начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

съсобственост след развод

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

съсобственост след развод

Мнениеот iv_shikov » 05 Окт 2012, 18:06

Здравейте,имам следния казус:Преди година и половина се разведох със съпругата ми по взаимно съгласие и останахме в режим на съсобственост на панелна гарсониера която е ипотекирана ,досега аз плащах ипотеката,но смятам след месец когато детето ми навърши 18 години да спра да плащам.Родителските права са на майката,която от няколко месеца живее при друг мъж/това го разбрах преди седмица/.днес ми предложи да дадем апартамента под наем и така да покриваме част от ипотеката,но дъщеря ми трябва да иде да живее при нея за което е осигурила отделна стая.Мнението на дъщеря ми е че иска да се изнесе под наем и да не живее при майка си с другия мъж.Забравих че тя е 12 клас и има да учи в града почти година.предложих да рефинансираме кредитите си и да закрием ипотеката,но тя не иска.не знам как да постъпя и какви варианти на действие може да има при това положение?
iv_shikov
Нов потребител

Re: съсобственост след развод

Мнениеот rts » 05 Окт 2012, 19:25

Ако бившата Ви се съгласи - подарете апртамента на дъщеря си, така детето ще има къде да живее, без да плаща наем, пък и няма да спорите чия да бъде гарсониерата. След сделка ипотеката остава върху жилището, затова ще трябва да плащате Кредита, иначе апартамента се изнася на публична продан. Може и сам да плащате вноските - ще бъде в интерес на дърщеря Ви (ако й го подарите), или във Ваш интерес.
Другият вариант е дъщеря ви да бъде разумна и да потърпи съвместното съжителство, за да не бъде изгубен апартамента.
rts
Активен потребител

Мнениеот iv_shikov » 05 Окт 2012, 21:30

Благодаря,казах днес на бившата си че не съм съгласен да го дам под наем и че щом иска собственост да мисли как ще го плаща
iv_shikov
Нов потребител

Мнениеот iv_shikov » 14 Окт 2012, 10:10

Здравейте, оказа се ,че мога чрез потребителски кредит да погася ипотеката,но поставих условие на бившата си да прехвърли нейния дял на дъщеря ни при което тя ми постави условие дъщеря ни да не може да продава без наше съгласие .Може ли да ми поставя такива условия при положение ,че аз ще плащам всичко? И как може да се оформи законово всичко това и дали има действие за в бъдеще време?
iv_shikov
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба