начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Наследствена земя

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Наследствена земя

Мнениеот elenaalex » 22 Авг 2011, 20:18

Здравейте

Имам наследствена земя от майка ми, която е починала. Започнахме разделяне на имота, като до момента мястото е разделено в общината и имам скица само на моята част, както и нотариалния акт на майка ми. Останалите собственици,които делим мястото са подписали нужните документи, но физическото състояние не им позволява да пътуват, тъй като са на легло, а и живеят доста далеч. Всички тези неща се движат от адвокат, който вчера ми заяви, че последната стъпка преди да ми изкара нотариалния акт е да докарам 3-ма свидетели, че точно тази част е моя :shock:.

Въпросът ми е, че при условие, че имам издадена скица на моята част от мястото, наистина ли ми трябват и свидетели да го докажат това, за да си получа нотариалния акт или адвокатът се 'престарава'?

Много благодаря предварително
elenaalex
Младши потребител

Re: Наследствена земя

Мнениеот Гост. » 22 Авг 2011, 21:01

:roll: Нещо не е както трябва в обясненията ви.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 22 Авг 2011, 21:09

Даа, общината не извършва делби на имоти, нещо не сте разбрали какво точно е станало. Там се изготвят само някои документи.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот elenaalex » 22 Авг 2011, 22:12

Аз никъде не твърдя, че в общината сме разделили имота. Твърдя, че имам издадена скица на моята идеална част от имота, както и на останалите 2 части.

Въпросът ми е конкретен - трябва ли да водя 3-ма свидетели, които да потвърдят, че точно тази част е моя, за да ми издадат нотариален акт?
elenaalex
Младши потребител

Мнениеот nk7702n » 22 Авг 2011, 22:19

Нещо не го обяснявате добре. Актуална скица с Вашия дял след делбата не може да Ви бъде издадена преди изготвяне на НА. Идете пак при адвоката си и го слушайте внимателно.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 22 Авг 2011, 22:32

Скица- проект за делба.

Обаче се питам- 1. има си акт за собственост( едно удостоверение за наследници и ето ти легитимация), ако и да се подготвя 2? доброволна делба( при все, че всичко е подписано?), за :?: какъв дявол е тази обстоятелствена проверка?
:roll: Нямам обяснение.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 22 Авг 2011, 22:42

Сигурно има някакъв спорен момент относно установяване на собствеността на майката пред смъртта и, иначе би била безсмислена наистина обстоятелствената проверка.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот elenaalex » 23 Авг 2011, 10:28

Може би не обяснявам добре, пък и не съм запозната с терминологията много добре, затова ще опитам пак.

Майка ми има нотариален акт за идеална част от 6 декара земя. С наследниците разделихме земята, като никой от тях няма претенции, като изкарахме обща скица, както и скица на всеки един от тях от общината. След тази задача, адвокатът каза, че да ми издаде нотариален акт, трябва да докарам 3-ма свидетели, за да докажат, че тази точно част е моя. Това обаче ми се вижда доста странно при условие, че няма наследник с претенции и всички са се разписали и реално ние сме си я разделили, само това трябва да се оформи с документи. по тази причина питам дали е наистина необходимо да се водят свидетели, защото тази земя от 1 декар ще ми излезе златна, ако трябва да осигурявам транспорта, да не говорим, че хората, които могат да са свидетели, са трудно подвижни и става една...

Благодаря за усилията да ми отговорите
elenaalex
Младши потребител

Назад към Съсобственост и делба