начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

подялба на имот между трима съсобственици

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

подялба на имот между трима съсобственици

Мнениеот kolorit77 » 08 Мар 2012, 14:53

Добър ден
Ние сме трима съсобсвеници,като единия е наследил от родителите си неговата част от имота, останалите двама съсобственици са закупили своите части от родителите на въпросния съсобственик ,съответно първи етаж от двуетажна къща и една трета идеална част от дворното място ,което е 370 кв.метра ,третия съсобственик е закупил от родителите на първия отделна постройка в това дворно място ,заедно със една трета идеална част от въпросното дворно място равняващо се на 370 кв. метра . От кадастара казват ,че целия парцел е твърде малък ,зада бъде разделен и затова го водят като един парцел и всеки от тримата има право да притежава една трета идеална част от това място.
След смърта на третия съсобственик,който е израснал дом за сираци ,няма деца и близки роднини ,не го е завещавал на никого ,какви са правата на останалите двама съсобственици?
Поздрави!
kolorit77
Нов потребител

Re: подялба на имот между трима съсобственици

Мнениеот julyanvonemona » 08 Мар 2012, 17:02

Ако третият съсобственик наистина няма наследници, неговият дял вече е собственост на Българската държава. Това може да даде предимства на останалите двама при изкупуването му от държавата.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот rourke » 08 Мар 2012, 17:09

julyanvonemona, увеличен е делът на др. съсобственици, категорично! :)
rourke
Потребител

Мнениеот rourke » 08 Мар 2012, 17:22

постройката обаче е малко проблематична, зависи какво се разбира под постройка.... сега видях, че е бил 3-ят съсобственик и собственик на постройка
rourke
Потребител

Мнениеот Гост. » 08 Мар 2012, 19:43

rourke написа:julyanvonemona, увеличен е делът на др. съсобственици, категорично! :)

:roll: Много се извинявам, ама това от къде следва?
Гост.
Старши потребител

Мнениеот rourke » 08 Мар 2012, 20:17

poli_g ,тук ме хванахте без гащи, сбърках, подведох се от едно ТР 137а/ 1955 г. ОСГК, но там проблемата е друга! julyanvonemona е прав - чл. 11 ЗН! :D :) на него се извинявам, тъй като постът ми наистина е неуместен /първият/
Последна промяна rourke на 08 Мар 2012, 22:51, променена общо 2 пъти
rourke
Потребител

Мнениеот Гост. » 08 Мар 2012, 20:19

Е, хайде и аз да внеса малко яснота- собственик на ид. части не е държавата, а общината.
Ама докато стопли, че е собственик.... пък и дали точно собственик е отделен въпрос. :)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот rourke » 08 Мар 2012, 20:21

чл. 11 ЗН и честит празник на дамите, имам предвид на тебе
rourke
Потребител

Мнениеот Гост. » 08 Мар 2012, 20:25

rourke написа:чл. 11 ЗН и честит празник на дамите, имам предвид на тебе

Благодаря, но в един момент ще установиш, че не държавата е приобретател... а общината.
Хайде, приятна вечер от мен.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот rourke » 08 Мар 2012, 20:35

приятна вечер, права си, но за Държавата не е от мен, то е от този, на когото се извиних, тъй като е по-прав от мене, а ти и от двама ни! :)
rourke
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 09 Мар 2012, 15:00

poli_g написа:Е, хайде и аз да внеса малко яснота- собственик на ид. части не е държавата, а общината.
Ама докато стопли, че е собственик.... пък и дали точно собственик е отделен въпрос. :)
poli_g Така се наказа невниманието ми! Аз живея с нагласи от преди §7 на ЗМСМА - респективно от преди изменението на чл.11 ЗН (ДВ бр.96 от 1999)
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Съсобственост и делба