начало

Две комисии на ВСС: Сарафов има професионалните и нравствени качества за главен прокурор Две комисии на ВСС: Сарафов има професионалните и нравствени качества за главен прокурор

Разделителен портокол!

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Разделителен портокол!

Мнениеот tribalistas » 30 Май 2012, 17:24

Здравейте, имам питане относно разделителния портокол на имот, който съществува и е описано ясно как е разделен имота (къщата). Въпроса ми е дворното място и къщите калкан са нанесени общо във стара скица. Нотариалния акт за частта описва собствеността, въпроса ми е как да се "отсече" документално моята част без претенции от съседите. Съседката казва, че имало общи части през имота ми и от там и достъпа. Ясно е описано в портокола, че няма такива части и след делбата никой няма право да претендира с/у никой...
Посъветвайте ме.
Благодаря.
Последна промяна tribalistas на 30 Май 2012, 17:27, променена общо 1 път
tribalistas
Младши потребител

Re: Разделителен портокол!

Мнениеот tribalistas » 30 Май 2012, 17:27

Вещо лице ли трява да идва, като по портокола определи часта?
Скица ако се вади как ще излезе имота?
ПОМОЩ :-)
tribalistas
Младши потребител

Мнениеот tribalistas » 31 Май 2012, 21:15

Явно няма тук някой, който да знае.....
МНОГО УЧТИВО....МЕРСИ...
tribalistas
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 31 Май 2012, 23:10

Боли ме главата ( хапчета не пия по правило, но тя все не минава)- някой няма ли да каже нещо по въпроса?( знам, че най-добре да я "делна", ама на- трябва ми, понякога).

Някой трябва да зададе няколко въпроса, за да се тръгне от някъде.
Вписан ли е този разделителен протокол в АВ, новообразуваните имоти нанесени ли са в кадастъра, кога, актуална скица имате ли. На повечето въпроси, ако отговорът е отрицателен- защо?
Ако протоколът е от доста години, то навярно няма да имат дяловете идентификатори, но този проблем е отстраним- има си надлежно описание, което помага.

По някое време може и да стане въпрос за геодезист...

Никой нищо не каза за главица- явно не знаете.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 01 Юни 2012, 06:23

Предполагам, става дума за право на ползване "по буквите АБВГЗ от скицата на вещото лице".
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот tribalistas » 01 Юни 2012, 20:21

Портокола е стар, както и скицата, нот.акт. Всичко е описано и заверено в съда и документите са изрядни.
Въпроса ми е как да отцепя моята част. От 50-та година там се знае всеки какво ползва, но няма огради, а бъдещия собственик ако реши да се отдели и загради ония кенефи ще мрънкат. За това искам да имам документ доказващ със пресна дата написаното във старите документи.
Благодаря за съдействието.
tribalistas
Младши потребител

Мнениеот tribalistas » 01 Юни 2012, 20:38

poli_g написа:Боли ме главата ( хапчета не пия по правило, но тя все не минава)- някой няма ли да каже нещо по въпроса?( знам, че най-добре да я "делна", ама на- трябва ми, понякога).

Вписан ли е този разделителен протокол в АВ, новообразуваните имоти нанесени ли са в кадастъра, кога, актуална скица имате ли. На повечето въпроси, ако отговорът е отрицателен- защо?
Ако протоколът е от доста години, то навярно няма да имат дяловете идентификатори, но този проблем е отстраним- има си надлежно описание, което помага.

За боленето не боли ама ако ти влезеш във материята на моите неща и аз така ти отговоря, няма да ти е ок...
Като си юрист не означава че всичко знаеш на този свят. Хапчетата ги взимай ти!
Баххххти човека си.
Успех.
tribalistas
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 01 Юни 2012, 22:27

tribalistas написа:
poli_g написа:Боли ме главата ( хапчета не пия по правило, но тя все не минава)- някой няма ли да каже нещо по въпроса?( знам, че най-добре да я "делна", ама на- трябва ми, понякога).

За боленето не боли ама ако ти влезеш във материята на моите неща и аз така ти отговоря, няма да ти е ок...
Като си юрист не означава че всичко знаеш на този свят. Хапчетата ги взимай ти!
Баххххти човека си.
Успех.

За единственият дал насока за правилно изложение на фактите ( не, че и снощи не разгадах пъзела), наистина кофти ми отговаряш.
Днес, вече, главица не ме боли, но пък от друга страна ако и да имаХ желание да отговоря, като съобразя отношението ти- ще пропусна.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот tribalistas » 01 Юни 2012, 22:34

Жив и здрав/а да си, като дойдеш до мен ще разбереш...
tribalistas
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 01 Юни 2012, 22:42

Къде е това " до вас"?
Гост.
Старши потребител

Мнениеот tribalistas » 01 Юни 2012, 22:44

Има въпроси докато оговоря, ако е не, защо?
tribalistas
Младши потребител

Мнениеот tribalistas » 03 Юни 2012, 10:19

НЯМА ЛИ ТУК ДРУГ, КОЙТО ДА ЗНАЕ ИЛИ ТОВА Е РАЗБИРАЧА?
tribalistas
Младши потребител

Мнениеот Melly » 03 Юни 2012, 11:57

tribalistas написа:НЯМА ЛИ ТУК ДРУГ, КОЙТО ДА ЗНАЕ ИЛИ ТОВА Е РАЗБИРАЧА?

