- Дата и час: 22 Ное 2024, 22:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
разпореждане с гора, обща собственост
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
разпореждане с гора, обща собственост
Три основни наследнически клона притежаваме обща борова гора, която трябва да бъде проредена. Аз имам пълномощията на 50% от наследниците. Мога ли да извърша разрешената от закона сеч и какво обезщетение дължа на останалите наследници?
- anaatanasova
- Нов потребител
Re: разпореждане с гора, обща собственост
Зависи за какво имаш пълномощно , зависи какви са квотите на сънаследниците за останалите 50 %, зависи ...
Трябва да се прочете , преди да се говори !
Трябва да се прочете , преди да се говори !
КОНСТИТУЦИЯ на Република България
Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.
Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.
- poprangelov
- Младши потребител
Тук можеш да видиш базовите неща, които трябва да се знаят за едно пълномощно http://www.wantedrealestate.bg/bg/2011- ... ostno.html
- brachi
- Младши потребител
anaatanasova написа:Три основни наследнически клона притежаваме обща борова гора, която трябва да бъде проредена. Аз имам пълномощията на 50% от наследниците. Мога ли да извърша разрешената от закона сеч и какво обезщетение дължа на останалите наследници?
Не ви е нужно пълномощно- вие сте съсобственик и като такъв имате право да искате от съответното ловно или горско стопанство да ви бъде издадено позволително за сеч. И без да има упълномощаване от останалите съсобственици ще ви бъде издадено стига да е предвидена сеч в имота за тази година, насаждението да е маркирано, да имате изготвен карнет-опис и одобрен технологичен план за дърводобива.
За издаване на позволителното ви е нужно да представите документ за собственост, скица, удостоверение за наследници (във вашия случай) и договор, с който сте възложили дърводобива на изпълнител.
За усвояване на дървесината следва да се спазват определени нормативни правила, но всеки търговец, извършват дейности в горския фонд( вече е именовано "горски територии", пардон) притежава лиценз за тях, респективно има квалифицирано лице, което да отговаря при извършване на добива( лицензиран лесовъд).
Сметните отношения с останалите съсобственици се уреждат по ЗС.
п.п. Истина е, че трябва да се чете.
Както е истина, че отговорът ми е доста закъснял, но не обърнах внимание за реанимацията.
- Гост.
- Старши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|