- Дата и час: 22 Ное 2024, 23:24 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Делба на земеделска земя с цел покупко-продажба.
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Делба на земеделска земя с цел покупко-продажба.
Здравейте!Не съм сигурен какво точно искам да попитам.Ситуацията е следната.Майка ми е един от наследниците на земеделска земя.Има желанието да продаде своята част.Проблема е там че не разполага с никакви документи за споменатото наследство.В близкото минало вече се продадоха няколко такива наследствени земи но за всичко около сделките се погрижиха нейните сестри.От майка ми се изискваше само подпис.След няколко проведени разговора с останалите наследници разбрах че те не желаят да продават.Следователно предполагам че трябва да се заведе дело за делба на недвижимо имущество.Също така предполагам че преди това трябва да се извадят документи за наследството но нямаме представа какви са тези документи и от къде се издават.За завеждане дело за делба необходим ли е адвокат?При завеждане на такова дело те длъжни ли са да се отзоват или могат да създават някакви проблеми?Също така един от наследници спомена че майка ми не е плащала данък на имота от дълги години така че вече не притежавала нищо.Възможно ли е?И последен въпрос.Мога ли с някакво пълномощно или по някакъв друг начин аз да се погрижа за тези неща с изричното съгласи на майка ми разбира се.Идеята е да не я разкарвам навсякъде защото вече е на възраст?
- Richev
- Нов потребител
Re: Делба на земеделска земя с цел покупко-продажба.
Съдебната делба е сложно производство и задължително е добре да си вземете адвокат. Също така е възможно и да се точи доста дълго и да излезе доста скъпо. Най - добре е доброволна делба. Документите, които са ви нужди най- добре ще е да ви каже адвокат( може и някой колега тук да развие въпроса) и те зависят много от конкретния недвижим имот. Защото титулът ви за собственост може да е всякакъв. Ако заведете дело те са длъжни да се явят, защото са страна по делбата и са съсобственици и щом става въпрос за собственост нормално да ви създават проблеми Всеки ламти за повече. Това, че не е плащала данък и че не притежава нищо ми се вижда доста широко изказване. Може да е имала много неща предвид . Примерно, че другите съсобственици са плащали разходите с години и те са били толкова големи, че едва ли не покриват дела на майка ви, но тези пари трудно ще ги вземат. Или пък, че майка ви е имала някакви задължения и те са ги платили и така са имали регресни права и са се удовлетворили с нейната част и т.н. Хипотезите са много, ако наистина това просто не е някаква лъжа Може да стане упълномощаване. Вече за какво точно най-добре да се консултирате с адвокат, който според ситуацията най - добре може да прецени какви права да предостави майка ви на вас, какви на него и т.н.
Студент съм по Право все още. Сами преценявайте дали да следвате съветите ми.
- arteglam
- Младши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|