начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Съдебна делба. Излязло решение за търг. Кошмарът продължава.

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съдебна делба. Излязло решение за търг. Кошмарът продължава.

Мнениеот priusv » 10 Май 2012, 03:57

Здравейте,
Имаме излязло решение на СГС с което оставя в сила решението на СРС делбата да бъде извършена като имота бъде изнесен на публична продан. Делото не може да се намери в момента, тъй като другата страна обжалва пред ВКС и се губи между СГС и ВКС.
Доскоро си живеех спокойно очаквайки публичната продан, колкото и неизгодна да е, само и само да свърши кошмара. Доколкото разбирам има начини кошмара да продължава още години. След като се пообразовах благодарение на lex.bg искам да опитам следната идея: Да направя нотариално заверено предложение на другата страна да изкупи част от нашите дялове и за нас да остане отделен УПИ. Ако откаже може ли да се продаде на трето лице. Вероятно има и други начини. Моля, за съдействие: :cry:

1. Търся опитен адвокат в София.

2. Въпроси: От решението на СГС: „От писмо изх. № ... на началника на отдел „Кадастър и регулация“ ...., се установява, че с молба № ........ В е внесла за одобряване проект за изменение на плана за регулация .........., като в срока е постъпило едно възражение от А. Проектът и възражението са разгледани от Районния експертен съвет ......., като възражението не е уважено и проекта е приет за одобряване. Със заповед № ....... на Кмета ....... е одобрено изменение на плана за регулация ....... по зелените линии......, съгласно приложения проект към заповедта.“

2.1. Изменението на плана е одобрено, но след като решението на съда е публична продан логиката ми говори, че не трябва да е влязло в сила. Така ли е?
2.2. Ако отида и поискам скица каква скица ще ми издатат съгласно приложения проект или както е било преди делото?
2.3. И най-важното: може ли нещо да се заплете още повече, ако отида до Кадастъра за скица? Трябва ли да отида с адвокат?

Благодаря предварително!
Аватар
priusv
Младши потребител

Re: Съдебна делба. Излязло решение за търг. Кошмарът продълж

Мнениеот rozablue » 10 Май 2012, 11:24

Е, Вие много рано сте се сетили да правите предложение за покупка.
Чакайте си съдбата, а ако искате - купете всичко.
rozablue
Потребител

Мнениеот priusv » 10 Май 2012, 18:02

Благодаря rozablue,
Малко късно открих форума, а и когато всичко започна форума не е съществувал.
Много предложения са правени за различни варианти, но май само на думи. Не намирам нищо в писмен вид от наша страна. Другата страна винаги е отказвала. Адвоката ни почина, а след това и човека, който движеше нещата от наша страна, така че много детайли ми се губят.
Малко се притеснявам да дам пълните детайли във форума, но ще опитам да дам някои пояснения.
Спора е за първия етаж от двуетажна къща и парцела. А има 3/4, а В 1/4. Парцела е делим на 2. Втория етаж е собственост на В. Преди съдебната делба имаше предложение, с което на В се даваше повече от земята за компенсация на 1/4 от първия етаж изчислено по тогавашните пазарни цени. По днешни цени това би било доста изгодно за В. Беше направена скица и подадена за одобрение, но нищо друго писменно. В тогава се отказа, не разбрах точно защо и така съд.....
Не отхвърлям като краен вариант да купиме всичко, но втория етаж не е обект на делбата, така че няма да е всичко.
Признавам моя грешка, че на времето не наехме опитен адвокат и не искам да я повтарям.
Някакви идеи?
Благодаря!
Аватар
priusv
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 10 Май 2012, 19:04

Имотът не е продаден- до тогава вие сте си все още негов (съ)собственик.
Няма начин да ви откажат издаване на скица, няма и как да се оплеска нещо по този въпрос ( аа, има- ама не подписвайте нищо, че да не стане сложно).

Когато ви свърши сагата- явете се на публичната продан и наддавайте( ако искате да запазите сантименталния спомен от преживяното).
Гост.
Старши потребител

Мнениеот priusv » 10 Май 2012, 21:09

Благодаря poli_g,
Е, от това ме е страх да не стане сложно ....
Чаках си аз съдбата докато не ми казаха, че другата страна изказала мнение, че търга не е изгоден на никого и да се споразумяваме. Не искат да изкупят нашите дялове, не искат и да продават техните ... ?!?! Единствения вариант (отхвърлен от съда), за който знам е бая голям компромис от моя страна, от порядъка на цената на една кола PriusV. В този ред на мисли, ако това което притежам е от порядъка на 4 PriusV при търга дали ще стигнат за един? От там и ника. Опитвам се да направя кошмара приятен и да си мечтая за нова кола.
Разработвам едно предложение, което мисля че не обсъждано и ако Вуте не гледа аз да съм зле, а не той да е добре може пък и да се споразумеем. Не знам как точно да се оформи документално, за да не стане че сме споразумяли, колкото да се спре търга и после айде всичко отначало.
Благодаря!
Аватар
priusv
Младши потребител

Назад към Съсобственост и делба