начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

ПЪЛНОМОЩНО

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ПЪЛНОМОЩНО

Мнениеот chapla » 10 Авг 2012, 15:08

Здравейте! Участвам в подялбата на наследство и понеже не живея в града, в който се намират апартаментите, които ще се продават направих пълномощно на сестра ми, която живее там да извършва сделките и от мое име. Но днес ми се обадиха, за да ми искат освен пълномощно и някаква декларация, която трябвало да попълня, а аз не си спомням такова нещо. Каква е тази декларация и толкова ли е важна?! Възможно ли е нотариусът да е пропуснал да я направи? И възможно ли е да направя нова евентуално, но от друг нотариус, не от същия град, в който е направено пълномощното? Преди време правих такова пълномощно за адвокат и там също не сме правили декларация, а го упълномощавах също да може да ме представлява навсякъде и да извършва сделки от мое име... Благодаря предварително! :shock:
chapla
Нов потребител

Re: ПЪЛНОМОЩНО

Мнениеот chapla » 10 Авг 2012, 20:43

Хора, няма ли кой да ми отговори, много ми е спешно!
chapla
Нов потребител

Мнениеот n_ikito » 10 Авг 2012, 22:26

Най-вероятно става дума за декларация по чл.264 ДОПК (че нямате публични задължения). Може да бъде заверена при всеки нотариус, консул, кмет на населено място където няма нотариус и т.н.
n_ikito
Активен потребител

Мнениеот chapla » 11 Авг 2012, 08:17

Благодаря ви! А дали е възможно декларацията да е от друг нотариус, не от този, който е издал пълномощното и да се добави към него? За издаването на тази декларация самият нотариус ли прави справката или трябва ние да имаме някаква бележка от община...?
chapla
Нов потребител

Мнениеот n_ikito » 11 Авг 2012, 08:22

Може при всеки нотариус, който си изберете. Това е декларация...декларирате...никой не Ви проверява...и не Ви трябват бележки.
n_ikito
Активен потребител

Мнениеот chapla » 11 Авг 2012, 12:03

О, а на мен ми казаха, че трябвало пак от същия нотариус!!Уф да му се невиди! Благодаря ви много за осветляването! Хубави почивни дни!
chapla
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба