начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Съсобственост на имот

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съсобственост на имот

Мнениеот olivertwist » 15 Сеп 2012, 23:12

Здравейте,

двама братя сме и притежаваме по 1/2 от два имота, за което имам няколко въпроса.

Първо е селска къща, на която брат ми започна с ремонт на покрива със собствени средства, докато баща ни беше още жив. Сега завърши цялостно реновиране на лятна кухня. Общо ми каза, че разходите му са 30000лв. и ако я продадем за 40000лв, максимум 50000лв, което силно ме съмнява (толкова вървят в региона...селски) си приспада тези разходи и след това делим. Да кажем, че му дам половината пари как мога да го огранича откъм бъдещи ремонти, просто няма да издържа финансово. И ако не му ги дам тези пари това разделяне при продажбата правилно ли е ? Също как така може да се започне ремонт без да ме попита дали имам финансова възможност, съгласен ли съм и т.н., къщата абсолютно не е била пред срутване, на покрива дори не смениха гредите, тъй като всичко е било здраво.

Другия имот е голям апартамент оценен на 100000лв., но неговото желание е да го продаде за същата сума в евро. При положение, че в момента се продават три такива от 2-3 години насам и им намалиха цените под 100000лв .... просто идея си нямам колко века ще се продава в евро. В момента живея в апартамента, но не ми е проблем да отида на друго място, тъй може да ми поиска и наем.

Принципно нямам никакво желание да се караме, но започна леко да ме притиска и не знам какво да правя.

Благодаря за вниманието!
olivertwist
Нов потребител

Re: Съсобственост на имот

Мнениеот karanedeff » 16 Сеп 2012, 09:00

olivertwist написа:не знам какво да правя

Поделете се :idea: - доброволно или съдебно.
Второто излиза много по-скъпо и отнема много повече време.
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Назад към Съсобственост и делба