на него да му изплатя 1/2 от къщата и нещата да се уредят един път завинаги ?
- comando
- Младши потребител
Re: Подялба на Дарение !
Щом не можете да се разберете доброволно, преминете към съдебна делба. Имайте предвид, че ще загубите и двамата
Успех!
Успех!
- n_ikito
- Активен потребител
Доколкото прочетох сега за съдебната делба излиза,че съдът дава имота винаги на този който няма собствено жилище като същият е задължен да изплати в пари стойността на частите на съсобствениците за да го придобие целия ! Ако не го направи до 6 месеца имота излиза на публична продан ! Оценката на имота се прави по реална пазарна оценка ! Разбрал ли съм правилно ? Значи ако аз имам жилище ,а брат ми няма съда дава дарението на него и той требва да ми изплати половината от реалната пазарна цена на имота в срок от 6 месеца ?
- comando
- Младши потребител
Съдът, дава ако някой поиска. Какво ще стане по делото, никой не знае. Потърсете си адвокат и ще разнищите вариантите...
- n_ikito
- Активен потребител
А може ли да се разваля дарение ?
- comando
- Младши потребител
comando написа:А може ли да се разваля дарение ?
Може да се отмени
чл. 227 ЗЗД
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
-
karanedeff - Активен потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|