Здравейте, много моля за отговор на следния казус. Имот, който е наследство, но нямаме нотариален акт, т.е. свекърва ми и сестра и са наследници. Какъв е реда на издаване на такъв и за какви срокове грубо може да стане всичко. Разбрах,че първо трябва да се даде декларация за обстоятелствена проверка в общината. Може ли свекърва ми без сестра си(тя живее в друг град) и ще дойде направо за подписване на нотариалният акт да упълномощи адвокат за подаване на тези документи или не е необходимо. Изобщо каква е процедурата? Много и искрено Благодаря предварително за отговора!
PS Имаме нотариален акт на земята на която е строена къщата, също така имаме и на вторият етаж на къщата, който е на свекърва ми и е строен 1970г., но нямаме за първия етаж наследствен строен 1945г.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 03:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Нотариален акт
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Нотариален акт
emilgrigorov написа:За какво Ви е този нотариален акт
Излишен въпрос, Григоров.
Кристално ясно е, че хората нямат ЗНАНИЕ за наличие на титул за собственост. Твърде вероятно е изобщо да няма такъв.
Към питащата: Обърнете се към адвокат.
-
Melly - Старши потребител
как за какво, за да се извърши покупко-продажба трябва да има нотариален акт. Изплащаме на сестрата на свекърва ми дяла от наследството и искаме да имаме документ за собственост. Покупко-продажбата няма как да се осъществи без този документ. Аз със сигурност ще се обърна към адвокат, но искам предварително да зная какви документи освен молба деклараци по обстоятелствена проверка
- zarikostova
- Нов потребител
zarikostova написа:..........
Аз със сигурност ще се обърна към адвокат, но искам предварително да зная какви документи освен молба деклараци по обстоятелствена проверка
Процедурата по снабдяването с констативен нотариален акт за собственост на недвижим имот ще ви разясни адвокат. Наемете си такъв и действайте.
Успех!
-
Melly - Старши потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|