Защо крещиш? :roll:
Мисля, че няма да се намери някой от знаещите да даде отговор на въпроса ти.
Подходът ти е повече от безобразен. :evil:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 03 Юни 2012, 13:34

Баце, земете се збийте с комшията. Ше додат и шви приберат. И шси стане ясно кой крив-кой прав. Че както го обясняваш, немоо ти разбере човек.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот tribalistas » 03 Юни 2012, 14:49

Аз съм прав, това че ми се кара и няма желание да ми обясни е друг въпрос.
Мен конкретно ме интересува има ли начин със портокола за делба и нот. акт да си отделя имота така, че да е неприкосновен?
Това е.
Ако някой помогне ще съм благодарен.
tribalistas
Младши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 03 Юни 2012, 14:56

Виж сега. Ако сте делили правото на ползване, а парцела е неделим регулационно поради размерите си - неможе да си отделиш твоето напълно. Има си съсобствени работи - примерно ел. захранването, водата, канала, понякога общи порти, пътеки ...
Ако парцелът е делим, може и да стане нещо. Ама трябва да се види на място, и по скици, какво може да стане. Най-добре потърси някой геодезист, или архитект, да дойде да види, и някоя скица също така. Ще ти вземе 50-100 лева, ама ще е сигурно. А така, по приказки, без да сме видели, само може да те объркаме.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 03 Юни 2012, 16:55

emilgrigorov написа:Виж сега. Ако сте делили правото на ползване, а парцела е неделим регулационно поради размерите си - неможе да си отделиш твоето напълно. Има си съсобствени работи - примерно ел. захранването, водата, канала, понякога общи порти, пътеки ...
Ако парцелът е делим, може и да стане нещо. Ама трябва да се види на място, и по скици, какво може да стане. Най-добре потърси някой геодезист, или архитект, да дойде да види, и някоя скица също така. Ще ти вземе 50-100 лева, ама ще е сигурно. А така, по приказки, без да сме видели, само може да те объркаме.

Защо да не може, ако се вярва, че е имало делба на съсобственост ( говоря за сградата, защото за земята нито ред), не разпределение на ползване- нали именно при калкана всяка от сградите си има собствена конструкция.
И защо го изпращаш при архитект или геодезист, като още не си е направил труда да прочете, какво пише в съдебния протокол?

Иска с "по-прЕсна дата" документи, които вече има!, за да "отцепи" неговото си ( предполагам ще продава), заради онези "кенефи" съседите ( при тази стилистика изобщо не се учудвам на отношението) , ама не иска да си прочете вехтия протокол и да отговори на зададените въпроси.

След това, както написах- може и да се стигне до геодезист - не е болка, ама се иска минимум усилие.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 03 Юни 2012, 17:31

poli_g написа:... Защо да не може, ако се вярва, че е имало делба на съсобственост ( говоря за сградата, защото за земята нито ред), не разпределение на ползване- нали именно при калкана всяка от сградите си има собствена конструкция.
И защо го изпращаш при архитект или геодезист, като още не си е направил труда да прочете, какво пише в съдебния протокол?...

Защото, dear, въобще му нямам доверие на приказките, та някой да види ... Аз като му разправях, да се сбият със съседа, да се оправят нещата ... ама Вие не, та не.
А такива като него не правят отделни калканни стени и фундаменти по същата причина, по която и не фърлят железо у основите. Щот ше им се смеят съселяните, затова.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 03 Юни 2012, 19:23

tribalistas дай си малко зор поне една скица да качиш във форума. Ако се страхуваш от узнаване на лични данни предварително ги заличи пък може някой да се смили и да ти каже нещо по-конкретно.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот tribalistas » 04 Юни 2012, 10:44

До doc3 баце много си ми елементарен, а се мислиш явно за нещо...ако си мислиш, че знаеш повече от мен.....лъжеш се. Не всичко е право!
В разделителния портокол описва 1/6 от имота, но никъде не описва къде. Описва и половината къща 1/2. т.е. всичко е наред документално. Скица има, но там са нанесени имотите заедно, защото скицата е по стара от разделителни портокол. Всеки знае къде да си ползва имота и няма претенции по това отношение. А имота няма да продавам, ще го "местя". Там живееше бабата и приживе не и се занимаваше със документи. Искам да са ми изрядни документите.
Ако викна "мапекс" да кажем те въз основа на портокола може да заснемат имота, ама си мисля, че трябва вещо лице. Знам ли.
tribalistas
Младши потребител

Следваща

Назад към Съсобственост и делба