начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

какво е частна собственост по смисъла на закона

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

какво е частна собственост по смисъла на закона

Мнениеот zeidda » 15 Ное 2011, 16:58

Здравейте!
Често ми се налага да влизам в имоти с различна по вид собственост. Наскоро при изпълнение на служебните ми задължения ми се наложи да влеза в двор на частна фирма. Това предизвика въпроса: какво е частна собственост по смисъла на закона? Сграда, собственост на банка или търговски център, частна собственост ли е, след като в нея свободно влизат хора? Прегледах Закона за собствеността, но не намерих отговор.
zeidda
Нов потребител

Re: какво е частна собственост по смисъла на закона

Мнениеот ivan_lawyer » 15 Ное 2011, 17:16

Частна собственост, означава на различни от държавата лица.

Иначе преминаването е в условията на "търпимите" и "съизволителните" действия.

Например каните гости - нито те трябва да плащат наем, нито Вие имате право да ги изгоните, защото всичко е под формата на временни действия.
ivan_lawyer
Старши потребител

Re: какво е частна собственост по смисъла на закона

Мнениеот zeidda » 01 Дек 2011, 19:14

Благодаря
zeidda
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба