Здравейте,
От доста време следвя Вашия форум, но ето че и на мен ми е нужно малко съдействие.
Казусът ми е следния:
Получен е като компенсация(от Община Х) поземлен имот, който за съжаление първоначално е бил в съсобственост от 4ма съсобственици. За да е още по-пълно забавлението и четиримата съсобственици имат по 8-9 наследника. Тъй като имам желание да изкупя дяловете на останалите съсобственици (разбира се, ако ги издиря) има ли някаква правна възможност това да бъде направено (дори и под вид на правна принуда).
Малко допълнителни пояснения:
Имотът не е достатъчно голям, за да бъде разделен на два или повече имота.
Поздрави!
- Дата и час: 22 Ное 2024, 23:31 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Покупка на дялове от съсобственик
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Покупка на дялове от съсобственик
grinddisko написа:........Тъй като имам желание да изкупя дяловете на останалите съсобственици (разбира се, ако ги издиря) има ли някаква правна възможност това да бъде направено (дори и под вид на правна принуда).
Малко допълнителни пояснения:
Имотът не е достатъчно голям, за да бъде разделен на два или повече имота.
Опитайте се да разрешите въпросите за изкупуването на дяловете по доброволен начин.
Ако не успеете, може да искате съдебна делба на имота.
Написали сте, че имотът е неподеляем, в този случай при съдебната делба, може да се стигне до публична продан по реда на чл. 348 ГПК. В публичната продан има възможност да участвате и вие, като изкупите имота - чл. 354 ГПК.
П.П. Публичната продан крие известни рискове.
- sunnyset
- Потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|