начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Заплетен казус при съсобственост

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Заплетен казус при съсобственост

Мнениеот ivan1312 » 01 Фев 2012, 20:27

Казуса е следния:
В една голяма къща има 4 съсобственика (най-общо казано, понеже са наследници и т.н.). Тримата са известни, а на 4-тия се губят дирите много отдавна. Разполага се единствено с имена от стари нотариални актове, срещу които имена стоят единствено слухове кога са починали и евентуални наследници, последните също не могат да бъдат намерени.
След опити в техническа служба, данъчна служба, служба вписвания, архив на съда и дори ЕСГРАОН резултата е избистрена пълна история на имота без конкретна информация за настоящи собственици на допълващата четвъртинка. Последната информация е че там е живяла самотна жена, която е починала преди 20-25 години и за наследници се водят нейни племенници.
Обръщам се с въпроса: имате ли други идеи как можем да намерим въпросните люде и ако не успеем да ги намерим какво бихме могли да направим? Предвид, че останалите трима сме с относително еднородни намерения в посока продажба.

Ще отбележа, че къщата е в добро техническо състояние, но има нужда от сериозен ремонт и не може да се живее в нея в сегашния й вид, вероятно по тази причина благоверните така и не се появяват.
ivan1312
Нов потребител

Re: Заплетен казус при съсобственост

Мнениеот kirile » 02 Фев 2012, 16:24

Аз лично имах същия случай с издирване на наследници , бяхме общо 16 , а аз на повечето от тях дори имената не им знаех , да не говорим за адресите. От ЕСГРАОН взех удостоверения за наследници на всички праводатели , в които пише имената и адресите на наследниците им. После ги призовах в писмен вид по адресите им.
kirile
Потребител

Мнениеот ivan1312 » 02 Фев 2012, 16:42

За съжаление това не мога да направя аз.
От ЕСГРАОН не ми дадоха никакво удостоверение, тъй като въпросната баба е починала твърде отдавна, а според думите им регистрите, които те имат са сравнително скорощни (до отпреди 20-тина години).
ivan1312
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 06 Фев 2012, 07:08

Във всеки форум има най различни зевзеци. Без хич да съм сигурен предполагам,че ivan1312 разработва оперативен похват по събиране на информация. Не е лошо, ама дали е правилно?
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот ivan1312 » 15 Фев 2012, 09:30

julyanvonemona написа:... предполагам,че ivan1312 разработва оперативен похват по събиране на информация. Не е лошо, ама дали е правилно?

Разбира се, че не е правилно.
Да, опитах се да разработя похват за събиране на информация, но чак пък оперативен...
За съжаление нито разработването тук, нито прилагането на практика сработи.

Тъй или иначе ми хрумна нещо друго, което свърши отлична работа.
Не бих могъл да го споделя, тъй като вероятно ще бъде окачествено като "не много правилно", но важното е, че намерих човека. Оказа се, че и той упорито ме е търсил, че имаме сходни намерения около имота и т.н.
А бе накратко хепиенд.

Този случай поне ми показа още веднъж, че закона може да бъде едно от доста субективните обстоятелства в конкретен случай.

Greetings for all! :D
ivan1312
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 19 Фев 2012, 18:09

Разбира се, че не е правилно.

Но не е лошо нали!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Съсобственост и делба