Имам следния проблем: Притежаваме /така сме я купили/ 2/3 ид. части от нива със статут на земеделска земя. Имаме доброволно разделяне за ползване на нивата. Собственикът почина преди години и неговите наследници сега не са съгласни с тази делба - искат да вземат частта, която ние сме ползвали и съответно сме направили подобрения - ограда, вода, ток и др. А те даже не я ползват. Предлагаме им да закупим техния дял и да станем еднолични собственици, но те не са съгласни. Тъй като цялата нива е 1,5 дка, от общината ни казаха, че е неделима на два имота. Ако заведем съдебна делба имаме ли шанс да ни бъде присъдена цялата нива срещу заплащане? Наследниците са 6-7 човека, нямаме никаква родствена връзка с тях и направо е изключено да се споразумеем. Имам ли шанс да реша проблема?
Ще бъда много благодарна да ми дадете идея как да се постъпи в този случай.
- Дата и час: 22 Ное 2024, 22:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ПРИНУДИТЕЛНА ДЕЛБА НА ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: ПРИНУДИТЕЛНА ДЕЛБА НА ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ
Имате шанс доколкото сте ползвали Вашия дел да настоящия момент, но всичко е въпрос на действия от страна на адвоката Ви, все пак съдебната делба изисква специални юридически познания.
- nk7702n
- Старши потребител
Много благодаря за отговора. Ходих при адвокат, който ми обясни, че ако не се споразумеем, имота ще се извади на публична продан. А там може да играе всеки - изобщо не е сигурно, че ние ще спечелим. Не мога да измисля как да постъпя - не искам да загубя имота, не мога да го отделя като отделен парцел, съсобствениците не са съгласни на никакви споразумения, въпреки че нямат пари да предложат те да го купят. Намирам се в задънена улица и не виждам как би могъл да се реши проблема.
- emily47
- Нов потребител
Винаги може да не си съгласен с вещата оценка,доколкото позволява съдът това,а то се позволява повярвай ми.Докато не измрът алчниците можеш да жалваш или да четеш във всяко решение какво и чрез кого може да жалиш.За 20 години може и пет вещи и петорни да изкараш.
Аз даже чакам и един от чужбина да не приеме книжата от жалбите,за да умрът изедниците и тези които са виновни за смъртта на баш наследниците на наследодателя,защото техни жалби за какво ли не по материален спор,забавиха и нанесоха вреди,че и загубиха дело от 2002г.10 години се търсеше кога е умрял наследотателя,в колко часа,кои са наследниците след смъртта на негово дете,болно,без средства за лекарства,хляб и прочие,защо от поземлена са дадени законово преписи без подписи на членовете на ПК. и подобни документи внасяни във всяко отделно насрочено дело като доказателство някакви документи без печати без правни сделки и то документи за ниви в ТКЗС.
Ако съм бил полезен дотолкова,другото от веща защита в този казус.
Аз даже чакам и един от чужбина да не приеме книжата от жалбите,за да умрът изедниците и тези които са виновни за смъртта на баш наследниците на наследодателя,защото техни жалби за какво ли не по материален спор,забавиха и нанесоха вреди,че и загубиха дело от 2002г.10 години се търсеше кога е умрял наследотателя,в колко часа,кои са наследниците след смъртта на негово дете,болно,без средства за лекарства,хляб и прочие,защо от поземлена са дадени законово преписи без подписи на членовете на ПК. и подобни документи внасяни във всяко отделно насрочено дело като доказателство някакви документи без печати без правни сделки и то документи за ниви в ТКЗС.
Ако съм бил полезен дотолкова,другото от веща защита в този казус.
-
namakak - Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|