начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Примерен договор

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Примерен договор

Мнениеот dgeri » 14 Окт 2011, 14:05

Помогнете ми ка то ми изпратите премерен договор в нотариална форма по чл 183 ал 1 от ЗУТ между двама съсобственици Искам в урегулиран парцел от 820 кв м да построя лятна кухня За тази цел ми е нужен този договор заверен от нотариус Благодаря Ви!!
dgeri
Нов потребител

Re: Примерен договор

Мнениеот rts » 14 Окт 2011, 14:19

Трябва Ви не примерен договор, а адвокат, който да провери всички обстоятелства и изготви нужния проект на документа.
rts
Активен потребител

Мнениеот dgeri » 14 Окт 2011, 14:46

Аз несъм специалист в областа но ми се струва че чак до проект на такъв документ не е нужен!!Нотариуса просто ми каза да напишем собственоръчно един договор който да подпишем пред него Искаше ми се да е по официален договора и затова помолих за помощ!!
dgeri
Нов потребител

Мнениеот dgeri » 14 Окт 2011, 14:49

Погледнете чл 183 ал 1 от ЗУТ
dgeri
Нов потребител

Мнениеот rts » 14 Окт 2011, 14:52

dgeri написа:Аз несъм специалист в областа но ми се струва че чак до проект на такъв документ не е нужен!!Нотариуса просто ми каза да напишем собственоръчно един договор който да подпишем пред него

Сменете си нотариуса. Примерен договор не Ви върши работа, трябва Ви конкретен и ред други неща преди това.
rts
Активен потребител

Мнениеот dgeri » 14 Окт 2011, 15:35

Чл. 183. (Изм. - ДВ, бр. 65 от 2003 г.) (1) В съсобствен урегулиран поземлен имот може да се извърши нов строеж, надстрояване или пристрояване от един или повече съсобственици въз основа на договор в нотариална форма с останалите собственици.
dgeri
Нов потребител

Мнениеот dgeri » 14 Окт 2011, 15:52

нотариална форма значи единствено форма на нотариален акт.
dgeri
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 07 Ное 2011, 09:40

Става въпрос за чл.183 (1) ЗУТ. Трябва Ви, не примерен договор, а конкретен такъв, написан от юрист, (юристи са и адвокатите, и самия нотариус)!Лично аз бих си взел виза, изготвил проект за лятната кухня (в случай че общинският съвет по чл.147(1)1) ЗУТ го изисква) и въз основа на визата или проекта бих сключил договора, като ще настоявам да се впише че те са нераздлна част от договора. Това ще осигури стабилност на уговореното и за двете страни. Такава препоръка дава Кисьов в неговото "Нотариално ръководство" от 1926г. Точно в тази област от самодейност може да си изпатите, така че каквото и да научите от форума, не заобикаляйте юриста! Успех!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Съсобственост и делба